Nieuw vanaf 2020

Everest Base Camp Trekking

everest kaart algemeen 1everest trekking reis met mij 3

Deze Everest Base Camp trekking vindt plaats ten noordoosten van Kathmandu in het Sagarmatha National Park, dat grenst aan Tibet, China. Vanuit Kathmandu nemen we een binnenlandse vlucht naar Lukla vanwaar we onze trekking richting de hoogste berg van de wereld starten.  Deze trekking is een klassieker onder wandelaars en geschikt voor mensen met een goede conditie.   Er worden niet zoveel uren per dag gewandeld, omdat je lichaam moet acclimatiseren aan de hoogtes.  Vooral de eerste tien dagen doen we het rustig aan om hoogteziekte te vermijden. Het is niet de bedoeling om de Mount Everest zelf te beklimmen.  Wij gaan tot aan het Everest Base Camp van waaruit de bergbeklimmers voor Mount Everest vertrekken.

Zoekt u een gelijkaardige trekking in de Everest regio als alternatief voor deze Everest Base Camp trekking, dan moet je zeker de trekking naar de Gokyo Meren eens bekijken.

Dag 1: Kathmandu
U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine  straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.

Dag 2: Kathmandu
Jullie gids zoekt jullie op, ter voorbereiding van de trekking en overloopt of jullie alle nodige materiaal meehebben.  Indien nodig gaan jullie naar een trekkerswinkel om de laatste inkopen te doen.  Het reisschema wordt overlopen.

Dag 3: Kathmandu – Lukla – Phakding
Met een klein vliegtuigje maken jullie een binnenlandse vlucht naar de kleine luchthaven van Lukla vanwaar we onze trektocht starten. Deze eerste dag van deze Everest Base Camp trekking brengt ons naar Phakding op een hoogte van 2610m.

Dag 4: Phakding – Namche Bazaar
Hier gaat u het Sagarmatha National Park binnen via een checkpoint.  De klim gaat tot in Namche Bazaar op 3420m.  Door de hoogte blijven we hier een dag om te acclimatiseren.

Dag 5: Namche Bazaar
Over de jaren heen is Namche Bazaar uitgegroeid tot een administratief centrum voor de regio waar je vanalles vindt: wisselkantoor, geldautomaat, massage, winkels, internetcafé,… Uitstap naar Tengboche.

Dag 6: Namche Bazaar – Tengboche
Deze tocht brengt ons naar Tengboche op 3870m waar we een boeddhistisch klooster bezoeken.  Op de achtergrond zien we reeds Everest en andere 8000m bergen. Een vijftal uren wandelen.

Dag 7: Tengboche – Dingboche
Gelegen op 4360m overnachten we in Dingboche waar we ook acclimatiseren. Schitterend zicht op de Ama Dablam, één van de meest gevaarlijke en technische bergen die wordt beklommen door alpinisten.

Dag 8: Dingboche
Opnieuw acclimastiseren we voor een dag.  We doen lichte wandelingen naar nabijgelegen dorpjes met een prachtig zicht op drie van de zes hoogste bergen ter wereld: Makalu, Lhotse, Cho Yu,

Dag 9: Dingboche – Dugla (4600m)
Een wandeling van een viertal uren en geeft ons een prachtig zicht op de Mount Pumori (7831m).

Dag 10: Dugla – Lochube (4940m)
Via de morene van de Khumbu Gletsjer wandelen we een drietal uren naar Lobuche.

Dag 11:  Lobuche – Gorak Shep (5170m) – Everest Basecamp (5364m) – Gorak Shep
Dit is een zware dag met een achttal uren wandeling voor de boeg waarbij gewandeld wordt via de morene van de Khumbe Gletsjer. Na de lunch trekken we richting Everest Basecamp het eindpunt de reis. Hier tref je tientallen felgekleurde tenten aan van bergbeklimmers die Everest gaan beklimmen.  Vanuit Everest Basecamp kan je wel Everest niet zien.

Dag 12: Gorak Shep – Kala Patthar (5545m) – Periche (4280m)                                                                                 Opnieuw een lange dag van acht uur wandelen naar Kala Patthar, het hoogste punt tijdens deze trekking. Vanop Kala Patthar zullen we de prachtige zonsopgang van achter Everest bekijken. Eén van de hoogtepunten van de reis. Na de zonsopgang dalen we terug af naar Gorak Shep waar we ontbijten. Vervolgens dalen we verder naar Periche.

Dag 13: Periche – Kyangjungma (3570m)
Een vijftal uren wandelen waarbij het landschap weer groen wordt.

Dag 14: Kyangjungma – Monjo
Via Namche Bazaar, waar we een pauze nemen, dalen we verder af naar Monjo. We wandelen een viertal uren.

Dag 15: Monjo – Lukla
Ongeveer vier en een half uren wandelen brengt ons naar de plaats waar we onze  Everest Base Camp trekking begonnen zijn.

Dag 16: Lukla – Kathmandu
Terugvlucht. U bent vrij.

Dag 17-18: reservedagen
Er worden twee reservedagen ingelast, omdat er soms geen luchtverkeer is als de wolken te laag hangen.  Indien u toch direct vliegt, heeft u die tijd vrij in Kathmandu om activiteiten in te plannen.  U kan bijvoorbeeld de Koningssteden Patan en Bhaktapur bezoeken.

Dag 19: terugvlucht
U wordt door ons naar de luchthaven gebracht met privé voertuig.

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Tijdens de Everest Base Camp trekking logeert u in guesthouses.  Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal en er zijn tal van faciliteiten onderweg.

guesthouse annapurna reis met mij

De ideale periode  voor de Everest Base Camp trekking  is vanaf half september tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wil boeken.

€ 1.550 per persoon

Inclusief: 

 • Binnenlandse vlucht Kathmandu-Lukla (heen en terug)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg)
 • Verzekering voor drager en gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Alle Permits
 • Overnachtingen
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning

Exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld  € 5 per maaltijd)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)
 • Visum (€ 40 – 30 dagen)
 • Extra activiteiten en uitgaven tijdens de bufferdagen

namche bazaar reis met mij   everest trekking reis met mij 1

everest trekking reis met mij 2               everest trekking reis met mij 4

everest trekking reis met mij 5               everest trekking reis met mij 6

everest trekking reis met mij 7               everest trekking reis met mij 8

everest trekking reis met mij 9               everest trekking reis met mij 10

Everest base camp trekking reis met mij 11

everest base camp trekking

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.   Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is.  U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur.  U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking.  Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of uw doet een overschrijving van het resterende bedrag één maand voor afreis. Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen.   U mailt ons het vluchtschema door.  Zorg ervoor dat uw vlucht in de voormiddag aankomt!

Stap 3:
U krijgt bevestiging van  betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor tijdens de trekking.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.

Annulatieverzekering reis

Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.
Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Wij raden u aan voor de Everest Base Camp trekking om een goede verzekering af te sluiten voor reddingsoperaties in de bergen.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5554m

Reisduur : 19 dagen

Duur trekking : 13 dagen

Activiteiten : Trekking

Accommodatie : Hotel, guesthouse

Prijs : €1.550

Ideale Periode : Oktober - November / Maart - April