Kanchenjunga


4113410048_f4ff86d281_oBent u op zoek naar een tententrekking in de Himalaya?  Op zoek naar een onvergetelijk avontuur? Deze virgin trek brengt ons naar het uiterste oosten van Nepal dat grenst aan Sikkim, India.  Kanchenjunga is de derde hoogste berg ter wereld.  Doordat deze berg zich zo van Kathmandu bevindt, is hier erg weinig toerisme.  Individuele trekkers komen ook niet tot hier.  Kanchenjunga bestaat uit verschillende toppen: Main Summit, Middle Summit, South Summit & Yalung Kang of West Summit.  In tegenstelling tot populaire trektochten als de Annapurna en Everest, heeft u hier echt het gevoel als eerste langs te komen, dat merkt u direct aan de reactie van de locale bevolking.  De accommodatie en de faciliteiten zijn hier dan ook beperkt of nihil. U slaapt in een tent en soms teahouses.  Op sommige plaatsen zijn er geen mogelijkheden om te eten, waardoor er gekookt zal worden op een kerosinevuurtje. Om deze trekking te kunnen doen, nemen wij eten en tenten mee.  Deze trektocht is geschikt voor ervaren wandelaars met een goede conditie.   Om tot onze plaats van bestemming te geraken nemen we twee binnenlandse vluchten. We doen zowel de noordelijke als de zuidelijke Kanchenjunga trekking die met elkaar verbonden zijn door enkele hoge passen over te steken. Eén van de hoogtepunten in de Yalung Gletsjer.

kanchenjunga map1kanchen1

Dag 1: Kathmandu
U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine  straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.

Dag 2: Kathmandu
Een tententrekking in de Himalaya vraagt veel voorbereiding. Terwijl wij alles in orde brengen voor de trektocht, brengt u samen met onze gids een bezoek aan Pashupatinath en Patan. Pashupatinath is een heilige hindoe plaats waar publiekelijk wordt gecremeerd.  Patan is één van de drie Koningssteden die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.  Prachtige pagoda’s, tempels, decoratief houtsnijwerk,..

Dag 3: Kathmandu – Biratnagar
We vliegen naar Biratnagar, in het oosten van Nepal, op 700 km van Kathmandu.  We bevinden ons hier in de Terai, waar de invloed van de Indische cultuur groot is.

Dag 4: Biratnagar – Suketar
Omdat de weg naar Suketar zo slecht is wordt er gevlogen naar Suketar.

Dag 5: Suketar – Mitlung
Dit is de eerste dag waarop we gaan wandelen.  Ondertussen zitten we al diep in het afgelegen oostelijke Nepal.  We trekken een viertal uren naar Mitlung, waar we de wildwater rivier Tamur oversteken.

Dag 6: Mitlung – Chirwa
Richting het dorpje Sinwa en vervolgens Tawa. In Thiwa steken we via een loopbrug over en lopen door de heuvels verder naar Chirwa. Chirwa is een dorpje waar vooral Limbu wonen, een etnische groep. Je vindt hier enkele lodges en winkels.

Dag 7: Chirwa – Sekathum
We lopen over een golvend landschap langs de Tamur rivier, tot in  Olangchung Gola.  Dit is de ingang voor het Kanchenjunga National Park.  Hier checken we onze permit in en lopen verder tot in Sekathum waar we camperen.

Dag 8: Skathum – Amjilosa
Een lage en moeilijke dag van een achttal uren wandelen met verschillende moeilijke en lange klims.

Dag 9: Amjilosa – Gyabla
Het pad langs de rivier brengt ons hoger waar we een dik bamboe bos passeren.  We wandelen langs de rivier met kleine watervallen en steken die regelmatig over op kleine brugjes.   Na een vijftal uren komen we aan in het Tibetaanse dorpje Gyabla.

Dag 10: Gyabla – Ghunsa
We dalen weer af naar de rivier waar de vallei zich opent voor Phole.  Na een vijftal uren komen we aan in Ghunsa waar een bekende hydrocentrale staat.

Dag 11: Ghunsa
We acclimatiseren in Ghunsa en maken een kleine uistap naar de Laspsan pas.

Dag 12: Ghunsa – Kambachen
Een lange dag van een zevental uren wandelen.  Via Rampuk Kharka lopen we voorbij een mooie waterval richting Jannu.  We overnachten Kambachen.

Dag 13: Kambachen
Door de hoogte moeten we weer een dag acclimatiseren.  We doen een korte wandeling naar de Nupchu Khola vallei

Dag 14: Kambachen – Lhonak
Een korte wandeling van amper vier uur.  Door de hoogte wordt het landschap hier ook kaal meditatief.

Dag 15: Lhonak – Pangpema – Kachenjunga Base Camp
Opnieuw een viertal uren wandelen, langs de rand van de gletsjer met een prachtig zicht op de Chang Himal.   We doen een korte trip tot aan het Kachenjunga Base Camp.

Dag 16: Pangpema – Khambachen
We keren terug naar Kambachen en genieten van het zicht op de Kachenjunga en enkele andere hoge bergen.

