Nieuw vanaf 2020

Glimlach van Gatlang


gatlang pic4Centraal in deze reis staat het homestay toerisme.  U doet een achtdaagse trekking in het noorden van Nepal en logeert er bij de Tamang bevolking in hun schattige huisjes.  Verder verkent u ook de Newari cultuur in Kathmandu en verblijft u twee nachten in het historische centrum in gerestaureerde traditionele huizen. U overnacht in een voormalig koninklijk paleis en voor één dag logeert u in een tibetaans boeddhistisch klooster zodat u het leven van een monnik meemaakt.

Tijdens de trekking in en rond het dorpje Gatlang wordt u ondergedompeld in het leven van de Tamang. Deze mongoolse etnische groep is verwant aan de Tibetanen en heeft een eigen gesproken taal die een mengeling is van Tibetaans en Nepalees.  Deze reis is speciaal ontworpen voor zij die Nepal op een andere manier willen leren ontdekken en nog geen ervaring hebben met een trekking.  Beetje onzeker omtrent de hoogte en op zoek naar een kortere trek?  Deze trek is ideaal als kennismaking!

gatlang 1Anil Tamang is één van onze gidsen en komt uit Gatlang. Wat mij opviel is dat hij altijd glimlacht, wat de omstandigheden ook zijn. Zijn glimlach doet elk probleem wegsmelten als sneeuw voor de zon. Take is easy … Hij vertelde mij over zijn dorp Gatlang, de mensen, zijn cultuur,…  Dit bracht ons tot de idee om een andere soort trekking te organiseren waarbij je bij zijn familie blijft overnachten.   Dit is geen prestigieuze trekking waarbij u over de hoogste passen gaat, maar de nadruk ligt hier op het ontdekken van de cultuur van de Tamang.

Wat de natuur betreft wandelt u eigenlijk in het bekende Langtang National gatlang 1Park, maar in een gedeelte waar bijna geen trekkers komen.  U heeft uitzicht op enkele 8000m bergreuzen zoals de Langtang Himal en Ganesh Himal. Deze trekking kan u het hele jaar door doen, omdat de maximale hoogte 3200m is.  Tijdens deze trekking baadt u ook in  warmwaterbronnen die een helende werking zouden hebben op lichaam en geest.   Deze trekking is makkelijk tot middelmatig.  Er zijn ook geen hotels in dit gebied.

Zoekt u een gelijkaardige reis met als focus homestay toerisme? Kijk naar ons Ghale Gaon Reis waar u bij de Gurung bevolking logeert gedurende vier dagen.

Dag 1: Kathmandu
1905 nepal reis met mijU wordt aan de luchthaven opgepikt en rijdt naar Kathmandu.Het thema van deze reis is homestay toerisme. Daarom hebben we enkel unieke hotels gekozen die een directe relatie hebben met het volk en de cultuur. U overnacht in een voormalig koninklijk Rana paleis dat nu een viersterrenhotel is. De Rana was een militaire familie die tot midden vorige eeuw over Nepal regeerde. Ze bouwde verschillende neo-classicistische paleizen met Nepalese elementen waarvan dit het enige is waarin u kan overnachten. ’s Avonds kan u gaan eten in een nabijgelegen Rana villa waar voornamelijk expats komen.

Dag 2: Kathmandu – Syabrubesi
Onze chauffeur rijdt u met een privé jeep naar Syabrubesi. Dit stadje ligt op 5 uren rijden ten noorden van Kathmandu, vlakbij de chinees-tibetaanse grens. Van hieruit beginnen veel trekkers hun trekking naar Langtang. Wij gaan echter naar het westen en trekken een minder gekende vallei in richting Gatlang.

Dag 3: Syabrubesi – Gatlang
gatlangDe eerste dag van onze trekking duurt een vijftal uren. Er wordt drie uren geklommen en twee uren wandelt u op een vlak stuk tot in het dorpje Gatlang waar u hartelijk verwelkomd wordt door de Tamang die centraal staan in deze homestay toerisme reis.

Dag 4: Gatlang

gatlang pic13

We nemen een dagje rust in Gatlang om de mensen beter te leren kennen en indien gewenst, maakt u een korte wandeling in de buurt van Gatlang naar een nabijgelegen Boeddhitische tempel.

