Nieuw vanaf 2020

Nepal Luxe Reis

kaart-nepal-luxe-reis

Deze luxe reis naar Nepal is ontworpen voor zij die het avontuurlijke Nepal willen combineren met luxe hotels en resorts. De laatste vijf jaar zien we dat het luxe-toerisme in Nepal is gaan groeien. Vroeger was dit bijna onbestaande. In deze reis logeert meestal in luxueuze verblijven, maar soms worden die afgewisseld een kortstondig verblijf bij de lokale bevolking in een authentiek kader.  Contacteer ons gerust als u één en ander aan deze reis wenst aan te passen. Het reisschema is louter indicatief.

U maakt kennis met een heel erg divers Nepal: de jeepsafari in de subtropische jungle van het zuiden, de heuvels met terrassen en het wandelen in het hooggebergte. Met een helikopter vliegt u naar het oosten van Nepal waar u landt in Namche Bazaar. Dit is een belangrijke stopplaats richting Everest Base camp. U maakt er een driedaagse trekking en logeert er in luxe lodges. Daarnaast is er ook aandacht voor de verschillende culturen die u in Nepal aantreft, met de nadruk op het hindoeïsme en boeddhisme.  U logeert er in een boeddhistisch klooster en bezoekt verschillende hindoeïstische tempels.  Verder gaat u fietsen op het platteland en bent u getuige van het landelijke leven in Nepal.  U gaat ook raften op de Seti rivier en overnacht er in een tentenkamp langsheen de rivier.  ’s Avonds barbecue langsheen het water.  U zweeft ook met een parachute langsheen de Himalaya.

Tijdens deze luxe reis maakt u één helikoptervlucht (Kathmandu-Namche Bazaar) en drie binnenlandse vluchten (Lukla-Kathmandu, Kathmandu-Pokhara, Bharatpur-Kathmandu).  Voor deze reis moet u graag wandelen, maar toch is dit geen zware trekking omdat u bergafwaarts wandelt. U krijgt een eigen privé-gids en privé-chauffeur die de hele reis jullie in de watten leggen.   Nog niet overtuigd? Contacteer ons gerust…

luxe-reis-nepal-reis-met-mij

Dag 1:
Aankomst Kathmandu. U wordt door ons aan de luchthaven opgepikt en met uw privé-busje rijdt u naar het Gokharna Forest Resort. Dit prachtige resort met zijn golfbaan ligt in een nationaal park aan de rand van Kathmandu. U krijgt een oliemassage om te relaxen na de lange vlucht.

Dag 2: Swayambu – Patan – Boudha
U rijdt naar Swayambudanath Stupa. Deze bekende stupa ligt op een heuvel aan de andere kant van de vallei en kijkt uit over Kathmandu. Hij wordt ook wel de ‘monkeytemple’ genoemd door de aanwezigheid van talloze apen. We bezoeken drie grote boeddha beelden aan de voorkant van de heuvel en rijden vervolgens verder naar Patan. Deze voormalige stadstaat werd in de 18de eeuw geannexeerd door Nepal en wordt als werelderfgoed beschouwd door de Unesco. In Patan loopt u rond tussen de pagoda’s en subliem houtsnijwerk. U bezoekt er het voormalige koninklijke paleis en dineert er in de binnentuin van het paleis. We bezoeken er ook de Kumari, een jong meisje dat als een levende hindoe godin wordt vereerd, tot haar eerste menstruatie. Daarna rijden we naar Boudha stupa. Rond deze enorme stupa heeft de Tibetaanse gemeenschap zich gevestigd. Vanaf 17u wordt het hier druk, omdat de boeddhisten dan rondjes komen lopen rond de stupa als vorm van verering. Een gezellige drukte waarbij kaarsjes en wierok worden geofferd. We dineren op een mooi terras die dit hele gebeuren overschouwt.

Dag 3: Kathmandu – Namche Bazaar (3440m)
We vliegen met onze helikopter naar Namche Bazaar op 3440m. Dit is een bekende stopplaats diep in de Himalaya richting Everest Basecamp gelegen in het Sagarmatha National Park. Omdat we snel stijgen, voorzien wij Diamox tabletten tegen hoogteziekte.  We verkennen het dorpje waar u wandelaar en bergbeklimmers zal tegenkomen die onderweg zijn naar Everest. Tijdens deze luxe reis logeren we tijdens de trekking in de hotels van Yeti Mountain Home. In tegenstelling tot de meeste andere lodges tijdens een trekking, krijg je hier uitzonderlijk comfort voor een trekking in de Himalaya zodat u maximaal kan genieten.

Dag 4: Namche Bazaar – zonsonpgang – Phakding (2650m)
We staan vroeg op om een half uurtje te wandelen voor een prachtige zonsopgang met zicht op Mount Everest. Daarna ontbijten we in Namche en wandelen we een tiental kilometer naar Phakding.

