Nieuw vanaf 2020

Onze Reizen

Natuur & Cultuur Groepsreis Nepal

Deze groepsreis van maximaal 16 personen wordt gegidst door Maxim en Laxmi. Geschikt voor jonge mensen van 7 tot 77. Wij ontdekken de eeuwenoude cultuur en de prachtige natuur van Nepal: fietsen, wandelen, kano varen, jungle safari, overnachting in een boeddhistisch klooster, ...

Privé Reis

Een op-maat-gemaakte reis waarbij u individueel met een Nepalese gids Nepal verkent. Dit kan zowel een luxe reis zijn, maar ook een heel aparte trekkingsroute die we zelf nog moeten verkennen. Graag denken we met u mee!

Ghale Gaon Reis

Uniek aan deze formule is dat we tijdens de trektocht bij de lokale Gurung bevolking blijven slapen. Dus niet in hotels. Tijdens deze rondreis in Nepal maakt u kennis met de Gurung. Dit is een mongoolse etnische groep die voornamelijk in de Himalaya woont. Zij wonen in kleine huisjes met een aarden vloer en lemen muren.

Glimlach van Gatlang

Centraal in deze reis staat een trekking in het noorden van Nepal waarbij u de Tamang bevolking logeert: homestay toerisme! Geen grote luxe tijdens de trekking, wel authenticiteit. De rest van de reis maakt u ook kennis met de verscheidene aspecten van het land.

Mustang Trekking: Een Vergeten Koninkrijk

Mustang is een voormalig koninkrijk verscholen in de Himalaya, gelegen op het Tibetaanse Plateau. Dit is een 'restricted area' waar maar een beperkt aantal toeristen komen. Tijdens deze trekking maakt u kennis met de tibetaanse cultuur. Ook geschikt tijdens het regenseizoen, als paardentrekking of voor mensen met een mindere conditie.

Langtang – Gosainkund Trekking

Deze reis is een combinatie van een trekking naar Langtang en de Gosainkunda meren waarbij je terugwandelt naar Kathmandu. Een minder druk gebied in de Himalaya, maar daarom niet minder mooi. Ideaal voor reizigers op zoek naar een minder drukke trekking.

Annapurna Base Camp Trekking

Tijdens deze elfdaagse trekking gaat u naar de basiskampen van de Annapurna (4130m) en de Maachaapucharee. Een klassieker onder de trekkers. Deze trekking gaat ook via Poon Hill met een prachtig zicht op de Dhaulagiri.

Annapurna Circuit Trekking

Deze klassieker onder de trekkings brengt u langsheen een adembenemend landschap waarbij u in 14 dagen wandelt rond de Annapurna. De hoogste pas die u oversteekt ligt op 5.400m!

Poon Hill Trekking

GEZIEN OP VLAANDEREN VAKANTIELAND! Deze prachtige vierdaagse trekking werd gedaan door Ben Roelants. Ideaal als kennismaking of voor mensen die niet zeker zijn van conditie. De bekroning is de zonsopgang in Poon Hill.

Everest Base Camp Trekking

Deze bekende trekking gaat tot aan het Basecamp van Everest (5545m) , de hoogste berg ter wereld (8848m). Gelegen naast een gletsjer ziet u er de tenten van de klimmers die van daaruit verder trekken naar de top.

Gokyo Meren Trekking

Deze unieke tiendaagse trekking gaat naar de Gokyo meren diep verscholen in de Himalaya met nog eens een adembenemend zicht op Mount Everest. Op zoek naar een onvergetelijke ervaring?

Manaslu Trekking

Manaslu is de achtste hoogste berg ter wereld (8163m) en staat bekend als een 'killer mountain' die slachtoffers maakt. Bij deze trekking wandelt u rond deze berg. Te vergelijken met de trekking rond de Annapurna, maar dan ongerepter. U kan deze reis enkel maken via een Nepalees trekkingskantoor en niet als individuele trekker.

Tsum Vallei Trekking

De Tsum Vallei is 'Béyul' (Tibetaans: Verborgen Land) dat pas sinds 2008 open is voor Westerlingen. De Boeddhistische Goeroe Padmasambhava heeft in 8ste eeuw in de Himalaya enkele valleien gezegend waardoor ze 'Béyul' zijn geworden. Bij groepen meer dan 4 personen wordt dit een tententrekking doordat er nauwelijks accommodatie is.

Upper Dolpo Trekking

Twee binnenlandse vluchten, een tententrekking en een permit van $500 zorgen ervoor dat u een trekking doet in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld De cultuur van Dolpo is Tibetaans met sjamanistische elementen. Een onvergetelijke reis in één van de prachtigste gebieden van Nepal. Ook geschikt als zomertrekking.

Lower Dolpo Trekking

Dit gebied is pas sinds 1990 open voor Westerlingen. Tijdens deze tententrekking wordt je ondergedompeld in de Tibetaanse cultuur van Dolpo. Hoogtepunt van deze reis is het hel blauwe Phoksundo meer. Deze trekking is ook geschikt als zomertrekking.

Rolwaling Trekking

Deze maagdelijke trekking is een combinatie van tententrekking (4 dagen) en teahouse trekking. Dus ideaal als kennismaking met tententrekking. Eén van de hoogtepunten is de Drolumbau Gletsjer op 5200m. Het einde van de reis sluit u via Namche Bazaar aan op het Everest circuit naar Lukla van waaruit u naar Kathmandu terugvliegt.

Dhaulagiri Trekking

Deze tententrekking rond de zevende hoogste berg ter wereld is voor goed getrainde wandelaars. De Dhaulagiri is een imposante bergketen van 15 pieken van meer dan 7000! We trekken wee passen van meer dan 5000 m over en eindigen onze reis in Jomsom, in het Annapurna gebied, vanwaar we terugvliegen naar Pokhara.

Kanchenjunga Trekking: Zuidelijke Route

Kanchenjunga is de derde hoogste berg ter wereld, gelegen op de grens tussen India en Nepal. Sinds kort kan deze trekking ook in lodges worden gedaan in plaats van tenten. Hier volgen we de Zuidelijke Route naar het Base Camp.

Jaljale Himal

Volgens het boek '1000 Places to See Before You Die' behoort de Jaljale Himalaya hiertoe. En met reden is dit onbekend stukje Himalaya opgenomen in de top 1000 van de mooiste plaatsjes ter wereld. Een tententrekking in één van de meest afgelegen gebieden van de Himalaya. Deze trekking wordt maar door een handvol trekkingbureaus aangeboden...

Makalu Trekking

Makalu is de vijfde hoofste berg ter wereld en bevindt zich in het oosten van Nepal. Pas in 1955 werd deze bergreus voor het eerst beklommen. Onze bestemming is niets minder dan Makalu Basecamp. Een 18-daagse tententrekking voor geoefende wandelaars met zin voor avontuur.

Saribung Peak: 6328m

Saribung Peak Climbing in combinatie met Upper Mustang, Nar-Phu en een stukje van het Annapurna Circuit is enkel geschikt voor sportieve mensen met een heel goede fysiek. Deze reis gaat door verschillende restricted areas, dus hebben we ten minste twee personen nodig voor deze reis.

Island Peak: 6160m

Island Peak (Imja Tse) met zijn 6160m behoort ook tot één van de meest populaire pieken. Gelegen in het oosten van Nepal, in het Sagarmatha National Park, is dit een korte maar pittige trekking en peak climbing geschikt voor mensen met een zeer goede conditie.

Larkya Peak: 6249m

Voor avonturiers die een trekking willen doen rond de Manaslu, maar dan nog iets extra willen, bieden wij de mogelijkheid om de Larkya Peak (6249m) te beklimmen.

Lobuche Peak: 6119m

Lobuche East Peak (6119m) is een moeilijke berg. Wij raden dit af indien dit uw eerste kennismaking is met peak climbing. Dus enige ervaring is een must. Gelegen in het oosten van Nepal, in het Sagarmatha National Park, onderweg naar Everest Base Camp.

Mera Peak: 6470m

Met zijn 6470m is Mera Peak de hoogste van alle Peak Climbings in Nepal. Bekend om zijn prachtige panoramische vergezichten over de hoogste bergen ter wereld is dit een klassieker.

Yala Peak: 5500m

Dit is een ideale kennismaking met alpinisme in de Himalaya. Het beklimmen van Yala Peak (5500m) en een trekking doorheen de Langtang vallei. Geen ervaring vereist. Wel een goede sportieve conditie.

Pisang Peak: 6091m

Ten noorden van de Manang vallei ligt Pisang Peak (6091m). Het beklimmen van deze peak gebeurt in combinatie met een gedeeltelijke trekking langsheen het populaire Annapurna Circuit.

Nepal Luxe Reis

Tijdens deze reis maakt u één helikoptervlucht (Kathmandu-Namche Bazaar) en drie binnenlandse vluchten (Lukla-Kathmandu, Kathmandu-Pokhara, Bharatpur-Kathmandu). Voor deze reis moet u graag wandelen, maar toch is dit geen zware trekking omdat u bergafwaarts wandelt. U krijgt een eigen privé-gids en privé-chauffeur die de hele reis jullie in de watten leggen.

Nepal – Bhutan Luxe Reis

Tijdens deze zestiendaagse reis maakt u kennis met de complexe culturen en de prachtige natuur van twee Himalaya landen: Nepal en Bhutan. We bezoeken tempels, kloosters, crematieplaatsen, de Kumari en sadhu's. In het zuiden van Nepal doen we een safari in het Chitwan National Park en gaan we op zoek naar groot wild.

Nepal – Tibet Luxe Reis

Bent u altijd al gefacineerd geweest door Tibet, de Himalaya, Nepal, ... Dan is dit uw reis! U wordt ondergedompeld in sfeer van eeuwenoude boeddhistische tempels van Tibet en Nepal. U bezoekt het Chinese Everest Basecamp met de wagen. Een uitgelezen kans om op het Dak van de Wereld te komen.

Far West Nepal

Onderweg naar Mustang

Tibet Heen en Terug