Dag 5: Gatlang – Tatopani

gatlang pic11
Na het ontbijt trekken we richting Tatopani, bekend voor zijn warmwaterbronnen. U kan op het einde van de dag een bad nemen in het warme water. Helemaal ontspannen hoog in de Himalaya, ver weg van alle drukte, geniet u van het mooie landschap.

Dag 6: Tatopani – Nagthali
nagthaliDeze dag trekken we naar het hoogste punt tijdens deze reis: Nagthali op 3200m. U krijgt hier een prachtig zicht op de enkele 8000m bergen zoals de Langtang Himal, Gosainkunda Himal en Ganesh Himal

Dag 7: Nagthali – Thuman
gatlang pic12

Een korte dag van drie uren wandelen naar het oosten toe.

Dag 8: Thuman – Timure

pot

We wandelen vier uren via de weg die naar de grenspost met China gaat. We overnachten in Timure op enkele kilometers van de grens.

Dag 9: Timure – Briddhim
Een langere dag waarbij we vijf uren wandelen

Dag 10: Briddhim – Syabrubesi

gatlang pic14

We wandelen drie uren tot in Syabrubesi, waar we onze trekking ook zijn begonnen.

Dag 11: Syabrubesi – Patan
patan reis met mij nepal’s Morgens rijden we terug met ons privé-voertuig tot in Patan, vlakbij Kathmandu. Patan was oorspronkelijk een onafhankelijke stadstaat met een subliem historisch centrum dat beschermd wordt door de UNESCO. U overnacht er in een 300 jaar oud gerestaureerd Newari huis. Een prachtige binnentuin en subliem houtsnijwerk. Typisch zijn de lage plafonds van amper 170 cm.

Dag 12: Patan – Bhaktapur
bhaktapur 1 reis met mij nepalDe volgende morgen verkent u Patan. Dit is dé plaats om hindoeïstische of boeddhistische beeldjes te kopen. Na de lunch rijden we een uurtje verder tot in Bhaktapur. Dit is de derde koningsstad waar je talloze pagoda’s gaat vinden. Ook deze wordt door de UNESCO beschermd en is een pareltje van Nepal. Het lijkt wel alsof u terug in het verleden reist. U overnacht er op het Nyatapola plein in het hart van het historische centrum. Vooral ’s avonds rondkuieren in de steegjes is zalig en volkomen veilig.

Dag 13: Bhaktapur – Namoboudha
namoboudha klooster reis met mij nepalNa de lunch rijden we anderhalf uur verder naar de pelgrimsplaats Namoboudha. Gelegen op het platteland in een glooiend landschap met in de verte de Himalaya, komen hier Boeddhitische pelgrims herdenken hoe de Boeddha in een vorig leven zijn lichaam als voedsel aan een uitgehongerde tijger offerde. U overnacht er in een Tibetaans Boeddhistisch klooster en maakt er voor één dag het leven van een monnik mee. U eet samen met de monniken in de refter. Als u wenst, mag u naar de puja (gebedsdienst) gaan.

Dag 14: Namoboudha – Panauti – Boudha
panauti reis met mij nepalNa de lunch wandelen we een drietal uren naar Panauti. Dit is een makkelijke wandeling langs kleine dorpjes en doorheen de velden. De prachtige architectuur van dit oude Newari handelsdorpje getuigt van vergane glorie. We bezoeken er kort het dorpje en rijden dan naar Boudha. Deze buitenwijk van Kathmandu heeft tientallen Boeddhistische kloosters. Het lijkt dan ook alsof u eerder in Tibet rondloopt.

Dag 15: Boudha
boudha 3 reis met mij’s Morgens word je wakker wanneer een monnik op de gong slaat. U slaapt vlak naast de Boudhanath Stupa. Dit enorme boeddhistische monument trekt elke dag duizenden monniken en nonnen aan die er komen bidden en rondjes lopen. Een gezellige drukte waarbij wierook en boterlampen worden geofferd. Optioneel kan u die dag ook nog een bergvlucht maken rond Everest. Klik hier voor meer foto’s. U verkent de omgeving en bezoekt enkele kloosters, een Tibetaanse arts en ayurvedische apotheek. De mannen bezoeken de kapper en laten zich scheren en/of knippen. De vrouwen kunnen een schoonheidsspecialiste bezoeken. ’s Avonds gaat we te voet naar Pashupatinath. Klik hier voor de video. Dit is een publieke crematieplaats voor hindoes met talloze tempels.

