Nieuw vanaf 2020

Natuur & Cultuur Groepsreis Nepal

 

hindoe god nepal reis met mij groepsreis Azië NepalGedurende 15 dagen maken wij met een privé busje een natuur en cultuur groepsreis  Nepal (Azië) waarbij Maxim en/of Laxmi de gidsen zijn. Tijdens deze groepsreis Nepal bezoeken we centraal Nepal: in het centrum de Kathmandu vallei met daarbuiten de oude koningsstad Bhaktapur en het idyllische Namoboudha klooster. In het westen het mooie Pokhara aan het Fewa meer met zicht op de Annapurna en in het zuiden bezoeken wij het subtropische Chitwan National Park vlakbij India.

kaart nepal reis met mij groepsreis nepal Azië

Deze natuur en cultuur groepsreis Nepal is een ideale kennismaking met Azië in het algemeen en meer specifiek met Nepal. Naast de doorsnee trekpleisters, willen wij u ook Nepal op een andere manier leren kennen, met oog voor de gewone bevolking en het dagdagelijkse leven: Laxmi spreekt vloeiend Nederlands waardoor u makkelijk toegang heeftt tot de gewone mensen. Maxim spreekt Tibetaans die een vlotte communicatie toelaat in de Boeddhistische kloosters, waar u als toerist anders nooit zou komen. Wij bezoeken de lokale markt met uitleg over de groenten en kruiden. Als u wenst, kan u een stuk stof kopen en er Nepalese kleren (sarie of kurta) van laten maken bij een kleermaker.  Leer de diepgaande filosofieën van het Boeddhisme en Hindoeïsme kennen.  Samen met Maxim brengt u een bezoek aan een traditionele Tibetaanse arts (vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde) die een holistische diagnose stelt. Als er een traditioneel feest is, proberen wij er voor te zorgen dat u dit kan meemaken.  De mannen bezoeken een kapsalon en laten zich knippen. Wij genieten van de verschillende nepalese alcoholische dranken: chang, raksi en tongba.  Tijdens deze natuur en cultuur groepsreis Nepal wisselen wij natuur af met cultuur. Wij wandelen en fietsen.  En om echt te ontspannen bezoeken wij een professioneel massagesalon waar u zich volledig kan laten gaan.  Als u wenst kan u ook een halve dag rafting doen op de Trisuli rivier. Voor zij die Mount Everest en enkele andere bergreuzen van dichtbij willen bewonderen, bieden wij de mogelijkheid om een bergvlucht te doen. In de subtropische jungle van Chitwan gaan we met een kano krokodillen zoeken en gezeten op de rug van een olifant trekken we dieper de jungle in op zoek naar de Aziatische neushoorn.  Of u kan ook met een jeep nog veel dieper het bos intrekken op zoek naar wilde dieren. Kortom, wij kijken er naar uit om u Nepal te laten ontdekken.

nepal natuur en cultuur map reis met mij groepsreis nepal Azië

Deze natuur en cultuur groepsreis Nepal is geschikt voor jonge mensen van 7 tot 77 met interesse in natuur en cultuur.  Wij doen geen zware trektochten. Wel af en toe wandelingen van 4 à 5 uur, waarna we naar ons hotel terugkeren.   Het programma is zo opgesteld dat –indien u geen zin zou hebben om te wandelen- gerust een dagje iets anders kan doen. Tijdens deze groepsreis Nepal overnachten we in nette hotels.  Tijdens de overnachting in het klooster, in de berghut op weg naar de Annapurna, en in het tentenkamp is de accommodatie standaard.  Kijk onder “Accommodatie” voor foto’s en details over onze hotels.

groepsreis Azië NepalWe maken deze natuur en cultuur groepsreis Nepal met een privé-busje (Toyota) die airco heeft en we hebben onze eigen chauffeur die de hele reis met ons meereist. Omdat het transport de ruggengraat is van onze reis, hechten wij hieraan veel belang. In Nepal zijn wel eens stakingen waardoor het verkeer gedurende enkele dagen lam wordt gelegd. Onze voertuigen zijn speciale voertuigen, erkend door het ministerie van mobiliteit, die enkel toeristen mogen vervoeren. In het geval er een staking zou zijn, mogen onze voertuigen wel rijden, terwijl de rest van het land lam ligt.

