Nieuw vanaf 2020

Langtang – Gosainkund Trekking


langtang reis met mijDeze trekking is een combinatie van twee trekkings: Langtang trekking en Gosainkund trekking.  Zij behoren tot de meest populaire trekkings van Nepal, maar trekken slechts een fractie toeristen aan in vergelijking met Annapurna of Everest.    Voor sommige trekkers is dit daarom ook een pluspunt. U slaapt in éénvoudige teahouses, geniet van prachtige bergreuzen , gletsjers en heilige meren. U hoeft geen getraind klimmer te zijn om deze trekking te doen. Wel een goed wandelaar. Bij de Gosainkund trekking wordt er in het begin snel geklommen, maar aangezien we  eerst de Langtang trekking doen, zal u al geacclimatiseerd zijn, zodat u geen last zal hebben van de hoogte.  Tijdens de Gosainkund Trekking bezoeken we enkele heilige Hindoe meren, diep verscholen in de Himalaya…  Meer foto’s over deze trekking hier.

langtang nepal reis met mj          langtang trekking 2 reis met mij

Dag 1:
U wordt door ons aan de luchthaven van Kathmandu opgepikt met privé voertuig en chauffeur, die u naar het hotel brengt.  U logeert in het comfortabele Moonlight Hotel en maakt kennis met de gids die samen met u de trekking overloopt.  Indien nodig worden de laatste aankopen gedaan. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.

Dag 2: Kathmandu – Syabrubesi
Deze rit leggen we met een privé voertuig af. Deze rit duurt een zestal uren en brengt ons ten noorden van Kathmandu op een vijftien kilometer van de Tibetaans-Chinese grens.  Hier beginnen we onze Langtang trekking.  Aangezien u nog maar net in Nepal bent aangekomen, doen we het de rest van de dag rustig aan, zodat we uitgerust aan onze trekking kunnen beginnen.

Dag 3: Syabrubesi (1600m) – Lama Hotel (2480m)
Deze eerste dag van de trekking gaan we de Langtang vallei in met aan onze linkerzijde de Langtang Himal, die de grens vormt met China.  We wandelen door bossen, langs kleine dorpjes, watervallen en riviertjes,… Hier beginnen we onze Langtang trekking.

Dag 4: Lama Hotel (2480m) – Langtang (3430m)
We trekken hoger de vallei in en volgen de Langtang Khola rivier.  Deze dag wordt er flink geklommen tot 3430m.

Dag 5: Langtang – Kyanjin Gompa (3860m)
Dit is een korte wandeling naar Kyanjin Gompa waar we blijven om te acclimatiseren en ons voor te bereiden op de hoge passen die we moeten oversteken bij de Gosainkund Trek.

Dag 6: Kyanjin Gompa
We maken maken vanuit Kyanjin Gompa een uistap en klimmen tot 5050m op de Chorkari berg waar we een prachtig zicht hebben op de Langtang Lirung.  We dalen terug af naar Kyanjin Gompa.

Dag 7: Khyanjin Gompa – Lama Hotel

Dag 8: Lama Hotel – Thulao Syabru
Thulo Syabru vormt het overgangspunt tussen de twee trekkings, waarbij we de Langtang trekking eindigen en beginnen aan het Gosainkund gedeelte.

Dag 9: Thulo Syabru – Sing Gompa

Dag 10: Sing Gompa – Laurebina Yak
Vanaf hier begint het Gosainkund gedeelte van de Langtang trekking met direct een steile klim. U heeft een prachtig zicht op de Ganesh Himal. Iets verder ziet u dan ook Manaslu, Annapurna en de vier toppen van de Ganesh Himal en Langtang Lirung.

Dag 11: Laurebina Yak – Gosainkund Lakes (4380 m)
We trekken verder naar de heilige hindoe meren: Saraswati Kund, Bhairav Kund en Gosain Kund.  Respectievelijk  het meer van de godin van de kunst, het meer van Shiva en het meer van Gosain.  Elk jaar in augustus komen hier massa’s pelgrim op bedevaart.

Dag 12: Gosainkund Lakes – Gopte
We stijgen nog verder tot 4610m en gaan er over de Laurebina pas, tevens het hoogste punt van deze trekking.    Daarna begint de afdaling tot in Gopte op 3340m.

Dag 13: Gopte – Tharepati
Het laatste deel van de Gosainkund Trekking brengt ons tot op 3640m, waarna we nog een enkele dagen verder wandelen via het Helambu gebied dat bij Kathmandu aansluit.

Dag 14: Tharepati – Golphu Bhanjyang

Dag 15: Golphu Bhanjyang – Sundarijel
Tijdens dit laatste deel doorkruisen we het Shivapuri National Park ten noorden van Kathmandu.  Dit natuurpark voorziet de grootstad van zuiver drinkwater en is daarom beschermd.

Dag 16: Sundarijel – Kathmandu
U wordt opgepikt door onze chauffeur en rijdt terug naar het hotel.  U logeert opnieuw in het gezellige Moonlight Hotel met zijn aangename tuin. Dit is centraal gelegen en ideaal om verdere uitstappen te doen.

Dag 17: bufferdag
U bent vrij en u kan dan zelf een activiteit inplannen.  Bijvoorbeeld bezoeken van Patan, Bhaktapur, Pashupatinath,…

Dag 18: U wordt door ons naar de luchthaven gevoerd en u vliegt terug naar huis.

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Tijdens de Langtang trekking logeert u in guesthouses met standaard accommodatie.

guesthouse annapurna reis met mij

De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wilt boeken.

De kostprijs voor deze reis is  €1.300 per persoon.

Inclusief:

 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg)
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids Verzekering voor drager en gids
 • EHBO doos
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Vervoer Kathmandu-Syabrubesi (privé voertuig met chauffeur)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Locale Nederlandstalige ondersteuning

Exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Visum (€40)
 • Annulatieverzekering (€25)
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld €5 per maaltijd)
 • Extra activiteiten (bijvoorbeeld tijdens de bufferdag)

Meer foto’s over deze Langtang Gosainkunda trekking.

reis met mij meer 1         reis met mij meer 2

reis met mij meer 3         reis met mij meer 4

reis met mij meer 5               reis met mij meer 6

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.
Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag via overschrijving één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland.  Breng ook twee pasfoto’s meer voor de permits.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte maximaal 2000m).
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoek voor tijdens de trekking.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.

Annulatieverzekering reis

Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.
Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5.050m

Reisduur : 18 dagen

Duur trekking : 14 dagen

Activiteiten : Trekking

Accommodatie : Hotel, guesthouse

Prijs : €1.300

Ideale Periode : Oktober - November / Maart - April