Nieuw vanaf 2020

Nepal – Bhutan Luxe Reis

nepal bhutan reis met mij 1Dit is een reis voor mensen met een avontuurlijke instelling die toch het nodige comfort wensen. Waar mogelijk logeren wij in vijfsterrenhotels of resorts zonder het gewone leven uit het oog te verliezen. U maakt kennis met zowel de Nepalese als de Bhutanese cultuur en natuur. Hindoeïsme en Boeddhisme zullen centraal staan in deze reis. Daarnaast is er ook een hele brok natuur waarbij één van de hoogtepunten het Chitwan National Park is. Hier trekken we een hele dag het park in met een jeep op zoek naar wilde dieren. We varen met een kano op zoek naar krokodillen. We fietsen, doen een zweethutceremonie aan de voet van de Himalaya, zwemmen, wandelen en vliegen naast de hoogste bergen van de wereld. In Bhutan reizen we in één van de meest geïsoleerde landen van de wereld en maakt u kennis met hun eeuwenoude cultuur waar de fallus een centrale rol inneemt.  Enkel voor mensen met een open geest!

nepal bhutan reis met mij

Dag 1: Kathmandu
U wordt door ons aan de luchthaven opgepikt.   Met ons privé-voertuig rijden we naar de rand van de hoofdstad Kathmandu waar u logeert in het vijfsterren Gokarna Forest Resort.  Gelegen in een natuurpark met een golfterrein is dit de ideale plaats om te ontsnappen aan de drukte van de stad. U kan genieten in de spa, het zwembad, golf spelen of een wandeling maken in het bos.

Dag 2: Kathmandu -Boudha – Swayambu – Patan
boudha 3 reis met mijNa het ontbijt rijden we een vijftien tal minuten naar Boudha. Deze grote boeddhistische stupa ligt in het centrum van een Tibetaanse buitenwijk van Kathmandu. U bezoekt er de stupa en enkele kloosters.  Vervolgens rijden we een half uurtje verder naar Swayambu. Dit is de tweede grootste stupa van de stad die uitkijkt vanop de top van een heuvel. 365 trappen lijden ons naar deze heilige plaats voor boeddhisten. U krijgt een goed uitzicht over de stad.  Door de grote aanwezigheid van apen wordt dit ook wel eens de ‘monkey temple’ genoemd.  We dalen terug af langs de voorkant en bezoeken er drie grote beelden: Chenrezig, Boeddha Amitabha en Padmasambhava. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden naar Patan. Dit is één van de drie koningssteden met prachtig houtsnijwerk en pagoda tempels. We lunchen in de tuin van het voormalige koninklijke paleis en verkennen er de oude stad.  We brengen er ook een bezoek aan de Kumari. Een jong meisje dat als levende hindoe godin wordt vereerd.

Dag 3: Kathmandu – Chitwan
nepal-krokodil-banner

We verlaten de hoofdstad en rijden met onze airco wagen naar het zuiden van Nepal, bestemming Chitwan National Park.  Dit park kent neushoorns, olifanten, tijgers, beren, slangen, krokodillen, … De rit naar het park, dat aan India grenst, duurt een zestal uren. We doen het rustig aan en stoppen onderweg om een korte wandeling te maken langsheen enorme hangbruggen over de Trisuli rivier die zich diep in de rotsen heeft ingesneden. U ziet het landschap merkbaar veranderen als we de Himalaya uitrijden. Bij aankomst in het Resort maken we een korte wandeling in een savanne aan de rand van het park. De kans is groot dat je hier wild ziet omdat die hier ’s avonds komen drinken.

Dag 4: Chitwan
olifant nepal reis met mijWe staan vroeg of en trekken, gezeten op de rug van een olifant, de jungle in op zoek naar wilde dieren.  Na de middag varen we met een kano de rivier af op zoek naar krokodillen en bezoeken we de olifantenfokkerij. We eindigen met een boswandeling.  ’s Avonds kan u dineren in een grote tuin aan de rand van het bos en kan u een dansvoorstelling van de Tharu, de oorspronkelijke bewoners van de regio, bijwonen.