Tijdens de maanden oktober en maart heb je in Nepal verschillende hindoeïstische festivals. Wij nemen dan actief deel aan die festivals. Bijvoorbeeld het holi festival ter ere van Krishna is een hele belevenis.  Jonge mensen trekken de straat op en gooien met water gevulde ballons en gekleurd poeder.  Er wordt gefeest, gedronken, gedanst en muziek gemaakt. Als westerling krijgt u natuurlijk extra poeder en water… plezier verzekerd! Klik hier voor meer foto’s over Holi.

Patan Reis met mij groepsreis Azië               platteland nepal reis met mij groepsreis Azië Nepal

 pdf logo klik hier voor een printvriendelijke versie van de reis

Dag 1: Kathmandu

eyes buddha reis met mij groepsreis nepal AzëU wordt door ons aan de luchthaven in Kathmandu opgepikt. Met ons privé busje wordt u naar het hotel gevoerd.   Nadat u zich heeft verfrist, vertrekken we naar het centrum van Kathmandu voor een ontspannende oliemassage in een professioneel massagesalon.  Daarna verkennen we de omgeving rond het hotel. Er zijn hier talloze kleine winkeltjes in de buurt waar u uitgebreid kan winkelen.
Dag 2: Kathmandu

swayambu reis met mij groepsreis Nepal Azië       kunst thamel reis met mij groepsreis nepal Azë

Na het ontbijt rijden we met een riksja (fietsvoertuig uit Azië) naar de rand van de stad richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei en krijgt ook wel de bijnaam ‘monkey temple’, door de grote aanwezigheid van apen. We drinken er op een gezellig terrasje naast dit imposante monument. Daarna bezoeken we drie enorme boeddha beelden aan de voet van de heuvel. Tijdens deze natuur en cultuur groepsreis Nepalhebben we een evenwichtige verhouding tussen natuur en cultuur.  Het is niet de bedoeling om elke dag tientallen tempels te zien.
Vervolgens brengt ons busje ons naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonderen we het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar architectuur van Hanuman Dhoka: pagoda’s en (erotisch) houtsnijwerk. We brengen ook een bezoek aan de ‘levende hindoe godin’ ofwel de Kumari. We ‘verdwalen’ in een doolhof van kleine gezellige steegjes waar de lokale Nepalezen gaan winkelen. Een gezellig drukte waar u prachtig handwerk vindt in schattige winkeltjes. ’s Middags eten we vegetarisch restaurant, waar u kennis maakt met een totaal nieuwe keuken. U kan dan ook proeven van zelfgemaakte snacks en snoep.

Dag 3: Kathmandu – Rafting (optioneel)

rafting reis met mij nepal groepsreis nepal Azië                 rafting reis met mij nepal 2 groepsreis nepal Azië

We rijden een drietal uren met ons busje en stoppen aan de Trisuli rivier waar we een drietal uren gaan raften. Vanaf hier begint het meer actieve gedeelte van de natuur en cultuur groepsreis Nepal. ’s Middags stoppen aan de oever van de rivier waar we enkele spelletjes spelen en onze picnic eten. In de namiddag komen we aan bij onze kampeerplaats langs de rivier. Hier zijn nette douches en een westers toilet. U overnacht er in een comfortabele tent. ’s Avonds is er een barbecue en een feestje. Voor het raften heeft u geen ervaring nodig. Voor zij die niet wensen te raften wordt een alternatieve wandeling voorzien langsheen de Trisuli rivier. Meer foto’s hier. Bekijk ook onze video.

