Nieuw vanaf 2020

Yala Peak: 5500m


yala peak kaart 1

Ten noorden van Kathmandu, in de Langtang Himal, ligt Yala Peak (5500m). Het beklimmen van deze berg in combinatie met een trekking in de Langtang Himal is ideaal voor beginners die kennis willen maken met bergklimmen in de Himalaya. Deze reis is geschikt voor mensen met een sportieve conditie. Er is geen ervaring vereist Yala Peak. In principe kan iedereen met een goede sportieve conditie die reeds een trekking deed in de Himalaya deze beklimming aan.  Ook qua hoogte is deze relatie laag voor de Himalaya, dus iets makkelijker. Het zicht op de omliggende bergen is fenomenaal. U heeft een prachtig zicht op Shisapangma (8013m), de hoogste berg die volledig in Tibet staat en tevens ook de laagste van veertien achtduizenders. Tijdens deze reis wordt na het beklimmen van Yala Peak teruggewandeld via de Himalaya meren van Gosainkunda en over de Laurebina Pas (5050m).

Wij voorzien alle materiaal voor de trekking en het beklimmen van Yala Peak: tenten, stijgijzers, touwen, harnas,…

yala peak gosainkunda langtang


Dag 1:
Aankomst in Kathmandu luchthaven waar u door de gids wordt opgepikt. U overnacht in Thamel, het oude centrum van Kathmandu, in een gezellige buurt met kleine straatjes en hotelletjes. Samen met de gids overloopt u het reisschema. Hij bekijkt of jullie het juiste materiaal hebben. Eventueel gaan jullie nog extra inkopen doen.

Dag 2:
Extra dag als buffer voorzien. Dit laat ons toe om de permit te regelen. U krijgt een korte opleiding op een klimmuur en gaat aan de slag met een harnas en touwen. Veiligheid
staat centraal.

Dag 3: Kathmandu – Dunche (1950m)
Met onze privé jeep rijden we een zestal uren. Hier beginnen we onze trekking.

Dag 4: Dunche – Syabrubesi (2200m)

Dag 5: Syabrubesi – Lama Hotel (2500m)

Dag 6: Lama Hotel – Langtang (3100m)

Dag 7: Langtang – Kyangjing Gompa (3750m)

Dag 8:
Verkennen van de Tserko Ri (5033m).

Dag 9: Yala Basecamp (4800m)

Dag 10: Yala Peak (5500m) en terug naar het basecamp

Dag 11: basecamp – Langtang Village

Dag 12: Thulo Syabru

Dag 13: Ghora Tabela (3050m)

Dag 14: Ghora Tabela – Syabrubesi

Dag 15: Gosainkunda

Dag 16: Tharapati

Dag 17: Thimbu

Dag 18: Thimbu – Kathmandu
U wordt door een jeep opgepikt.

Dag 19: bufferdag

Dag 20: terugvlucht

Moonlight Hotel (Kathmandu)

 • Rustige locatie maar toch centrum Kathmandu
 • Laminaat
 • Wifi
 • Tuin
 • Restaurant en bar
 • Wisselkantoor
 • Bakkerij
 • Eigen badkamer
 • Westers toilet
 • Warm water
 • TV
 • Airco

hotel-moonlight-reis-met-mij-3       hotel-moonlight-reis-met-mij-1

hotel-moonlight-reis-met-mij-2      hotel-moonlight-reis-met-mij

Dit is een combinatie van een tententrekking (tijdens  het beklimmen van de piek) en een teahouse trekking. Wij voorzien tenten en kampeermateriaal.

trekking nepal h

De prijs per persoon is €2.200. Voor deze reis minstens twee personen. Gelieve ons te contacteren. Voor grotere groepen kunnen wij een speciale prijs geven.