Dag 16:
U wordt door ons naar de luchthaven gebracht en vliegt terug.

Shanker Hotel: Kathmandu

 • Viersterrenhotel
 • Voormalig paleis
 • Zwembad
 • Airco
 • Grote tuin
 • Vlakbij het centrum, maar toch rustige locatie
 • Ruime kamers met westerse badkamer

shanker hotel     shanker hotel 2

shanker hotel 3     shanker hotel 1

Peacock Guesthouse (Bhaktapur)

 • Boutique guesthouse
 • Gelegen in historische centrum
 • 15de eeuwse gerestaureerd gebouw
 • Authentiek kader
 • Wifi
 • Eigen badkamer
 • Terrasjes

Peacock Guesthouse 4      Peacock Guesthouse 3

Peacock Guesthouse 2       Peacock Guesthouse 1

Newachen: Patan

 • Gelegen in hart van historische centrum Patan
 • 300 oud gerestaureerd huis
 • Uniek kader
 • Prachtige tuin
 • Antiek

newachen      newachen 1

newachen 2      newachen 3

Happiness Guesthouse: Boudha

 • Unieke locatie naast de stupa
 • Elke kamer heeft zicht op de stupa
 • Eigen badkamer
 • Zonneboiler
 • Comfortabele matras
 • Parket
 • Wifi

guesthouse Boudha 1 reis met mij      boudha guesthouse reis met mij 1

boudha guesthouse reis met mij

Prijs: € 1.550 per persoon

Inclusief:

 • Nepalese gids (spreekt Engels)
 • Alle transport met modern privé voertuig en chauffeur
 • 1 drager voor de trekking (per twee personen)
 • Verzekering voor drager en gids
 • Permits voor trekking
 • Grote waterdichte draagtas
 • EHBO-doos
 • Alle overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer)
 • Ontbijt in Shanker Hotel en klooster

Exclusief:

 • Alle maaltijden (gemiddeld 3 à 4 euro per maaltijd) en dranken
 • Internationale vlucht
 • Visum Nepal
 • Toegangstickets tempels en Koningssteden (€25)

gatlang pic5       gatlang pic2

gatlang pic       gatlang pic1

gatlang pic6

Deze reis kan enkel geboekt worden voor minstens 2 personen.

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft. Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag of u betaalt het resterende bedrag door dit één maand voor afreisdatum over te schrijven.

Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Visum & Permit
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een international reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is.  Neem ook twee pasfoto’s mee voor het aanvragen van de permit.

Mee te nemen
Trektocht:
Een grote rugzak is gemakkelijk aangezien we een trekking gaan doen. Anderzijds mag u ook een harde koffer meebrengen. Wij laden dan alles over in een grote waterdichte tas.  Er is een porter (drager) voorzien per twee personen, zodat u zelf met een klein rugzakje kan wandelen. Op die manier heeft u ook de tijd om volop van het landschap en de locale bevolking te genieten.
Met een metalen of plastiek waterfles of kan u gemakkelijk tijdens de trektoch water meenemen.
Een slaapzak (4 seizoenen) is handig en aangenaam tijdens de trektocht. Er zijn dekens maar altijd leuker om in je eigen slaapzak te slapen. Eventueel een dekenzak (voor donsdeken) waar je kan inkruipen indien het wat te warm is voor een slaapzak.
Goede wandelschoenen tot boven de enkel beschermen jouw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen jouw voeten en absorberen zweet.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril beschermen je tegen de zon op deze hoogte. Een hoofddeksel beschermt jouw hoofd.
’s Avonds kan het afkoelen. Zorg voor een warme fleece. Op de hoogste stukken kan het koud zijn en heeft u sneeuw (afhankelijk van het seizoen). Zorg voor een lichte, maar warme jas. Thermisch ondergoed, handschoenen en een muts.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes.

Kathmandu, Namoboudha:
Voor uw verblijf in de Kathmandu Vallei vindt u alle faciliteiten in de stad. U kan in Nepal leuke kleren kopen voor een erg goede prijs. Dus zeker niet te veel kleren meenemen. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.
Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste mutualiteiten bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw mutualiteit wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken.
U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad: middelmatig

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 3500m

Reisduur : 16 dagen

Duur trekking : 8 dagen

Activiteiten : Trekking, cultuur

Accommodatie : Hotels, homestay, guesthouse

Prijs : €1.550

Ideale Periode : September-November / Maart-Mei