Dag 4: Pokhara

pokhara reis met mij 3 groepsreis nepal Azië                   reis met mij pokhara groepsreis nepal Azië

Een rit van een viertal uren langs een prachtig landschap met de diep ingesneden Trisuli rivier, stijle rotsen, kleine dorpjes, en kronkelende wegen.  Tijdens deze groepsreis is ook rekening gehouden met de reisafstanden. Het is niet de bedoeling dat we een hele reis in de bus zitten. Daarom blijven we ook vier dagen in Pokhara, vanwaar we verschillende uitstappen maken. Eénmaal aangekomen in Pokhara begrijpt u waarom deze plaats zo gegeerd is bij toeristen.  Hier geen drukte van een grootstad. Enkel rust. U logeert vlakbij het mooie Fewa meer met op de achtergrond de Annapurna.

Dag 5: Pokhara – Pame

zonsopgang sarangkot reis met mij groepsreis nepal Azië
We vertrekken voor een fietstocht langs het meer richting Pame.  Onderweg stoppen we regelmatig voor een koele pint en een hapje in een restaurant langs het meer. Pame is een klein dorpje met enkele idyllische privé strandjes.  U kan hier zwemmen in het warme water of een moddergevecht aangaan. Voor zij die niet goed kunnen fietsen wordt een alternatieve route aangeboden die minder zwaar is. Als je niet wil fietsen kan je ook met het openbaar vervoer gaan. Ook dit is een ervaring op zich! Meer foto’s hier.

Dag 6: Pokhara

boeddha nepal groepsreis nepal Azië                       lokale bevolking reis met mij nepal groepsreis nepal Azië

We maken een flinke wandeling naar een Japanse Peace Pagoda. Deze kijkt uit op het meer met op de achtergrond enkele van ’s werelds hoogste bergen.  Eénmaal boven genieten we op het terras van het mooie zicht en bezoeken we dit Japans Boeddhistisch monument. Na onze afdaling brengen we een kort bezoek aan Devi’s Falls. Een plaats waar de rivier zich ondergronds verderzet eb een waterval vormt.  Eventueel kan u die dag ook gaan paragliden. Dit is een duo-sprong en kost ongeveer €90. Voor paragliden heeft u geen ervaring nodig. De landing is uiterst zacht.  Een onvergetelijke ervaring om te zweven boven de terrassen met zicht op de bergen. Klik hier voor een filmpje.

Dag 7: Pokhara

rupa tal reis met mij nepal groepsreis nepal Azië

We verlaten met onze wagen Pokhara en rijden naar Begnas en Rupa meer.  Deze twee mooie meren zijn nauwelijks toeristisch uitgebaat en liggen op een half uur rijden van Pokhara.  Het Begnas meer is kleiner dan het meer in Pokhara maar erg rustig en misschien zelfs mooier. Met een bootje varen we naar de overkant en waar Laxmi de keuken induikt van het kleine restaurantje (zie foto) en er mee helpt koken. U kan meehelpen of een pintje drinken. Ideaal om hier te zwemmen. Na de lunch trekken we dan door het bos naar het andere meer: Rupa meer.  We bezoeken een lokale koffieplantage, waar u Nepalese koffie kan proeven en kopen. Klik hier voor enkele foto’s.

Dag 8: Dhampus

dhampus lodge reis met mij nepal groepsreis nepal Azië

Om u het gevoel te geven van een trekking, zonder dezelfde inspanning te moeten doen, zullen we een kort deel van het de trekking richting Annapurna Basecamp doen. Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal. Dit is maar een korte wandeling van twee uren, waarbij u logeert in Dhampus. Zij die langer willen/kunnen wandelen zullen een andere weg nemen en een zestal uren wandelen.  De groep zal dan in twee worden gesplitst. Dit kleine dorpje heeft enkele guesthouses waar ook trekkers logeren die onderweg zijn naar Annapurna Base camp.  Wij overnachten in zo een berghut en ’s avonds maken we een kampvuur en drinken we lokale raksi (zelfgemaakte rijstwijn) aan de voet van enkele bergreuzen Klik hier voor foto’s.