Dag 5:  Chitwan
baby neushoorn nepal reis met mijMet een jeep rijden de een hele dag doorheen het park. We nemen onze pic nic mee en onder begeleiding van een ranger gaan we op zoek naar wild. De kans dat u hier groot wild gaat zien is groot: neushoorns, krokodillen, Indische bizons, zwijnen, apen, tijgers en olifanten.
Dag 6:  Chitwan –  Pokhara
reis met mij pokharaNa het ontbijt rijden we een zestal uren terug de bergen in naar het westen van Nepal: Pokhara. Dit leuke stadje ligt aan de voet van de Annapurna (8091m).  Het hotel (Temple Tree) is gebouwd naar traditionele stijl met centraal een mooi zwembad. Bij helder weer heeft u een prachtig zicht op de bergen.  We verkennen de omgeving van het Fewa meer en doen een gezellig terrasje. De rest van de dag bent u vrij.
Dag 7: Pokhara
sunrise sarangkot reis met mijWe staan vroeg op om de zonsopgang te gaan bekijken van achter de Himalaya te gaan bekijken. Na het ontbijt rijden we met de fiets langsheen het Fewa meer tot in het rustieke dopje Pame. Daar eten we ’s middags in een lokaal restaurantje. Zij die zijn hebben om meer te fietsen kunnen dit doen.  De anderen kunnen de tocht verder zetten door te wandelen langsheen kleine dorpjes tussen de rijstvelden.  ’s Avonds doen we hier een zweethut ceremonie langs de rivier.  We maken een vuur  en gooien grote stenen in het vuur totdat ze bloedheet zijn. Die brengen we in onze tent waar we alle gifstoffen uitzweten. Verkoeling kan u zoeken in de rivier die uit de bergen komt.

Dag 8: Pokhara – Begnas
rupa tal reis met mij nepalMet onze wagen rijden we een half uurtje tot in Begnas. Dit kleine dorpje ligt aan het Begnas meer en het Rupa meer. Hier vind je weinig of geen toeristen, maar deze plekken zijn adembenemend. We nemen een roeibootje en steken het meer over waar we eten op een schiereilandje.  U kan hier ook zwemmen in het heldere water met op de achtergrond de Himalaya.  Na de lunch zetten we onze wandeling verder en bezoeken we een koffieboer waar u koffie kan degusteren en kopen.  We rijden terug naar ons hotel.

Dag 9: Pokhara – Kathmandu
sadhu reis met mijEen half uurtje vliegen met Yeti Airlines en we zijn opnieuw in de hoofdstad waar we logeren in het prachtige Dwarika’s Hotel. Dit vijfsterrenhotel is gebouwd in traditionele Newari stijl met hoogdecoratief houtsnijwerk.  We brengen een kort bezoek aan Pashupatinath. Deze heilige plaats voor hindoes is een publieke crematieplaats met tientallen tempels en asceten.  Een echte cultuurschok. De rest van de dag bent u vrij en kan u relaxen in het hotel of winkelen.

Dag 10: Kathmandu – Paro – Thimpu
thimpu prayer wheels reis met mijMet Bhutan Airlines vliegen we naar Paro en begint het tweede luik van onze reis. Tijdens de vlucht heeft u een prachtig zicht op de oostelijke Himalaya: Mount Everest, Kanchenjunga, Makalu,… Bhutan is ook koninkrijkje gelegen in de Himalaya dat tracht de authenticiteit van haar cultuur zo intact mogelijk te bewaren.   We rijden een tweetal uren langsheen een pittoresk landschap en logeren er in in het prachtige Taj Hotel.