Dag 5: Phakding – Lukla (2860m)
Naar Lukla is een wandeling van een zevental kilometer.


Dag 6: Lukla – Kathmandu – Pashupatinath
’s Morgens vroeg vliegen we terug naar Kathmandu als tussenstop. Na de middag bezoeken we de publieke hindoecrematies van Pashpatinath. Dit tempelcomplex ligt langsheen de Bagmati rivier. Hindoes cremeren hier hun dierbaren langsheen de rivier. Een confronterende cultuurschok voor velen, maar onderdeel van het alledaagse leven in Nepal. Klik hier voor een video. U overnacht in het vijfsterrenhotel Dwarika’s opgetrokken in Newari stijl.

Dag 7: Kathmandu – Pokhara
We viegen een half uurtje naar het westen van Nepal waar we beginnen aan een andere luik in onze reis: Pokhara. Dit prachtige stadje ligt aan de voet van de Annapurna vlakbij het schilderachtige Fewa meer. U logeert er in het Temple Tree Resort op wandelafstand van het meer. We verkennen de omgeving van het meer met talloze gezellige winkeltjes en restaurants. Dit is ook een ideaal moment als rustpauze in onze reis.
Dag 8: Pokhara
We fietsen langsheen het meer richting Pame. Meer foto’s hier. Tussen de akkers en terrassen glijdt het bucolische leven voorbij: boeren op hun velden, spelende kinderen, buffels op de weg,… Er zijn verschillende opties voor deze fietstocht, afhankelijk van uw fysieke conditie. Indien u niet wenst te fiesten, kan dit gedeelte ook met het openbaar vervoer worden gedaan. Ook een ervaring op zich!

Dag 9: Pokhara
Na het ontbijt gaat uw paragliding doen. Klik hier voor een filmpje. Dit is een duo-sprong waarbij u met een parachute boven het meer zweeft met op de achtergrond de Himalaya. Hiervoor heeft u geen ervaring nodig, enkel durf. Na de lunch rijden we een half uurtje verder naar het Begnas en Rupa meer. Deze twee andere minder toeristische meren liggen tussen de bossen. Hier steken we het eerste meer over met een bootje waar we dan gezellig iets drinken op een schiereilandje. Hier kan je ook zwemmen indien gewenst. We maken een korte wandeling naar het tweede meer waar we dan een koffieboer bezoeken. Hier kan u koffie degusteren en kopen. Klik hier voor meer foto’s.

Dag 10: Pokhara – Damauli
We verlaten Pokhara en rijden naar Damauli waar we opgewacht worden door het rafting team. Hier begint onze rafting trip op de Seti rivier. Hiervoor heeft u geen ervaring nodig. Deze rivier is geschikt voor beginners. Onderweg wordt er een tentenkamp opgesteld waar we dan een barbecue doen en overnachten langsheen de rivier. Klik hier voor een video.

Dag 11: Damauli – Gaighat – Meghauli (Chitwan)
We raften nog een drietal uren tot aan de lunch. Daar wordt u opgewacht door uw privé-voertuig en rijdt u een drietal uren verder naar het zuiden van Nepal met als bestemming Chitwan National Park. Dit park grenst aan India en is subtropisch. Hier geen bergen of heuvels, maar volledig vlak. U logeert er in een prachtige luxe lodge aan de rand van het park. Vanuit het zwembad kan je wilde dieren zien lopen.  Gezeten op de rug van een olifant trekt u het bos in. ’s Avonds is er een dansvoorstelling van de Tharu, een etnische groep. Meer foto’s van Chitwan hier.

Dag 12: Chitwan
Met een bootje steekt u de rivier over waar u dan met een jeep de jungle inrijdt. Daar ontbijt u ook en doet u een jeepsafari van een halve dag op zoek naar wilde dieren (neushoorns, beren, tijgers, krokodillen,…) Na de middag gaan we krokodillen zoeken. Met een bootje vaart u de Rapti rivier af. Soms zie je ook neushoorns baden. Op een zandbank krijgt u een verfrissing aangeboden waarna u terugrijdt naar het resort. De rest van de dag bent u vrij. ’s Avonds dineert u in de natuur: bush dinner! Uw tafel staat in het lang gras omgeven door tientallen kaarsen.

Dag 13: Chitwan – Kathmandu – Bhaktapur – Dhulikhel
U vliegt terug naar Kathmandu en rijdt een half uurtje verder Bhaktapur. Deze voormalige stadstaat is een echt filmdecor en staat op de Unesco werelderfgoedlijst: tempels in pagodastijl, gezellige straatjes om in te verdwalen, barok houtsnijwerk, … Hier wordt je enkele jaren teruggevoerd in de geschiedenis. In de late middag rijden we een uurtje verder naar Dhulikhel bekend voor zijn prachtige zicht op de Langtang Himalaya. In dit luxe resort kan u genieten van de prachtige omgeving.