Dag 9: Sauraha

neushoorn chitwan reis met mij nepal groepsreis AziëHeel vroeg kan u hier een spectaculaire zonsopgang meemaken met als decor niets minder dan de Himalaya! Vroeg opstaan dus. Dit is één van de hoogtepunten van de natuur en cultuur groepsreis Nepal. Na het ontbijt dalen we af tot in Phedi waar we door ons busje worden opgepikt. We maken een viertal uur durende rit van Pokhara naar Chitwan National Park in het zuiden van Nepal, vlakbij de Indische grens. Het klimaat, de fauna en flora zijn hier helemaal anders. U zal het landschap van Nepal op enkele uren tijd totaal zien veranderen.
We logeren in het dorpje Sauraha. Een prachtige locatie aan de rand van het bos met een unieke tuin vol  bloemen. Nadat we ons wat verfrist hebben, rijden we met een ossenkar naar een Tharu dorpje. De Tharu zijn een etnische groep in Nepal. Een Tharu gids geeft ons uitleg over zijn volk en hun manier van leven.  ’s Avonds gaan we voor een wandeling aan de rand van het bos.  De kans om krokodillen of neushoorns te zien (op veilige afstand) is relatief groot.  Vooral neushoorns zoeken verkoeling in het water tegen de avond toe. Klik hier voor de video.

Dag 10: Sauraha

olifant nepal reis met mij                                  hond chitwan reis met mij groepsreis Azië

U vertrekt ’s morgens,  gezeten op de rug van een olifant, op safari de jungle in op zoek naar meer wilde dieren.  Hierna mag u altijd een bad nemen met de olifant en zijn begeleider. Wij brengen dan ook een bezoek aan de olifantenfokkerij. In de namiddag varen we met een kano de rivier af.  De kans is erg groot dat u dan krokodillen aan de oevers  ziet liggen. ’s Avonds is er een dansoptreden voorzien door de Tharu gemeenschap. Meer foto’s hier. 
Indien u geen olifantensafari wenst te doen, kan u ook een jeepsafari doen in het bos. Deze rit duurt een viertal uren en brengt u tot 20 km diep in het bos. Hier gaat u nog meer kans hebben om wilde dieren te zien. Tijdens de zomer is dit niet mogelijk. De extra kost is hier 35 euro per persoon.

Dag 11:  Sauraha – Bhaktapur

bhaktapur reis met mij nepal groepsreis Azië

De rit van Chitwan naar Bhaktapur duurt een zestal uren. Dit is tevens onze langste rit tijdens deze natuur en cultuur groepsreis Nepal. Bhaktapur is een juweeltje in Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.  Het historische centrum is grotendeels gerestaureerd: pagoda’s, erotisch houtsnijwerk, versierde bakstenen, … Daarnaast ziet u ook de ambachtslui aan het werk: pottenbakkers en houtbewerkers. Die zijn er niet neergezet voor de toeristen. Dit is hun job die ze sinds generaties doen.  Vooral ’s avonds hangt er een speciale sfeer over de stad. U logeert er twee nachten in een vijfhonderd jaar oud huis in het hart van het historische centrum tussen de tempels. Aan het guesthouse is ook houtsnijwerk atelier en koffieshop verbonden. U kan gerust ’s avonds veilig door de straatjes wandelen. Klik hier voor foto’s.

Dag 12: Bhaktapur – Namoboudha

klooster namoboudha reis met mij groepsreis Azië

In de voormiddag verkennen we de verschillende pleinen en tempels in Bhaktapur. Na de lunch rijden we anderhalf uur verder terug het platteland op met bestemming Namoboudha. Hier logeren we in een Tibetaans boeddhistisch klooster samen met de monniken. U ervaart het monastieke leven en ’s avonds eet u samen met de monniken in de refter. Het klooster is gelegen op een heuvel en heeft een zicht van 360° op de omgeving. Een unieke ervaring! Klik hier voor meer foto’s.  Als u facebook heeft kan u ook de monniken hier zien dansen.