Dag 11: Thimpu –  Punakhapunakha bhutan reis met mij

Na het ontbijt bezoeken we een boeddhistisch nonnenklooster en enkele stupa’s.  U kan hier prachtige foto’s schieten van het glooiende beboste heuvellandschap.  We rijden verder naar Punakha waar we het voormalige koninklijke paleis bezoeken. Omdat de accommodatie in dit gebied beperkt is, logeren we in het éénvoudige Zangdogpalri Hotel.

Dag 12: Punakha – Paro
drukpa kunley reis met mijWe wandelen naar het gebedshuis van Drukpa Kunley. Deze yogi trok zo’n vijfhonderd jaar geleden van Tibet naar Bhutan. Hij onderrichtte de bevolking in de boeddhistische filosofie op een spontane manier met volkse (vuile) liedjes.  Hij bedreef de liefde met talloze vrouwen en dronk graag alcohol.  Drukpa Kunley wordt vereerd als een Boeddha. Je zal een grote fallus zien aan de ingang van huizen of tempels als herinnering aan deze wijze man.

Dag 13: Paro
tagtsang paro reis met mijIn de voormiddag bezoeken we de Ta Dzong waar het nationale museum is ondergebracht. In de namiddag trekken we naar Tagtsang ofwel de tigersnest. Gelegen op de rand van een rots bevindt er zich een klooster waar Padmasambhava in de achtste eeuwe gemediteerd heeft.  Later werd hij door de koning van Tibet uitgenodigd om daar het boeddhisme te introduceren.  In Tagtsang manifesteerde de Indische guru zich in zijn meest toornige vorm waarbij hij op een tijger reed. Een subliem zicht op een klooster gebouwd op één van de meest onmogelijke plaatsen.

Dag 14: Paro – Kathmandu – Dhulikhel
Dhulikhel reis met mijWe vliegen terug naar de Nepalese hoofdstad waar u door ons Nepalese team wordt opgewacht en naar Dhulikhel rijdt. Dhulikhel is een dorpje, een uurtje buiten de Kathmandu vallei, gelegen op platteland tussen de terrassen met een subliem zicht op de Himalaya. Ver weg van alle drukte kan u hier de reis afsluiten.  U logeert er de laatste dagen van de reis in het gloednieuwe vijfsterren Darika’s Resort.  De rest van de dag bent u vrij om te genieten van het resort.
Dag 15:  Dhulikhel – Namoboudha
panauti reis met mij nepalWe rijden een uurtje verder de bergen in naar Namo Boudha. Dit pelgrimsoord voor boeddhisten heeft een groot klooster en enkele retraite centra.  Gelegen op de top van een berg heb je hier een mooi zicht op de omgeving met sinaasappelvelden. We maken een makkelijke wandeling van een drietal uren naar Panauti. Een voormalig handelsdorpje waar de prachtige tempels getuigen van een vergane glorie.
Dag 16: Dhulikhel – Bhaktapur – Kathmandu
bhaktapur reis met mijWe bezoeken Bhaktapur. De tweede koningsstad, gelegen op half uurtje rijden van Dhulikhel.  De schade aan de historische gebouwen na de aardbeving van april 2015 valt mee. Anderzijds is de schade aan de huizen in het oude stadsgedeelte aanzienlijk groot.  Ondanks dit alles, blijft Bhaktapur een idyllische plaats met enkele van de mooiste tempels van Nepal.  In de namiddag rijden we naar het oude centrum van Kathmandu waar de aardbeving zware schade aanbracht aan de historische gebouwen. De gewonen huizen daarentegen hebben hier niet veel schade opgelopen. U kan hier gezellig ‘verdwalen’ in kleine steegjes met talloze winkeltjes. Ideaal als u nog iets wenst te kopen: pashmina sjaals of zilveren juwelen met edelstenen.

Dag 17:
U wordt door ons naar de luchthaven gebracht en vliegt terug naar huis.