Dag 17: Khambachen – Ghunsa

Dag 18: Ghunsa – Sele-La
Een stijle klim van Ghunsa tot Sele-La. Sele-La is een pas van 4115m.

Dag 19: Sele-la -Tseram
We maken een wandeling naar de top van een heuvel met subliem zicht op de Jannu Himal.
Vandaag is een zware dag waarop we verschillende passen oversteken: Sinion Pas, Mirgin Pas en de Sinelache Pas.  Na een stijle afdaling komen we in Tseram terecht

Dag 20:  Tseram – Ramche
Een kortere dag van slechts vier uren wandelen richting de Yalugn gletsjer.

Dag 21: Ramche – Yalung Gletsjer/Oktang
We wandelen langs de rivier naar de top van de morene en we krijgen een prachtig zicht op de south face van de Kachenjunga.  We lopen verder naar Oktang.

Dag 22: Oktang – Torontan
Een lang dag met een achttal uren trekking, maar vooral bergafwaarts.

Dag 23:  Torontan – Yamphudin
Een lange tocht van negen uren! Hier wonen verschillende etnische groepen: Sherpa’s, Limbu’s, Rais en Gurungs.

Dag 24: Yamphudin – Anpan
We volgen de Kabeli Khola rivier en steken die over voorbij Mamankhe.  We lopen doorheen een cardemon bos tot in Anpan.

Dag 25: Anpan – Thorpu
In plaats van terug te keren naar Taplejung, dalen we af tot in Thorpu.  Hierdoor sparen we tijd uit, maar genieten we ook van de gastvrije bevolking.  Dit is tevens de laatste dag waarop we wandelen.

Dag 26: Thorpu – Birtamod
We rijden naar Birtamod, een zestal uren verwijderd van Thorpu.  Dit is een stadje in het oosten vlakbij de luchthaven van Bhadrapur.  We overnachten alvorens te vliegen. Hier eindigt onze tententrekking in de Himalaya.

Dag 27: Bhadrapur – Kathmandu
We vliegen terug naar de hoofdstad.  U bent de rest van de dag vrij. U logeert in buitenwijk van Kathmandu, Boudhanath. In het centrum van deze wijk ligt de werelberoemde Boudhanath stupa. Dit boeddhistisch monument van formaat is omringd door talloze kloosters. Doordat de straten gevuld zijn met monniken en nonnen heb je eerder de indruk in Tibet rond te lopen.

Dag 28-29: reservedagen
Door te lage wolken worden binnenlandse vluchten soms uitgesteld.  Daardoor zijn er twee bufferdagen ingelast.  U kan dan alleen of in samenspraak met ons bepaalde activiteiten doen in Kathmandu.

Dag 30U vliegt terug.

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Dit is een tententrekking in de Himalaya. Wij voorzien één slaaptent per twee personen. Er is ook een keukentent, toilettent en douchetent.  Wij voorzien tafeltjes en stoeltjes.  Er gaat een heel team mee: gids, assistent-gids, kok, assistent-kok en dragers. Onze kok tovert voor u een erg gevariëerd menu op de meest onherbergzame plaatsen. U hoeft zelf geen tenten op te zetten of te koken. Alles wordt voor u gedaan. U hoeft enkel maar te genieten.

tententrekking kanchenjunga         tententrekkening reis met mij nepal

De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wilt boeken.

De kostprijs voor deze reis is  € 2.800 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!)

Inclusief:

 •     Nationale vlucht: Kathmandu – Biratnagar
 •     Nationale vlucht: Biratnagar – Suketar
 •     Nationale vlucht: Bhadrapur – Kathmandu
 •     Tenten (slaaptent, eettent, douchetent) en kampeermateriaal
 •     Gids, kok en dragers
 •     Slaapmatten
 •     Eten tijdens de trekking in teahouses of zelf klaargemaakt op kerosine vuurtje
 •     Verzekering voor dragers en gids
 •     Alle overnachtingen  tijdens de trek
 •     Alle overnachtingen in Kathmandu
 •     Permit voor Kanchenjunga
 •     Alle vervoer in Kathmandu (privé voertuig met chauffeur)
 •     Alle andere vervoer met public jeep

Exclusief:

 •     Internationale vlucht
 •     Visum Nepal
 •     Maaltijden en dranken in Kathmandu (gemiddeld €4 per maaltijd)
 •     Slaapzak

4113341214_7cae5e02ed_b         4113334968_3c0b883fb2_b

4113302666_5d2c97f3c9_b         4113309802_cbb2d992a9_b

4112528713_7a0cfc60e8_b         4113366702_0a63220e77_b

4112525715_b1541a7f19_b        4113381832_0a3b48ddb1_o

4113370250_d8549ee3e3_b        4113356870_95f566b262_b

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft. Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag door het geld over te maken één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.  Voor een tententrekking in de Himalaya brengt u best kwalitatief materiaal mee.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Warme slaapzak.
Breng ook een zaklamp mee. Een badhanddoek voor tijdens de trekking.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagramFacebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5500m

Reisduur : 30 dagen

Duur trekking : 24 dagen

Activiteiten : Trekking

Accommodatie : Hotel, tent, teahouse

Prijs : €2.800

Ideale Periode : Oktober - November / Maart - April