Nieuw vanaf 2020

Lower Dolpo Trekking

phoksundo reis met mij nepalDeze trektocht (Lower Dolpo trekking) brengt ons naar het westen van Nepal. Een echte maagdelijke trek, voor gevorderde trekkers in Lower Dolpo, een gebied dat pas sinds 1990 geopend werd voor Westerlingen. In tegenstelling tot de Annapurna of Everest zijn de faciliteiten hier minimaal. Tijdens deze trektocht doorkruisen we het Shey-Poksundo National Park. Twee binnenlandse vluchten zijn nodig om aan onze trektocht in dit afgelegen gebied te beginnen. We gaan over twee passsen, de Numa pas en de Baga pas, respektievelijk 5190m en 5070m. Tevens de hoogste punten van onze trektocht. Eén van de hoogtepunten van deze tocht is het tukooise Phoksundo meer. Als u de film ‘Himalaya’ zag, dan herkent u zeker deze plaats waar de film werd opgenomen. Klik hier voor de trailer. De bevolking is hoofdzakelijk Boeddhistische, maar we komen ook in contact met de Bön. Deze pre-boeddhistische religie uit de Himalaya is over de jaren heen vermengd met het Tibetaanse Boeddhisme. Trektochten naar Dolpo zijn enkel toegelaten via een Nepalees reisbureau. Individuele trektochten zijn niet mogelijk.
Omdat er in dit gebied nauwelijks faciliteiten zijn, kamperen we tijdens deze trektocht en slapen we in tenten. Er wordt voor u gekookt op een kerosine vuurtje.

dolpo trek map                 dolpo trek map 1

Dag 1: Kathmandu
Aankomst in Kathmandu. U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur. U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.

Dag 2: Kathmandu
Terwijl wij alles in orde brengen voor de trektocht, kan u de culturele hoogtepunten van Kathmandu verkennen.

Dag 3: Kathmandu – Nepalgunj
U vliegt naar Nepalgunj in het westen van Nepal. Deze stad ligt in de Tarai, de vlakte van Nepal en grenst aan de Indische grens. De invloed van India is hier groot en u heeft eerder het gevoel in India dan in Nepal te zijn. Ondertussen bereiden wij de vlucht voor naar Jhupal in Dolpo.

Dag 4: Nepalgunj – Jhupal – Dunai
Na het ontbijt vliegen we met een klein vliegtuigje naar Jhupal. Deze vlucht duurt 25 minuten en brengt ons in één van de meest afgelegen gebieden in Nepal. U krijgt een mooi zicht op enkele 8000 m bergen zoals de Daulagiri en de Annapurna. Na aankomst beginnen we aan onze Lower Dolpo trekking en wandelen we voor een drietal uren tot in Dunai (2850m). Dit is het administratieve centrum voor de Dolpo regio.

Dag 5: Dunai – Tarakot
We vertrekken voor een wandeling van een vijftal uren langs diepe dalen, hangbrugeen en afgelegen dorpjes. Tarakot (2543 m) werd destijds gebouwd als een fort en controlepost voor het innen van de belastingen van handelaars.

Dag 6: Tarakot – Laini
We trekken richting Laini op een hoogte van 3160 m. Deze tocht duur zes tot zeven uren.
Onderweg pauzeren we in het Sandel Gompa, een bekend boeddhistisch klooster. We volgen de Tarap Chu rivier en lopen langs kleine dorpjes tot in Laini.

Dag 7: Laini – Nawarpani
We wandelen langs de oever van de Tarap rivier langs een pad met stijle wanden. Deze wandeling duurt een vijftal uren. We dalen af naar Chyugur Khola. Op 3545 m komen we aan in Nawarpani.

Dag 8: Nawarpani – Do Tarap
Dit is een lange wandeling van zeven tot acht uren. We vertrekken daarom vroeg.
Het pad pad gaat langzaam bergop en brengt ons naar Kamarttarka, waar twee rivieren samenkomen. Na enkele uren komen we boven de boomgrens en zien we enkel nog juniper en wilde rozen. Na een drietal uren komen we aan in Do Tarap waar Tibetanen en Magars wonen.

Dag 9: Do Tarap
Do Tarap lig op 4090 m waardoor we een dag daar blijven om te acclimatiseren. We verkennen het dorp en brengen een bezoek aan het boeddhistische klooster en het Bön klooster. Bön is een pre-boeddhistische religie waarbij shamanisme vermengd is met boeddhisme.

Dag 10: Do Tarap – Numa La Base Camp
We zetten onze tocht verder langs de Tarap Chu rivier die door de Tarap Vallei loopt. Een grote vlakte omgeven door hoge bergen. Na enkele uren komen we aan in Tokyu, met een klooster. Na een bezoek gaat het pad verder op tot in Num La Base camp op een hoogte van 4440 m.

Dag 11: Numa La Base Camp – Pelung Tang
Dit is een zware dag. Er wordt tot zeven uur gewandeld en vooral bergop! Van het Base Camp wanelen we de Numa pas over op een hoogte van 5190 m. Het zicht boven op de pas is adembenemend: kale bergen van upper Dolpo en de Daulagiri (8167m). Na de pas is het bergafwaarts tot in Pelung Tang waar we overnachten in een tent.

