Nieuw vanaf 2020

Nepal – Tibet Luxe Reis

nepal bhutan reis met mij 1

Deze luxe-reis is een Tibet reis gecombineerd met het mooie van Nepal:  de meest uiteenlopende culturen en natuurvariaties binnen één reis.  U ontdekt het subtropische zuiden van Nepal waar u een  jeep safari doet, terwijl u enkele dagen later op het Tibetaanse plateau  in Lhasa the Potala palei van de Dalai Lama’s bezoekt en nog later naar het Chinese Everest Basecamp rijdt.   Deze reis is geschikt voor mensen op zoek naar berekend avontuur en luxe. Ideaal voor mensen met een passie voor fotografie.  U hoeft geen goede conditie te hebben om deze reis te maken. Wel veel zin en een open geest. Waar mogelijk slapen wij in vijfsterrenhotels.   Wij nemen één binnenlandse vlucht en één internationale vlucht.   In Tibet leggen we een groot stuk af met de wagen. U krijgt hier een evenwichtige combinatie van zowel natuur als cultuur: Tibetaans boeddhisme als hindoeïsme. U reist van 0 m tot 5150m! Tijdens de Tibet reis raden wij aan om diamox te nemen. Dit is een medicijn dat hoogteziekte tegengaat. Kom even langs naar naar de vakantiebeurzen waar wij exposant zijn en graag geven wij u meer informatie.

tibet nepal kaart

Dag 1: Kathmandu
U wordt door ons aan de luchthaven opgepikt.   Met ons privé-voertuig rijden we naar de rand van de hoofdstad Kathmandu waar u logeert in het vijfsterren Gokarna Forest Resort.  Gelegen in een natuurpark met een golfterrein is dit de ideale plaats om te ontsnappen aan de drukte van de stad. U kan genieten in de spa, het zwembad, golf spelen of een wandeling maken in het bos.

Dag 2: Kathmandu -Boudha – Swayambu – Patan
boudha 3 reis met mijNa het ontbijt rijden we een vijftien tal minuten naar Boudha. Deze grote boeddhistische stupa ligt in het centrum van een Tibetaanse buitenwijk van Kathmandu. U bezoekt er de stupa en enkele kloosters.  Vervolgens rijden we een half uurtje verder naar Swayambu. Dit is de tweede grootste stupa van de stad die uitkijkt vanop de top van een heuvel. 365 trappen lijden ons naar deze heilige plaats voor boeddhisten. U krijgt een goed uitzicht over de stad.  Door de grote aanwezigheid van apen wordt dit ook wel eens de ‘monkey temple’ genoemd.  We dalen terug af langs de voorkant en bezoeken er drie grote beelden: Chenrezig, Boeddha Amitabha en Padmasambhava. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden naar Patan. Dit is één van de drie koningssteden met prachtig houtsnijwerk en pagoda tempels. We lunchen in de tuin van het voormalige koninklijke paleis en verkennen er de oude stad.  We brengen er ook een bezoek aan de Kumari. Een jong meisje dat als levende hindoe godin wordt vereerd.

Dag 3: Kathmandu – Sauraha
nepal-krokodil-banner

We verlaten de hoofdstad en rijden met onze airco wagen naar het zuiden van Nepal, bestemming Chitwan National Park.  Dit park kent neushoorns, olifanten, tijgers, beren, slangen, krokodillen, … De rit naar het park, dat aan India grenst, duurt een zestal uren. We doen het rustig aan en stoppen onderweg om een korte wandeling te maken langsheen enorme hangbruggen over de Trisuli rivier die zich diep in de rotsen heeft ingesneden. U ziet het landschap merkbaar veranderen als we de Himalaya uitrijden. Bij aankomst in het Resort maken we een korte wandeling in een savanne aan de rand van het park. De kans is groot dat je hier wild ziet omdat die hier ’s avonds komen drinken.

Dag 4: Chitwan
olifant nepal reis met mijWe staan vroeg of en trekken, gezeten op de rug van een olifant, de jungle in op zoek naar wilde dieren.  Na de middag varen we met een kano de rivier af op zoek naar krokodillen en bezoeken we de olifantenfokkerij. We eindigen met een boswandeling.  ’s Avonds kan u dineren in een grote tuin aan de rand van het bos en kan u een dansvoorstelling van de Tharu, de oorspronkelijke bewoners van de regio, bijwonen.