Dag 13: Panauti – Boudha

panauti reis met mij groepsreis nepal Azië

U wordt’s morgens vroeg door de gong wakker gemaakt en na het ontbijt maken we een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens een wandeling van een drietal uren passeren we langs kleine dorpjes in een glooiend landschap. Neem snoep of ballonnen mee om uit te delen aan de kinderen. Zo maakt u makkelijk contact.  Panauti is een idyllisch dorpje langs een riviertje, vergane glorie. Ooit welvarend door de handel, maar nu een beetje een spookstadje met prachtig houtsnijwerk. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden een tweetal uren terug richting  Boudha waar we logeren op wandelafstand de wereldberoemde stupa. Boudha is een buitenwijk van Kathmandu met talloze boeddhistische kloosters. U kan hier uw massala kopen om thuis mee te koken. U logeert de laatste twee nachten in een prachtig hotel met mooie tuin op wandelafstand van de stupa.

Dag 14: Boudha
boudha 3 reis met mij groepsreis Nepal Azië’s Morgens kan u optioneel een bergvlucht maken. Deze kost (afhankelijk van het seizoen) $200 en duurt zestig minuten. Klik hier voor meer foto’s. Klik hier voor een video. U vliegt met een propellorvliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen waar u afscheid neemt van de Himalaya. We wandelen naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaats waar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Klik hier voor en video. Dit is de laatste volledige dag van onze natuur en cultuur groepsreis Nepal en tevens ook de mogelijkheid om wat rust te nemen. Wij raden aan om u nog eens te laten verwennen met een massage. Vrouwen kunnen met Laxmi meegaan naar de schoonheidsspecialiste. Mannen kunnen bij de kapper gaan voor een scheerbeurt en hoofdmassage. Wij bezoeken een Tibetaanse arts die een holistische diagnose stelt. Tibetaanse geneeskunde is vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde.  Er wordt gebruik gemaakt van kruidenpillen, moxa, accupunctuur,…  U krijgt een rondleiding in een boeddhistisch klooster.  Wij bezoeken de markt waar u uitleg krijgt over de kruiden en groenten.

Dag 15:

vliegtuig reis met mij nepal groepsreis Azië Met ons busje wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gevoerd. U vliegt terug naar huis.

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Driesterrenhotel
 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Himalayan River Fun

 • Camping langs de rivier
 • Douches
 • Westerse toiletten
 • Bar
 • Elektriciteit
 • Wifi
 • Zwembad

Big Fig 1   rafting reis met mij himalayan river fun

Big Fig 2            Big Fig 3

Kuti Resort (Pokhara)

 • Driesterrenhotel
 • Balkon
 • Wisselkantoor
 • Zwembad
 • Wifi
 • Restaurant en bar
 • Airco
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • Stijlvol interieur
 • Lift

da-kuti-3   da-kuti-nepal-1

da-kuti-nepal-2    de-kuti-pokhara-1

Green Mansions (Chitwan)

 • Grote binnentuin met tuinmeubels
 • Zwembad
 • Rustige locatie nabij de jungle en de rivier
 • Wifi
 • Restaurant en bar
 • Eigen badkamer
 • Airco
 • Westers toilet

reis nepal     Nederlandstalige reis nepal

groepsreis Azië        reizen in Azië

Peacock Guesthouse (Bhaktapur)

 • Boutique guesthouse
 • Gelegen in historische centrum
 • 15de eeuwse gerestaureerd gebouw
 • Authentiek kader
 • Wifi
 • Eigen badkamer
 • Terrasjes

Peacock Guesthouse 4      Peacock Guesthouse 3

Peacock Guesthouse 2       Peacock Guesthouse 1

Hotel Harmika: Boudha

 • Driesterrenhotel
 • Modern interieur
 • Wester toilet
 • Nabij Boudhanath stupa
 • Restaurant
 • Wifi
 • Comfortabele matras
 • Rustige tuin met terras
 • Wisselkantoor
 • Airconditioning
 • Spa
 • Tuin

    

           

Prijs: € 1.650 per persoon

De prijzen zijn berekend per tweepersoonskamer. Indien u alleen wilt slapen, betaalt u € 250 extra. Dit is een groepsreis van maximaal een vijftiental personen. Als u uw vlucht boekt, probeer in de voormiddag te landen. Al onze reizen gaan door! U kan deze reis ook individueel maken. Er gaat dan een Nepalese gids mee en u krijgt uw privé-chauffeur. Dit kost 150 euro extra per persoon.