Gokarna Forest Resort – Kathmandu ***** (2 nachten)

Club_Room         gokhara bathroom

Durbar_Resturants         gokarna_golf_club_4

Barahi Jungle Lodge – Chitwan **** (3 nachten)

barahi junlge lodge 1 Reis met mij

barahi jungle lodge 3 Reis met mij           Picture_21a

DCIM100MEDIA

Temple Tree Resort & Spa – Pokhara **** (3 nachten)

pokhara 4     pokhara

pokhara 1     pokhara 5

Dwarika’s Hotel – Kathmandu ***** (1 nacht)

Heritage Deluxe Room 1        Lobby 1

Courtyard 3 - Evening         Pool 4 (low resolution)

Taj Tashi Hotel – Thimpu  (Bhutan) ***** (1 nacht)

thimpu hotel reis met mij 1          thimpu hotel reis met mij 4

thimpu hotel reis met mij 2         thimpu hotel reis met mij 3

Hotel Lobeda – Punaka (Bhutan) *** (1 nacht)

punaka bhutan reis met mij 3        punaka bhutan reis met mij 1

punaka bhutan reis met mij 4

punaka bhutan reis met mij 2

Zhiwa Ling Hotel – Paro  (Bhutan)***** (2 nachten)

paro hotel reis met mij 3   paro hotel reis met mij 5

paro hotel reis met mij 4       paro hotel reis met mij 2

Dwarika’s Resort – Dhulikel ***** (3 nachten)

Pool Area       Zero Zone Tea Lounge 1

Lounging Area at the Spa Village       Suite

Prijs: €6.500 per persoon (in een tweepersoonskamer) – Toeslag €1.000 voor éénpersoonskamer.

=> minimum vier reizigers voor deze reis

Data: U kan deze reis als privé-reis maken. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

 • Inclusief:
  Alle overnachtingen (ontbijt inclusief)
  Alle vervoer (privé-voertuig en chauffeur)
  Vliegtuigtickets (Pokhara – Kathmandu & Kathmandu – Paro – Kathmandu)
  Alle toegangstickets
  Maxim en/of Laxmi als gids in Nepal
  Gids in Bhutan (spreekt Engels)
  Visum Bhutan
  Olifantenrit, dansvoorstelling, kano, jeepsafari, jungle wandeling, olifantenfokkerij
  Alle maaltijden in Chitwan (3 overnachtingen)
  Zweethut
  Fietstocht
 • Exclusief:
  Internationale vlucht
  Visum Nepal (€40)
  Alle andere maaltijden en dranken
  Extra uitgaven

bhutan 9 reis met mij       bhutan 10 reis met mij

bhutan 1 reis met mij          bhutan 2 reis met mij

bhutan 3 reis met mij          bhutan 4 reis met mij

bhutan 11 reis met mij                bhutan 8 reis met mij

bhutan 7 reis met mij

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.
Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag door het geld over te maken één maand voor de afreis. Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.  De internationale vlucht naar Bhutan regelen wij.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
De internationale vlucht naar Kathmandu boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl De internationale vlucht naar Bhutan en terug naar Nepal (Pokhara-Kathmandu en Kathmandu-Paro-Kathmandu) zijn inbegrepen in de prijs.

Visum
– Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland.

– Het visum voor Bhutan wordt bij aankomst in de luchthaven van Paro geregeld. Zorg voor een pasfoto.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte.  In het zuiden van Nepal zal het in oktober droog en warm zijn (25°C).  Op de hoogste stukken van de reis kan het ’s avonds wel afkoelen. Zorg voor een warme jas.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort: luxe hotels (waar mogelijk)

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 3120m

Reisduur : 16 dagen

Duur trekking : niet van toepassing

Activiteiten : wandelen, cultuur, natuur, jeepsafari, kano varen, zweethut

Accommodatie : Vijfsterrenhotels (waar mogelijk)

Prijs : €6.500

Ideale Periode : Oktober - November / Maart - April