Dag 5:  Chitwan
baby neushoorn nepal reis met mij     neushoorn reis met mij nepal

Met een jeep rijden de een hele dag doorheen het park. We nemen onze pic nic mee en onder begeleiding van een ranger gaan we op zoek naar wild. De kans dat u hier groot wild gaat zien is groot: neushoorns, krokodillen, Indische bizons, zwijnen, apen, tijgers en olifanten. Klik hier voor meer foto’s.

Dag 6: Bhadrapur – Kathmandu
pashupatinath Reis met mijWe nemen een binnenlandse vlucht van 40 minuten naar Kathmandu. U logeert in het prachtige Dwarika’s Hotel met traditioneel Newar houtsnijwerk.  Na de middag bezoeken we de publieke crematies van Pashupatinath. Op deze heilige plaats voor hindoes staat de god van de vernietiging, Shiva, centraal. U bent getuige van een volledig crematieritueel. Klik hier voor een video.

Dag 7: Kathmandu – Lhasa
Makara TibetWe maken een internationale vlucht naar China en vliegen naar de hoofdstad van Tibet. Hier begint onze Tibet reis. We rijden naar ons hotel en in de namiddag verkennen we de Bakor, de omgeving rond de Jokhang tempel met talloze kleine gezellige stalletjes en winkeltjes.
Dag 8: Lhasa
Jokhang Reis met mij TibetWe bezoeken de Jokhang tempel . Deze tempel wordt als één van de belangrijkste van centraal Tibet beschouwd.  Na de lunch rijden we naar het Sera klooster. Dit is één van de grootste kloosters nabij Lhasa en behoort tot de Gelugpa school  van het Tibetaanse boeddhisme. U bent getuige van de dialectische debatten die de monniken voeren.
Dag 9: Lhasa
Potala Reis met mij Tibet
We bezoeken het Potala paleis. Deze voormalige residentie van de Dalai Lama’s  ligt op een rots op de rand van de stad.   Binnenin bezoekt u tientallen tempels en treft u prachtige boeddhistische kunstwerken aan.  In de namiddag rijden we naar het zomerpaleis van de Dalai Lama’s.
Dag 10: Gyantse
yamdrok tso lakeWe rijden naar het zuidwesten richting Nepal en bezoeken het turkoois blauwe meer van Yamdrok Tso.  We rijden die dag 5 uren en overnachten in Gyantse waar we de Kubum stupa bezoeken.
Dag 11:  Shigatse
reis met mij TibetEen uurtje verder met de auto rijden we tot in Shigatse, de tweede grootse stad van Tibet.   Hier ontdekken we het Tashilunpo klooster van de Panchen Lama.   De Panchen lama speelde samen met de Dalai Lama een belangrijke politieke en religieuze rol in het voormalige Tibet.
Dag 12: Shegar
We rijden vijf uren naar het zuiden tot in Shegar.  Een prachtige rit op het Tibetaanse plateau richting het Chinese basecamp van Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.  Onderweg stoppen we voor foto’s.

Dag 13:  Mount Everest – Zangmu
Everest Base Camp ChinaDie dag rijden we zes uren naar het Rongbuk klooster waar we de North Face van Everest kunnen zien.  Dan maken we een korte trip naar het base camp.  Subliem zicht op de Himalayas.
Dag 14: Zangmu – Dhulikhel
Tibetaanse Plateau

Een rit van drie uren waarbij we de Nepalese grens oversteken en het Tibet-gedeelte van onze reis eindigen in de luxe van het Dwarika’s Resort. Hier eindigt onze Tibet reis en beginnen we opnieuw met het Nepalese gedeelte van de reis.

Dag 15: Dhulikhel – Bhaktapur
bhaktapur reis met mijOfwel relaxt u in het Dwarika’s Resort, ofwel kan u ook nog Bhaktapur bezoeken. Bhaktapur is één van de drie Koningssteden in centraal Nepal. Ooit een onafhankelijke stadstaat met een bloeiende economie. Getuige hiervan zijn de prachtige newar tempels met (erotisch) houtsnijwerk.   Na de lunch rijden we iets verder naar het oude centrum van Kathmandu.  Hier bezoeken we het oude koninklijke paleis dat zwaar beschadigd werd door de aardbeving van 2015. Aansluitend wandelen we langsheen kleine gezellige winkelstraatjes doorheen het oude centrum van Kathmandu.

