Na de Aardbeving

help nepal reis met mij 2

Eind april 2015 werd Nepal opgeschrokken door een zware aardbeving. Hierbij verloren meer dan 8000 mensen het leven.  Een grote ramp voor het land. Gelukkig bleef de internationale hulp niet uit. De respons van de internationale gemeenschap was enorm omdat iedereen op de één of andere manier van Nepal houdt. Nepalezen zijn doorgaans erg vriendelijke mensen, maar de economie is er minimaal. Toerisme is dé belangrijkste economische bron voor het land: hotels, taxi’s, gidsen, winkeltjes,… Door naar Nepal te reizen, steunt u de economie.

“Is Nepal veilig om te reizen?”  JA! Deze vraag krijgen wij heel vaak te horen. Het epicentrum van de aardbeving bevond zich in Gorkha, het platteland nabij Tibet, waar niet veel toeristen komen.  De infrastructuur in de belangrijkste toeristische route (Kathmandu, Pokhara, Chitwan) is intact.  Wegen zijn normaal.  De luchthaven is open. Winkels en banken zijn open.  Onze hotels zijn open en niet beschadigd.  Er zijn geen ziektes zoals cholera etc. Begin juli 2015 hebben de V.S. en het Verenigd Koninkrijk hun negatieve reisadvies voor Nepal opgeheven.

Klik op de video hieronder om de situatie na de aardbeving te begrijpen:

video you hike they rise

In de Kathmandu vallei was de aardbeving ook sterk voelbaar. Gelukkig zijn de meeste huizen aardbeving bestendig gebouwd en zij hebben de aardbeving doorstaan. Enkel de heel erg oude huizen en ook enkele tempels zijn beschadigd of ingestort.  Dit is in het oude centrum van Kathmandu, Patan en Bhaktapur.  Het ergst getroffen is het historische centrum van Kathmandu. Dan Bhaktapur waar veel minder tempels werden verwoest.  In Patan valt de schade best mee.  Het puin is ondertussen opgeruimd en het leven heeft zich hervat. Japan heeft veel geld beloofd om de verwoeste tempels herop te bouwen.  Boudhanath Stupa, Swayambu Stupa en Pashupatinath zijn ongedeerd. Sommige media berichtten alsof het hele culturele erfgoed van Nepal was verdwenen…Dit klopt niet.

Het oosten, westen en het volledige zuiden (Terai) van Nepal zijn niet getroffen door de aardbeving. In Pokhara en Chitwan is er helemaal niets ernstigs. Klik hier voor foto’s die in juli 2015 werden genomen door een Belgisch koppel dat een privé-reis deed. Foto’s zeggen meer dan woorden.

De trekkingroutes die zijn getroffen door de aardbeving: Manaslu en Langtang. Dit zijn slechts twee routes, terwijl tientallen andere niet zijn geraakt.  Ondertussen (sinds november 2015) zijn beide routes ook weer open voor trekkers. De meeste trekkingroutes zijn nooit geraakt door de aardbeving: Annapurna, Everest, Mustang, Kanchenjunga, Makalu, Jaljale, Dolpo, … De situatie is er zoals voorheen en de mensen wachten om u te verwelkomen.

Nu de media geen sensationeel nieuws meer kunnen vergaren in Nepal, is het aan de ondernemers om de economie weer op gang te trekken.  U kan ons daarbij helpen door uw volgende vakantie naar Nepal te reizen!

Meer info in Time Magazine: http://time.com/3851425/nepal-earthquake-tourism-impact-holiday-trekking/?xid=fbshare

11698896_860493427361822_6777147585567580111_o

Met vriendelijke groet,

logobest1

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagramFacebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram