Nieuw vanaf 2020

Over Ons

laxmi maxim reis met mij nepalReis met mij is een reisbureau in Kathmandu (Nepal) dat unieke reizen aanbiedt.  Maxim en Laxmi, een belgisch-nepalees koppel, wonen in Nepal en willen u Azië op een andere manier leren kennen.

Wij zijn er van overtuigd dat wij u een heel speciale reis kunnen aanbieden, zonder dat u het gevoel heeft een toerist te zijn.  Het is onze bedoeling om u het land van binnen uit te leren kennen, met aandacht voor details die niet aan bod komen bij een reisbureau.  Wie bieden verschillende soorten reizen aan, afhankelijk van uw interesse: groepsreis, privé reis, trekking, trouwen in Nepal, motorreis, paardentrekking, …

Ons publiek zijn mensen met een open geest met belangstelling in andere culturen.  Nepal is veilig om met kinderen te reizen. Ook voor mensen met een mindere fysieke conditie zijn er tal van mogelijkheden om in Nepal te reizen. Als u een vakantie zoekt in een resort en niet van plan bent om het omheinde resort te verlaten, komt u best niet naar Nepal.  Tijdens onze reizen logeren wij in nette hotels met alle standaard accommodatie (westers toilet, eigen badkamer met inloopdouche, airco, wifi).  Wij logeren niet in vijfsterrenhotels.  Indien u in een vijfsterrenhotel wenst te overnachten, kan dit mits extra toelage geregeld worden. Het transport gebeurt ook met moderne privé-voertuigen met een chauffeur.

Begin maart 2013 werden wij in Kathmandu bezocht door de TV-ploeg van het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland (EEN).  Samen met reporter Ben Roelants trokken wij twee dagen met hen op, en gidsten wij hen in en rond de Kathmandu vallei. U kan ons uitgebreid zien in Deel 3 van Vlaanderen Vakantieland.  Bekijk hier deel 1 en deel 2.

laxmi reis met mij nepalLaxmi:  Ik ben geboren in Oost-Nepal, maar rond mijn 16de verhuisde ik naar Kathmandu voor mijn studies.  Daarna studeerde ik aan de universiteit Sociale Wetenschappen.  Ik ben altijd al vrijgevochten geweest en ik wou zelf mijn leven uitstippelen.  Normaal zou ik uitgehuwelijkt worden, maar ik werd verliefd op Maxim en ik ben van thuis weggelopen. Op die manier zijn we stiekem kunnen trouwen.  Uiteindelijk is alles goed gekomen en heeft mijn familie ons huwelijk aanvaard. In 2009 ben ik naar België gekomen. Ik heb intensief Nederlands gestudeerd.  Nepalees eten vind ik het lekkerste, maar jullie chocolade, kaas en kriek bier zijn hemels! Met Reis met mij wil ik ook iets terug doen voor mij land en de zwaksten helpen.   Ik ben ervan overtuigd dat u onder de indruk zal zijn van onze bevolking, rijke cultuur en prachtige natuur! Ik kijk er naar uit om u Nepal te laten ontdekken!

Maxim De Zitter reis met mij NepalMaxim: Ik studeerde Vergelijkende Cultuurwetenschap aan de Universiteit Gent en Audiovisuele Techniek aan het RITS in Brussel. Sinds twintig jaar ben ik geïnteresseerd voor alles wat zich in India, Nepal, Bhutan en Tibet afspeelt. Met als focus het Tibetaanse Boeddhisme, trok ik na mijn opleidingen naar India waar ik Tibetaans studeerde.  Ik studeer en beoefen Boeddhisme bij enkele meesters van de Tibetaanse traditie.  Met Reis met mij wil ik mijn ervaringen omtrent  Nepal met u delen.  Samen met mijn vrouw wil ik u een onvergetelijke reis bezorgen! Ik schrijf ook voor De Standaard een blog over het leven in Nepal. Soms kritisch, soms luchtig.  Het leven zoals het is, door de ogen van een expat.  U kan mijn artikels lezen op de website van De Standaard:

de standaard reis met mij nepal Recent verschenen wij ook in Weekend Knack en het Magazine van AS Adventure.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

Onze Klanten

Laxmi, vertrouwd met de gebruiken van haar landgenoten leert ons de cultuur in de hoofdstad en omgeving kennen. De wandelingen in de prachtige natuur op soms hobbelige paden en trappen...

- Martine, Marc, Leen, André

Vind ons op Facebook