2013 Reizen die Helpen - Reis met mij - Activiteiten
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
belgen in het buitenland

2013 Reizen die Helpen

– Eind november 2012 werd er €300 overhandigd aan het weeshuis Buddhist Child Home. Enkele vrijwilligers die dit weeshuis bezochten hadden dit geld ingezameld om nieuwe schoenen en boekentassen te kopen. Wij hebben hiervan de opvolging gedaan om zeker te zijndat het geld juist besteed werd. Hierboven ziet u het resultaat! De kinderen zijn jullie erg dankbaar!

belgen in het buitenland    belgen in het buitenland

– Op 17/02 organiseerden enkele mensen die met ons meereisden naar Nepal een benefiet eetfestijn in Oudenaarde. De opkomst was een groot succes: volledig uitverkocht (150 aanwezigen) en er was nog vraag voor een veertigtal extra kaarten. De opbrengst gaat naar een weeshuis voor de aankoop van schooluniformen. De doelstelling was om €1500 in te zamelen. Reeds €300 was ingezameld. De winst van het eetfestijn bedraagt €2140!!
De kinderen bedanken iedereen die heeft meegeholpen of die is langsgekomen! Een kleine moeite voor ons betekent een wereld van verschil in Nepal. Volgend jaar in februari zal er opnieuw zo een benefiet plaatsvinden. Maar dan wel in een grotere zaal. We gaan dan een nieuw project gaan zoeken wat we kunnen ondersteunen. Wij kijken er naar uit u volgend jaar opnieuw te verwelkomen!

Meer foto’s op Facebook.

   

– De uiteindelijk opbrengst van de hutsepot benefiet bedraagt €2200.  Dit bedrag werd geschonken aan de brandwondenafdeling van Kanti Children Hospital in Kathmandu. Dit overheidsziekenhuis verzorgt de armsten, die geen geld hebben om naar dure privé ziekenhuizen te gaan.  Omdat sommigen hun ziekenhuiskosten niet kunnen betalen zal onze donatie gebruikt worden  voor een fonds dat de ziekenhuiskosten van de allerarmsten betaalt.  Iedereen hartelijk bedankt om dit project te steunen!  Oorspronkelijk werd er aangekondigd dat de opbrengst zou  gaan naar het weeshuis Buddhist Child Home.  Door enkele onverwachte positieve gebeurtenissen heeft dit weeshuis onze hulp niet meer nodig.  Lees hieronder wat er precies is gebeurd… Klik hier voor het rapport om te zien welke kinderen u heeft geholpen.  Hier vind je ook het financiële rapport.

belgen in het buitenland  

 belgen in het buitenland        

– Het weeshuis (Buddhist Child Home) waarvoor wij die benefiet organiseerden kreeg onlangs ook bezoek van Simon Franks. Hij is een ex-Hollywood filmproducent met zelfs een Oscar nominatie op zijn naam.  Deze filantroop is bezig met het opzetten van projecten in Zuid-Oost Azië.  Bij zijn eerste bezoek aan Nepal kwamen wij met hem in contact en fungeerde  Laxmi als zijn tolk.  Wij stelden hem voor het weeshuis dat wij steunen te bezoeken.  Het resultaat is  een happy-end dat rechtstreeks uit een Hollywood film zou kunnen komen: hij gaat alle wezen onder zijn hoede nemen, een nieuw huis, nieuwe meubels, opleiding voor alle kinderen, … Laxmi is nu de verantwoordelijke voor zijn projecten in Nepal.  Hieronder vind je enkele foto’s van hoe ze vroeger woonden en hoe ze nu wonen.

     

Lees onze blogs

You don't have permission to register