Inclusief:
– alle overnachtingen in hotels (tweepersoonskamer; incuslief ontbijt)
– alle maaltijden tijdens de trekking (zowel in de lodges als tijdens de tententrekking)
– programma zoals omschreven in de het reisschema
– alle permits
– transport met privé voertuig en chauffeur
– ervaren berggids (ervaring in beklimmen van 8000m bergen)
– dragers
– aangepaste kledij voor dragers
– verzekering dragers en gids
– EHBO
– kampeermateriaal (tenten, matjes, kookgerief, stoelen, tafel, kerosine, …)
– draagtassen (wij laden jullie bagage over in onze draagtassen)
– alle materiaal voor de expeditie: stijgijzers, touwen, harnas,…
Exclusief:
– visum Nepal
– internationale vlucht
– alle andere maaltijden
– alle dranken in hotels en lodges (behalve tijdens de tententrekking)
– slaapzak (-25°C)
– trekkersmateriaal (schoenen, jas, musts, klein rugzakje, …)


Stap 1:
Klik hier om te reserveren of als u vragen heeft.  Laat ons weten welke reis u wenst te boeken en wanneer u zou willen komen. Wij kijken of er plaats is en of dit een geschikte datum is. U kan ons ook contacteren als u specifieke vragen heeft omtrent deze reis.

Stap 2:
U krijgt een mail van ons met daarin de factuur. U betaalt 30% van de reissom door een overschrijving te doen. Dit geldt als boeking. Bij aankomst in Kathmandu betaalt u het resterende bedrag, of u betaalt het resterende bedrag via overschrijving één maand voor de afreis.
Uw intercontinentale vlucht moet u zelf boeken door langs te gaan bij een reisbureau of door uw ticket online te kopen. U mailt ons het vluchtschema door.

Stap 3:
U krijgt bevestiging van betaling.

Visum & Pemit
Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationaal reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Breng ook twee pastfoto’s mee voor de permit. Wij zorgen voor de permit.

Mee te nemen
Trektocht en peak climbing:
U grote rugzak is handig, maar u mag ook een harde koffer meebrengen. Dan laden wij alles over in een grote waterdichte draagtas. Ze zijn dragers voorzien zodat u zelf maar uw eigen kleine rugzakje hoeft te dragen. U kan 10 kg per persoon laten dragen door de drager.
Op die manier heeft u ook de tijd om volop van het landschap en de lokale bevolking te genieten. Met een metalen of plastiek waterfles of kan u gemakkelijk tijdens de trektocht water meenemen.
Een slaapzak van dons (-25°C) neemt u zelf mee. Een warme jas van dons en een windstopper. Broek van hetzelfde materiaal als een windstopper. Thermisch ondergoed. Muts en handschoenen.
Goede wandelschoenen tot boven de enkel beschermen jouw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen jouw voeten en absorberen zweet. Zonnebrandcrème/lipstick (hoge factor) en een zonnebril beschermen je tegen de zon op deze hoogte. Een hoofddeksel beschermt jouw hoofd.
’s Avonds kan het afkoelen ook op de lagere stukken. Zorg voor een warme fleece. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij ook welke kledij geschikt is. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben.
Alle materiaal voor peak climbing wordt door ons voorzien: schoenen, stijgijzers, touwen, harnas, tent, kookmateriaal, matje,…

Kathmandu Vallei:
Voor uw verblijf in de Kathmandu Vallei vindt u alle faciliteiten in de stad en het hotel. U kan in Nepal leuke kleren kopen voor een erg goede prijs. Dus zeker niet te veel kleren meenemen.Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken.

Annulatieverzekering reis
Een annulatieverzekering is niet inbegrepen. U kan die bij ons afsluiten voor 25 euro per persoon. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
– bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
– bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
– bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
– bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering
De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Wij verplichten u om een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten die ook reddingsoperaties in de bergen doet. Ga ook na of jouw verzekering het beklimmen van Yala Peak dekt!

Gezondheid
Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Diamox tegen hoogteziekte.

Geld
U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

OVER DEZE REIS

Moeilijkheidsgraad:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Comfort:

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

Hoogste punt : 5500m

Reisduur : 20 dagen

Duur trekking : 14 dagen

Activiteiten : Peak climbing, trekking

Accommodatie : Hotel, guesthouse, tent

Prijs : €2.200

Ideale Periode : Maart - Mei / September - November