Dag 16:
U wordt door ons naar de luchthaven gebracht en vliegt terug naar huis.

Gokarna Forest Resort – Kathmandu ***** (2 nachten)

Club_Room      gokhara bathroom

gokarna_golf_club_4      Durbar_Resturants

Barahi Jungle Lodge – Chitwan **** (3 nachten)

barahi junlge lodge 1 Reis met mij

barahi jungle lodge 3 Reis met mij

Picture_21a

DCIM100MEDIA

Dwarika’s Hotel – Kathmandu ***** (1 nacht)

Pool 4 (low resolution)      Heritage Deluxe Room 1

Lobby 1     Courtyard 3 - Evening

The St. Regis Hotel – Lhasa ***** (3 nachten)

st regis hotel lhasa 1      st regis hotel lhasa 2

st regis hotel lhasa 4      st regis hotel lhasa 3

Yeti Hotel – Gyantse ** (1 nacht)

Gesar Hotel – Shigatse ** (1 nacht)

Snowland Hotel –  Shegar *(1 nacht)

Grand Zangmu Hotel – Zangmu  **(1 nacht)

Dwarika’s Resort – Dhulikel ***** (2 nachten)

Pool Area     Bathroom Details

Lounging Area at the Spa Village     Suite

Prijs: €6.500 per persoon (op basis van tweepersoonskamer) – €1.000 toeslag voor éénpersoonskamer

=> minimum vier reizigers nodig voor deze reis

Data: u kan deze reis als privé reis maken. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

 • Inclusief:
  Alle overnachtingen (ontbijt inclusief)
  Alle transport met privé-voertuig en chauffeur
  Vlucht (Bhadrapur – Kathmandu)
  Internationale vlucht (Kathamdnu – Lhasa)
  Gids in Tibet (spreekt Engels)
  Laxmi en/of Maxim als gids in Nepal
  Olifantenrit, dansvoorstelling, kano, jeepsafari, jungle wandeling, olifantenfokkerij
  Alle maaltijden in Chitwan (3 overnachtingen)
  Visum China
 • Exclusief:
  Internationale vlucht naar Nepal
  Visum Nepal (€40)
  Alle andere maaltijden en dranken
  Extra uitgaven

hangbrug nepal reis met mij           bhaktapur timpaan Reis met mij

golden vihar bhaktapur reis met mij     Chitwan Reis met mij 1

Tibet reis met mij 1       IMG_3554

lhasa-reis-met-mij-Tibet

yamdrok tso lake         Potala Reis met mij Tibet

Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.
Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag door het geld over te maken één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Vlucht
Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Qatar Airways geeft soms een gratis overnachting indien u meer dan 8 uren moet wachten op een aansluitende vlucht. Informeer bij Qatar Airways.  Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl

Visum
– Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu.  U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen.  U vult ter plaatse een formulier in.  Breng een pasfoto mee.  Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de nepalese ambassade in Belgie of Nederland.

– Het visum voor de Tibet reis (China) wordt door ons geregeld in Nepal. Wij lichten u in wat u hiervoor moet meebrengen.

Mee te nemen
Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen.  Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn!  Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet.
Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril  bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Diamox is een medicijn dat hoogteziekte tegengaat. Dit kan optreden als u naar Lhasa vliegt. Raadpleeg uw dokter hierover.
Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes.
Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts.  Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.
Katoenen kledij is aangeraden in het zuiden van Nepal.  Een lange katoenen broek en hemd beschermen tegen de muggen. Muggenmelk is een must. In Tibet daarentegen kan het ’s nachts flink afkoelen. Een warme jas en warme kledij zijn een must. We bezoeken immers Everest Base Camp!

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 25 voor de verzekeringspremie.
Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus  verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan.  Check bij uw ziekenfonds  wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.  Voor de Tibet reis raden wij aan om diamox te nemen .Dit is een medicijn dat preventief hoogteziekte tegengaat.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten  deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal.  Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Betalen met een kredietkaart in Nepal, kan enkel in grote winkels. Er wordt hiervoor een extra percentage aangerekend.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort: luxe hotels (waar mogelijk)

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5150m

Reisduur : 16 dagen

Duur trekking : niet van toepassing

Activiteiten : Safari, tempels en kloosters, Everest Basecamp

Accommodatie : Vijfsterrenhotels (waar mogelijk)

Prijs : €6.500

Ideale Periode : oktober - november / april