Dag 12: Pelung Tang – Dajok Tang
Na ht ontbijt beginnen we aan een nieuwe trek waarbij we de Baga pas (5070 m) zullen oversteken.
Eénmaal we de pas voorbij zijn is het bergafwaarts voor een drietal uren tot in Dajok Tang. Ook hier overnachten we in een tent.

Dag 13: Dajok Tang – Ringmo
Een korte dag van een viertal uren wandelen. We dalen verder af naar Ringmo (3600m) en we zien ook het de vegetatie veradneren.

Dag 14: Ringmo – Phoksundo Meer
Een rustdag in Ringmo en we verkennen het nabijgelegen Phoksundo Meer. Dit meer was te zien in de film ‘Himalaya’. Bekijk onze foto’s, dan kent u het vast en zeker.

Dag 15: Ringmo – Shyanta
Het gaat verder bergafwaarts tot in Chepka. Vanaf Chepka wandelen we over een gigantische rots waar ook vele medicinale mineralen. Na een vijftal uren bereiken we Shyanta op 2520m.

Dag 16: Shyanta – Jhupal
Op deze laatste dag van onze trektocht gaan we via Sulighat naar Jhupal. Naar onze aankomst in Jhupal verkennen we de markt en heeft de rest van de dag vrij.

Dag 17: Jhupal – Nepalgunj – Kathmandu
U vliegt terug via Nepalgunj naar Kathmandu. U logeert in buitenwijk van Kathmandu, Boudhanath. In het centrum van deze wijk ligt de werelberoemde Boudhanath stupa. Dit boeddhistisch monument van formaat is omringd door talloze kloosters. Doordat de straten gevuld zijn met monniken en nonnen heb je eerder de indruk in Tibet rond te lopen.

Dag 18 – 19: reservedagen
Door het veranderende weer worden binnenlandse vluchten we eens uitgesteld of geannuleerd.
Wij hebben hierover geen controle. Daarom twee reservedagen ingelast als buffer. U bent dan vrij om zelf dingen te doen of onze gids zal bepaalde ideeën voorstellen voor uitstappen in de Kathmandu vallei.

Dag 20:
U vliegt terug.

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Wij voorzien tenten (slaaptent, eettent, keukentent, douchetent) en kampeermateriaal tijdens de Lower Dolpo trekking.  De tenten worden voor u opgezet en u hoeft enkel maar te genieten.

trekking nepal h

Uniek aan deze Lower Dolpo trekking is dat hij bijna het hele jaar door gemaakt kan worden: vanaf februari tot november. Ook tijdens de zomermaanden wanneer het regent en het minder geschikt is voor andere trektochten. Hoe er rekening mee dat er twee binnenlandse vluchten moeten genomen en dat je naar één van de meest afgelegen (en prachtige!) gebieden van Nepal trekt. Een unieke trektocht waarbij u kampeert in de Himalaya.
Deze reis kost € 2.800 per persoon. (Minstens twee personen nodig voor deze reis.)

 • Inclusief:
  Ontvangst en afzetten met privé voertuig naar de luchthaven Kathmandu
  Alle overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer; ontbijt inbegrepen)
  Engelssprekende Nepalese gids
  Assistent gids
  Kok
  Dragers
  Verzekering voor gids, kok en dragers
  Alle kampeermateriaal om te slapen en eten
  Maaltijden tijdens de trektocht
  De trektocht zoals omschreven in het reisschema
  Binnenlandse vlucht Kathmandu – Nepalganj – Kathmandu
  Binnenlandse vlucht Nepalganj – Jhupal – Nepalganj
  Permit voor Lower Dolpo trekking
  EHBO box
  Vervoer voor korte afstanden in de stad met taxi
  BTW en Tax
 • Exclusief:
  Internationale vlucht
  Annulatieverzekering reis (€25)
  Maaltijden en dranken buiten de trektocht (gemiddeld3 euro per maaltijd)
  Extra activiteiten en uitgaven tijdens de twee bufferdagen
  Visum (€40 – 30 dagen)
  Persoonlijk trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak, jas, slaapzak, …)

yaks nepal         tinje nepal

dolpo nepal         dolpo nepal 2

dolpo nepal 1          dho nepal

do tarap nepal trekking

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.
Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag door het geld over te maken één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon tijdens de Lower Dolpo trekking. Warme slaapzak.
Breng ook een zaklamp mee. Een badhanddoek voor tijdens de trekking.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten. Kijk ook na tot op welke hoogte jouw verzekering geldig is want tijdens deze Lower Dolpo trekking gaan we boven de 5.000m.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5070m

Reisduur : 20 dagen

Duur trekking : 13 dagen

Activiteiten : Tententrekking

Accommodatie : Hotel, guesthouse, tent

Prijs : €2.800

Ideale Periode : Maart - November. Ideaal als zomertrekking!