Wij geven een infosessie in Antwerpen 16/02 en Gent (23/02) van 14u-15u. Details vind je hier.

Voor de volgende data kan u reserveren

 • 04/04/2020 (aankomst in Kathmandu) t.e.m. 18/04/2020 (vertrek in Kathmandu) – GEGARANDEERD VERTREK
 • 27/07/2020 (aankomst in Kathmandu) t.e.m. 10/08/2020 (vertrek in Kathmandu) – GEGARANDEERD VERTREK
 • 14/10/2020 (aankomst in Kathmandu) t.e.m. 28/10/2020 (vertrek in Kathmandu) – GEGARANDEERD VERTREK – VOLZET
 • 30/10/2020 (aankomst in Kathmandu) t.e.m. 13/11/2020 (vertrek in Kathmandu) – GEGARANDEERD VERTREK

Inclusief:

 • alle overnachtingen tijdens de groepsreis
 • alle vervoer in Nepal (privé busje met airco en chauffeur)
 • Maxim en/of Laxmi als reisgids
 • ontbijten in Boudha (2), Kathmandu (2), Pokhara (4), Chitwan (2), klooster (1), camping (1)
 • Safari op olifant
 • Dansopvoering
 • Bezoek aan Tharu dorp met ossenkar
 • Extra gidsen
 • Eén uur oliemassage
 • Boottocht in Pokhara
 • Kanotocht in Chitwan
 • Fietstocht
 • BTW

Exclusief:

 • Alle andere maaltijden en dranken (een maaltijd kost gemiddeld 4 euro; excl. drank)
 • Visum (€ 40 – 30 dagen)
 • Vliegtuigticket (ongeveer €800)
 • Annulatieverzekering reis (€ 30) – optioneel
 • Toegangstickets voor tempels  (€ 45)
 • Rafting – optioneel (€20)
 • Jeepsafari (optioneel in plaats van olifantensafari €35)

Stap 1:

Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.  U kan deze reis ook als privé reis boeken op een andere datum, maar hiervoor heeft u minstens 2 personen nodig.

Laat ons weten  welke reis u wenst te boeken en wanneer  u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is.  U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen omtrent deze reis heeft.

Stap 2:

U krijgt per post de factuur toegestuurd.  U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking.  Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of uw doet een overschrijving van het resterende bedrag één maand voor de afreis. Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen.   U mailt ons het vluchtschema door.  Zorg ervoor dat uw vlucht in de voormiddag aankomt!

Stap 3:

U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Indien het niet mogelijk is, mag het ook later.  Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
Voor deze groepsreis Nepal koop je bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in België of Nederland.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte maximaal 2000m.
Zwemkledij om eventueel te zwemmen in Pokhara. Neem een klein rugzakje mee voor de daguitstappen.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor in het klooster en tijdens de trekking. Een klein rugzakje voor de daguitstappen.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.
In de zomer is het in Sauraha drukkend warm en erg vochtig. Katoenen kledij is aangeraden.  Een lange katoenen broek en hemd beschermen tegen de muggen. Muggenmelk is een must.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de groepsreis Nepal is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie.
Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan tijdens deze groepsreis Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Betalen met een kredietkaart in Nepal, kan enkel in grote winkels en is zeldzaam. Er wordt hiervoor een extra percentage aangerekend.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 2,000 m

Reisduur : 15 dagen

Duur trekking : 1 dag

Activiteiten : Wandelen, fietsen, trekking, rafting, safari, tempelbezoeken, kanotocht

Accommodatie : Hotels (10), guesthouse (2), tent (1), klooster (1)

Prijs : €1.650

Ideale Periode : Oktober - November / Maart - April