Reis met mij - Boek rechtstreeks bij Belgen in het buitenland
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top

Over Ons

Echte Mensen

Maxim en Laxmi zijn het brein achter Reis Met Mij. Wij zijn een belgisch-nepalees koppel dat in Nepal woont en sinds 2012 reizen organiseert in Nepal. Omdat we zelf veel reizen in onze regio, bieden we sinds 2019 ook andere landen aan en zetten we onze succesformule verder.

Maxim reis met mij

Maxim

Maxim De Zitter (oprichter) staat in voor de planning en organisatie van de reizen. De communicatie gebeurt voornamelijk via email in het Nederlands. Maxim gidst de groepsreizen in Indonesië.

Laxmi Reis met mij

Laxmi

Laxmi Dahal De Zitter staat bekend om haar spontane karakter en glimlach. Zij gidst de kleinere groepen in Nepal en coördineert de berggidsen in Nepal. Laxmi regelt ook het papierwerk in het bureaucratische Nepal. Klik op de video hieronder aan het werk te zien tijdens Vlaanderen Vakantieland.

Coördinatie

De coördinatie van al onze reizen gebeurt door Tiara. Zij is afkomstig uit Java (Indonesië) en overziet de activiteiten, coördineert gidsen, maakt boekingen voor hotels en binnenlandse vluchten, ... In haar vrije tijd zingt ze ook Bollywood liedjes op Indische trouwfeesten in Bali.

Over Ons

Maxim in Oudenaarde in 1980         

Hoe het allemaal begon.

Ons Reis met mij verhaal start op twee continenten: Europa en Azië. Respectievelijk in 1977 en 1986, werd ik (Maxim) geboren in de Vlaamse Ardennen en Laxmi het Udaypur district van Nepal. In 1998 begon ik me te verdiepen in het boeddhisme wat resulteerde in een eerste Azië reis naar India in 1999. In 2001 keerde ik terug naar India en bezocht ook Nepal voor het eerst. Na mijn studies aan de filmschool Rits en mijn cultuurstudies aan de Universiteit Gent, besloot ik om Tibetaans te gaan studeren in Darjeeling in 2004. De jaren erna woonde ik meer in Azië dan Europa.

laxmi

Laxmi met haar vader in 1989

Laxmi komt uit een vooraanstaande familie in Nepal en zou uitgehuwelijkt worden met iemand van haar eigen kaste. Rebels van natuur wou ze haar leven in eigen handen nemen en heeft ze gebroken met haar traditie. Ze ging haar studies sociale wetenschappen aan de Kathmandu University afmaken, maar door omstandigheden moesten we ondergedoken leven omdat haar familie ons huwelijk niet aanvaardde. Ons leven was toen echt moeilijk en het leek wel alsof we in een film waren terecht gekomen. Gelukkig kende ons verhaal een happy end, want alles werd later door haar familie aanvaard.

langtang trekking

Gosainkunda meer in Nepal

Terug naar Azië: Reis met mij.

In 2009 trokken we naar België: Laxmi ging Nederlands studeren en werken, terwijl ikzelf aan de slag ging als accountmanager voor een IT-bedrijf. Maar al snel begon de heimwee te knagen en wilden we zelf iets uit de grond stampen. In 2012 gaven we beide onze jobs in België op en trokken we naar Nepal, waar we een reisorganisatie hadden opgericht om Nederlandstalige reizen te begeleiden in Nepal. Reis met mij was geboren! Het was een schot in de roos, want we merkten al snel dat er behoefte was aan kleinschalige reisbureaus die persoonlijke reizen kan aanbieden. In 2014 gidsten we een reportageploeg van het bekende reisprogramma Vlaanderen Vakantieland rond in Nepal. De uitzendingen vind je hier: deel 1, deel 2 en deel 3. Wij verschenen ook in Knack Weekend en twee maal in het magazine van AS Adventure. Ikzelf blogde enkele jaren voor De Standaard.

Tijdens de corona pandemie werd we ook geïnterviewd door HLN (Het Laatste Nieuws: klik hier voor de video) en verschenen we twee maal in het populaire magazine Dag Allemaal met updates omtrent het leven in Nepal tijdens corona.

 

Reis met mij Azië

Sinds 2012 hebben we meer dan 1000 vakanties georganiseerd in Nepal: trekkings, individuele reizen, groepsreizen, kamperen in de Himalaya’s, rafting, huwelijksreizen, motorreizen,… Vaak kregen we de vraag van onze reizigers of we andere kleinschalige reisorganisaties kenden die met een gelijkaardig concept reizen aanbieden. Die kende ik niet. Omdat we zelf veel reiservaring in Azië hebben en reeds een groot netwerk hadden opgebouwd, besloten we om onze succesformule uit te breiden naar andere landen in Azië. Daarom creëerden we Reis met mij Azië. Het concept blijft hetzelfde: kleinschalige lokale en persoonlijke aanpak waarbij wij zelf zorgen voor de coördinatie en kwaliteit. Per land hebben we een netwerk van lokale reisorganisaties (vaak vrienden) waarmee we samenwerken.  Voor Indonesië hebben we sinds augustus 2022 onze eigen reisorganisatie gevestigd in Bali: PT Two Golden  Fish. Dat wil zeggen dat we voor Indonesië (net als Nepal) niet meer moeten samenwerken met lokale partners. We hebben alles 100% in eigen beheer. Uw Nederlandstalige reisconsulent in Indonesië.   Individuele reizen zijn overal mogelijk, maar dan in het Engels. Emails, bijstand en ondersteuning gebeuren in het Nederlands.

En Nepal? Alles blijft zoals het was. Onze focus blijf nog altijd reizen in Nepal.  Laxmi wordt het gezicht voor Nepal. Zij gidst de groepsreizen in Nepal en coördineert onze gidsen voor de privé reizen. Maxim gaat zich richten op de coördinatie van de verschillende Reis met mij landen in Azië. Enkele keren per jaar ga ik ook groepsreizen begeleiden in de andere landen.

In welke landen zal Reis met mij Azië actief zijn? Nepal, Indonesië, Myanmar, India, Thailand en Bhutan.   Ons publiek zijn mensen met een open geest die andere culturen willen leren kennen. Sommige landen zijn makkelijker te bereizen dan anderen, en graag geven we jullie het juiste advies welke vakantie bij jullie past.

ons team Reis met mij

Lees onze blogs

You don't have permission to register