Nieuw vanaf 2020

Manaslu Trekking

manaslu reis met mij 10

Manaslu (8163 m) is de achtste hoogste berg ter wereld en heeft een slechte reputatie als ‘Killer Mountain’.   Het beklimmen van de berg zelf is gevaarlijk en eist mensenlevens.  Wij nemen echter geen risico en lopen veilig rond de berg heen.   Tijdens deze Manaslu trekking lopen we tegen de wijzers van de klok in rond deze berg, gelegen in het Manaslu Conservation Area.  Dit minder bekende gebied grenst aan het wereldberoemde Annapurna Conservation Area.  Deze Manaslu trekking is geschikt voor geoefende wandelaars die op zoek zijn naar meer maagdelijke trektochten. De faciliteiten qua restaurants en guesthouses zijn hier veel beperkter dan rond Annapurna of Everest.  Deze trektocht vindt plaats in een restricted area, wat wil zeggen dat je die enkel met een Nepalees reisbureau kan maken.  Individuele trekkers zijn niet toegelaten.

manaslu trekking reis met mij kaart      manaslu trekking reis met mij kaart 1

Dag 1: Kathmandu
U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine  straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.

Dag 2: Kathmandu
Extra dag om de permit in orde te brengen. U kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking. Of tempels bezoeken.

Dag 3: Kathmandu – Arughat Bazar
We rijden richting Pokhara, naar het westen van Nepal.  Maar voor we Pokhara bereiken slaan we af naar Gorkha, richting Manaslu Conservation Area.  Dit is een vijf uren durende rit door een prachtig landschap over een kronkelende weg langs velden en stjile rotswanden…

Dag 4: Arughat Bazar – Karsani Bari (930 m)
Arugat Bazar (570 m)is het grootste dorp in het Manaslu Circuit, gelegen aan de Bundhi Gandaki Rivier, waar we onze Manaslu trekking aanvatten.  Hier wordt onze permit gecheckt. Dit is ook tevens een lange dag waarop we een achttal uren wandelen.  Er wordt maar lichtjes geklommen.

Dag 5: Karsani Bari – Khorla Besi (1370m)
We wandelen de vallei verder in langs de rivier waar u de locale Gurung bevolking op hun akkers ziet werken: boekweit, aardappelen, graan, tabak,…  In Tatopani steken we ook de rivier over en wandelen we verder lans de andere kant.

Dag 6: Khorla Besi – Jagat
Richting Deng lopen we doorheen Tara langs een manistenen muur.  Dit is een opéénstapeling van stenen waarop mantra’s zijn gebeeldhouwd.  Daarna lopen we door Philim waar de Tsum vallei begint.  Deze ‘verborgen vallei’ werd pas in 2008 geopend voor westerlingen.  Sommige trekkers doen enkele dagen trekking in de Tsum valllei waarbij ze dan terug uitkomen op de route rond Manaslu.

Dag 7: Jagat – Deng
We wandelen verder naar Ghap, waar we op slechts een vijftal kilometer van de Tibetaans-Chinese grens overnachten.

Dag 8: Deng – Namrung (2540m)
Van Ghap naar Namrung volgen we een kronkelend pad waarbij we drie keer de rivier oversteken.  We lopen op parallel met de Tibetaans-Chinese grens die zich amper 5 kilometer verder bevindt en van ons gescheiden wordt door de Kutang Himal bergen.

Dag 9: Namrung – Lho (3020m)
Lho (Tibetaans: betekent ‘Zuiden’) is onze eerste overnachting boven de 3000m.

Dag 10: Lho – Sama (3390m)
Via Shyala waar we een prachtig zicht hebben op het Manaslu massief lopen we naar Sama.  Sama  heeft een Manistenen muur en een Boeddhistisch klooster. Even verder gaat er een weg naar het zuiden naar Manaslu Base Camp.

Dag 11: Sama
Rust en acclimatisatie in Sama.  Tijdens deze dag kunnen we ook een nabijgelegen meer (Birendra Kund) bezoeken op 3460m.

Dag 12: Sama – Samdo (3690m)
Nadat u lichaam zich heeft aangepast aan de hoogte trekken we verder tot in Samdo.  Dit oude handelsdorp  gelegen aan de oude handelsroute ligt vlakbij de Tibetaans-Chinese grens.

Dag 13:  Samdo – Larkye Phedi
We verlaten de vallei en beginnen onze klim naar de Larkya Pas (5235m). Dit is de hoogste pas tijdens de Manaslu trekking.

Dag 14: Larkye Phedi – Bimtang (3590m)
Richting Bimtag moeten we eerst de Larkya Pass (5235m) oversteken, waar sneeuw ligt.  Dit is tevens het hoogste punt tijdens onze trek.

Dag 15: Bimtang- Tilje (2300m)
Na Bimtang zetten we de afdaling in naar Tilje waarbij we weer in een vallei terechtkomen met naadlbos en rondondendron.

Dag 16: Tilje – Tal (1680m)
Na Tilje lopen we doorheen verschillende kleine dorpjes en stoppen we in Tal met een prachtige waterval en blauw water.

Dag 17: Tal – Ghermu
Tal, een dorpje gelegen langs de Marsyangdi Rivier is een leuk plaatsje om uit te rusten en te genieten.

Dag 18: Ghermu – Bhulbule
Korte wandeling tot in Bhulbule en de laatste overnachting in het Annapurna circuit.

Dag 19: Bhulbule – Besisahar – Kathmandu
We nemen de ochtendbus naar Besisahar. In Besisahar wordt u weer opgepikt door onze chauffeur met privé voertuig.  U rijdt terug naar Kathmandu.  U logeert opnieuw in het gezellige Moonlight Hotel in Thamel.

Dag 20:
U wordt door onze chauffeur naar de luchthaven gebracht.

Moonlight Hotel *** (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Tijdens deze Manaslu trekking logeert u in guesthouses. Tijdens deze trekking zijn er beduidend minder guesthouses dan bij andere populaire trekkings.  Tot voor enkele jaren was dit een tententrekking.  Het kan zijn dat u één nacht in een tent moet slapen indien het guesthouse volzet zou zijn.

guesthouse manaslu reis met mij

De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wilt boeken.

De kostprijs voor deze reis is  €1.550 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!)

Inclusief:

 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de Manaslu trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • 15 dagen trektocht volgens omschreven reisschema
 • Vervoer Kathmandu – Arughat Bazar  & Besisahar – Kathamndu (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Locale Nederlandstalige ondersteuning

Exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 3/maaltijd)
 • Exta activiteiten en uitgaven
 • Visum (€ 40 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

 manaslu trekking reis met mij 2      manaslu trekking reis met mij 3

manaslu trekking reis met mij 8      manaslu trekking reis met mij 7

manaslu trekking reis met mij 6      manaslu trekking reis met mij 5

manaslu trekking reis met mij 4      manaslu reis met mij 8

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.   Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is.  U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur.  U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking.  Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of uw doet een overschrijving van het resterende bedrag één maand voor afreis. Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen.   U mailt ons het vluchtschema door.  Zorg ervoor dat uw vlucht in de voormiddag aankomt!

Stap 3:
U krijgt bevestiging van  betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.  Voor de Manaslu trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor tijdens de trekking.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten voor de Manaslu trekking.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5450m

Reisduur : 20 dagen

Duur trekking : 15 dagen

Activiteiten : Trekking

Accommodatie : Hotel, guesthouse, tent

Prijs : €1.550

Ideale Periode : Maart - April / Oktober - November