Dag 14: Dhulikhel – Namo Boudha
Na de lunch rijden we naar Namo Boudha. Deze rit duurt een uurtje en brengt u naar een heilige plaats voor boeddhisten. U logeert er lokaal voor één nacht in een Tibetaans Boeddhistisch klooster op de top van een heuvel. Het zicht op de omgeving is fenomenaal. U kan samen met de monniken naar de gebedsdienst en de refter gaan. Meer foto’s van het klooster vind je hier.

Dag 15: Namo Boudha – Panauti – Boudha
Na het ontbijt wandelen we langsheen kleine dorpjes naar Panauti. Dit is een makkelijke wandeling van 2.5 uren. U wordt opgepikt door de chauffeur en rijdt dan naar Boudha waar u logeert in het vijf sterren Hyatt hotel.  De rest van de dag bent u vrij.

Dag 16: terugvlucht
Dit is de laatste dag van uw luxe reis naar Nepal. U wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt terug naar huis.

Dit is een luxe reis. Waar mogelijk voorzien wij luxueuze accommodatie. Op sommige plaatsen (klooster en tentenkamp) is dit niet mogelijk.

Gokarna Forest Resort – Kathmandu ***** (2 nachten)

Club_Room      gokhara bathroom

gokarna_golf_club_4      Durbar_Resturants

Yeti Mountain Home – Everest Regio (3 nachten)

Dwarika’s Hotel – Kathmandu ***** (1 nacht)

Pool 4 (low resolution)      Heritage Deluxe Room 1

Lobby 1     Courtyard 3 - Evening

Temple Tree Resort & Spa – Pokhara **** (3 nachten)

pokhara 4     pokhara

pokhara 1     pokhara 5

Barahi Jungle Lodge – Chitwan **** (2 nachten)

barahi junlge lodge 1 Reis met mij

barahi jungle lodge 3 Reis met mij

Picture_21a

DCIM100MEDIA

Dwarika’s Resort – Dhulikel ***** (2 nachten)

Pool Area     Bathroom Details

Lounging Area at the Spa Village     Suite

Hyatt Regency -Kathmandu ***** (1 nacht)

   

De prijs van deze luxe reis naar Nepal bedraagt: € 5.200 per persoon.  Voor deze reis hebben we minstens 2 personen nodig. Indien u alleen bent, gelieve ons toch te contacteren, dan wordt de prijs aangepast.

Inclusief:
Alle overnachtingen (tweepersoonskamer – op basis van kamer en ontbijt)
Nepalese gids (spreekt Engels)
Drager (draagt uw bagage tijdens de trekking)
Waterdichte draagtas voor tijdens de trekking
Eigen voertuig met privé-chauffeur
Alle toegangstickets tempels en koningssteden
Binnenlandse vluchten (Lulka – Kathmandu, Kathmandu – Pokhara, Bharatpur – Kathmandu)
Helikoptervlucht (Kathmandu – Namche Bazaar)
Permits (nationale parken: Chitwan en Sagarmatha)
Rafting (alle maaltijden en dranken)
Programma in Chitwan (jeepsafari, dansvoorstelling, bootje varen, olifantensafari)
Verblijf in boeddhistisch klooster (maaltijden inbegrepen)
Middagmaal of avondeten in Dwarika’s Resort
Vol pension in Barahi Jungle Lodge
Paragliding

Exclusief:
Alle andere maaltijden en dranken
Visum Nepal
Internationale vlucht


Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.
Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag door het geld over te maken één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft soms een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways.  Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
– Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Diamox is een medicijn dat hoogteziekte tegengaat. Dit kan optreden als u naar Lhasa vliegt. Raadpleeg uw dokter hierover.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.
Katoenen kledij is aangeraden in het zuiden van Nepal.  Een lange katoenen broek en hemd beschermen tegen de muggen. Muggenmelk is een must. In Tibet daarentegen kan het ’s nachts flink afkoelen. Een warme jas en warme kledij zijn een must. We bezoeken immers Everest Base Camp!

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.
Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Betalen met een kredietkaart in Nepal, kan enkel in grote winkels. Er wordt hiervoor een extra percentage aangerekend.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort: luxe verblijven (waar mogelijk)

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 3440m

Reisduur : 16 dagen

Duur trekking : 3 dagen

Activiteiten : mini-trekking, rafting, paragliding, jeep safari, boottocht, fietsen

Accommodatie : Vijsterrenhotels en luxe lodges (waar mogelijk)

Prijs : €5.200

Ideale Periode : maart - mei / september - november