Nieuw vanaf 2020

Makalu Trekking

makalu trekking 3 reis met mijBehalve Everest, is oostelijk Nepal nauwelijks ontdekt door trekkers.  In het uiterste oosten heb je Kachenjunga, de derde hoogste berg ter wereld.  Iets meer naar het westen heb je Makalu (8463m), die de vijfde hoogste berg ter wereld is. Makalu-Barun National Park grenst  aan het Sagarmatha National Park waar Mount Everest zich bevindt. Deze avontuurlijke tententrekking is geschikt voor ervaren wandelaars met zin in avontuur waarbij getrokken wordt tot 5000m! Bestemming is Makalu Basecamp.   De trekking is een combinatie van logeren in eenvoudige lodges en een tententrekking, ver weg van meer de toeristische Everest Basecamp trek.  Er wordt gekookt op een kerosine stoof.  Edmund Hillary die als eerste Everest beklom ondernam twee pogingen om deze stijle berg te beklimmen, maar faalde.  Pas in 1955 zette een Frans team voet op de top van deze berg.

makalu kaart reis met mij 2           makalu kaart reis met mij 1

Dag 1: Kathmandu
U wordt door ons opgepikt aan de luchthaven en naar uw hotel gebracht.  Samen met jullie gids wordt de trekking overlopen en (indien nodig) wordt er nog extra materiaal gekocht. Ondertussen zorgen wij ervoor dat uw vliegtuigticket en permit gerelgd worden.

Dag 2: Kathmandu – Tumlingtar – Chichila (1840m)
U vliegt van Kathmandu naar Tumlingtar, het vertrekpunt van onze tententrekking.  We nemen een locale jeep en rijden tot in Khandbari, een 40 minuten verder. Vanaf hier beginnen we te wandelen op een hoogte van 1020 m. Hier treft u ook vele kleine winkeltjes aan waar u nog wat voedsel kan kopen.  Er wordt een zestal uren gewandeld tot in Chichila.

Dag 3:Chichila – Num (1500 m)
We bevinden ons in Sherpa gebied en trekken er doorheen prachtige bossen. We dalen weer af tot 1500 m en overnachten in onze tent op het speelplein van het dorpsschooltje in Num.

Dag 4: Num – Sedua (1540 m)
Er wordt maar een vijftal uren gewandeld naar Sedua.  Waarbij bijna evenveel geklommen als afgedaald wordt.

Dag 5: Sedua – Tashigaon (2070m)
Een dag waarop er enkel wordt geklommen, waarbij u langs idyllische dorpjes wandelt.

Dag 6: Tashigaon – Khongma (3560 m)
Dit wordt een zware dag waarbij er 1400m wordt geklommen. We overnachten in Kongma voor het eerst ver voorbij de 3000m.

Dag 7: Khongma – Mumbuk (3550 m)
De vorige dag was één en al klimmen. Vandaag wordt er evenveel geklommen als gedaald.  We wandelen voorbij stupa’s van de boeddhistische bevolking en door rodondendron bossen. U kan deze dag als een acclimatiesatiedag beschouwen omdat we op dezelfde hoogte blijven.

Dag 8: Mumbuk – Yangle Kharka (3600m)
Ook hier wordt er weer evenveel geklommen als gedaald.  U steekt hier ook de Barun Khola river over via een houten brug. Er wordt overnacht in Yangle Kharka.

Dag 9: Yangle Kharka – Merek (4570m)
Op deze dag klimmen we bijna 1000m. Deze klim wordt beloond met een spectaculair zicht op enkele bergreuzen.

Dag 10: Merek – Shersong
Acclimatiesatie dag waarbij slechts 1,5 uur wordt gewandeld. We bereiden ons voor op het Makalu Base camp op 5000m.

Dag 11: Makalu Base Camp
We wandelen een viertal uren tot aan het basecamp. Het meest spectaculaire zicht op Makalu krijg je door nog iets hoger te wandelen tot 5250m. Op het einde van de dag dalen we terug af naar Shersong waar we overnachten.

Dag 12: Shersong – Yangle Kharka
We keren terug langs dezelfde weg en dalen direct 1150 m.

Dag 13: Yangle Kharka – Mumbuk

Dag 14: Mumbuk – Khongma

Dag 15: Khongma – Tashigaon

Dag 16: Tashigaon – Num

Dag 17: Num – Chichila

Dag 18: Chichila – Khandbari

Dag 19: Khandbari – Tumlingtar                                                                                                                                                                                                                     Hierbij eindigt onze tententrekking en keren we terug naar de bewoonde wereld.

Dag 20: Tumlingtar – Kathmandu

Dag 21-22: bufferdagen
Door het lage wolkendek kan er soms niet gevlogen worden in de bergen. Dan is het wachten totdat het opklaart. Er zijn twee bufferdagen voorzien die u moeten toelaten tijdig terug te geraken in Kathmandu. Indien u al in Kathmandu bent, kan u enkele bezoeken brengen in en rond de Kathmandu vallei: Patan, Bhaktapur, … Wij kunnen u hierbij helpen en gidsen.

Dag 23: U wordt door ons naar de luchthaven gebracht en vliegt terug.

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Dit is een tententrekking. Wij voorzien één slaaptent per twee personen. Er is ook een keukentent, toilettent en douchetent.  Wij voorzien tafeltjes en stoeltjes.  Er gaat een heel team mee: gids, assistent-gids, kok, assistent-kok en dragers. Onze kok tovert voor u een erg gevariëerd menu op de meest onherbergzame plaatsen. U hoeft zelf geen tenten op te zetten of te koken. Alles wordt voor u gedaan. U hoeft enkel maar te genieten.

tententrekkening reis met mij nepal       tententrekking kanchenjunga

€2.700 per persoon (vanaf twee personen) – voor grotere groepen geven wij kortingen

Inclusief:

 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig naar de luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer – Deluxe Kamer Holy Himalaya Hotel ***)
 • Engelssprekende Nepalese gids
 • Dragers (algemene bagage, tentmateriaal, kookmateriaal)
 • Draagtassen
 • Kok (en keukenhulp bij grotre groepen)
 • Verzekering voor gids, kok en dragers
 • Alle campeermateriaal om te slapen en eten (matje, slaaptent, bestek, potten, kerosinestoof, stoeltjes, tafel, douchetent, keukentent, …)
 • Maaltijden tijdens de tententrekking
 • De trektocht zoals omschreven in het reisschema
 • Binnenlandse vluchten Kathmandu – Tumlingtar – Kathmandu
 • EHBO box
 • BTW en Tax

Exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis (€ 25)
 • Maaltijden en dranken buiten de trektocht (gemiddeld 3 euro per maaltijd)
 • Extra activiteiten en uitgaven tijdens de bufferdagen
 • Visum (€ 40 – 30 dagen)
 • Persoonlijk trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak, jas, …)

makalu trekking 3 reis met mij        6349095913_deb5edc29a_b

3942844746_0ea235ff26_bmakalu trekking 2 reis met mij

makalu trekking reis met mij

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.
Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag door het geld over te maken één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.  Voor een tententrekking brengt u best kwalitatief materiaal mee.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een warme slaapzak.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5250m

Reisduur : 23 dagen

Duur trekking : 18 dagen

Activiteiten : tententrekking

Accommodatie : Tent, Hotel

Prijs : €2.700

Ideale Periode : Oktober - November / Maart - April