2015 Reizen die Helpen - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
belgen in het buitenland

2015 Reizen die Helpen

– Op 1 februari 2015 organiseerden enkele vrijwilligers die met ons op reis gingen een benefiet eetfestijn in Maarkedal. De opbrengst gaat integraal naar het betalen van de ziekenhuisrekening van arme kinderen met brandwonden.

Een gedetailleerd rapport van wat er met de opbrengst is gebeurd zal eind 2015 beschikbaar zijn! Alvast bedankt voor uw massale opkomst!  Een cheque ter waarde van €4.285 werd reeds overgemaakt aan de NGO Burns Victims Survivors. Zij beheren het geld en zullen  naar het eind van het jaar een rapport publiceren.   Klik hier voor het rapport waar het geld van de benefiet (hutsepot eetfestijn februari 2015).  De opbrengst gaat naar BVS; een NGO die de ziekenhuisrekeningen van kinderen met brandwonden betaalt.

– Eind april 2015 werd Nepal getroffen door een zware aardbeving.  Wij hebben besloten om zelf de handen uit de mouwen te steken om geld in te zamelen voor de heropbouw van 5 huizen net buiten de Kathmandu vallei.  Klik hier  voor de video. Meer info over de vooruitgang naarmate het project vordert. Reis met mij doneerde €500 voor dit project. De andere donaties kwamen van spontane donaties en allerlei activiteiten. Ondertussen hebben we (15 juli 2015) al meer dan €30.000 ingezameld.  Het totale bedrag zal pas naar het einde van de zomer bekend zijn. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we dus die vijf huizen bouwen! Bedankt aan iedereen!

Hier vind je meer info omtrent de families die we gaan helpen.

aardbeving nepal aardbeving nepal                     aardbeving nepal

aardbeving nepal    aardbeving nepal

– Deze zomer begint de heropbouw. De huizen worden zullen gemaakt worden uit zongedroogde stenen en ze zullen verstevigd worden met gewapend beton om aardbevingen te kunnen doorstaan. Een architect en een ingenieur bezochten de site. In overleg met de mensen werd een plan opgemaakt, rekening houden met het budget en de vaardigheden.  Naarmate het project vordert zullen wij info posten op onze website.

–  Begin juli kregen wij een kort bezoek van Guido Lysens. Hij is één van de drijvende krachten achter het project voor de heropbouw van 5 huizen in Chunikhel.  Het grootste deel van de donaties komt via hem. In het verleden haalde hij een enorm budget binnen voor de een project in het Tsunami-getroffen Sri Lanka.  Meer info op zijn website: http://www.lysens.be/site/  Zonder zijn steun hadden we dit budget nooit kunnen ophalen.

–  Drie van de vijf verwoeste huizen zijn medio juli 2015 reeds afgebroken en het puin opgeruimd. Het vierde huis is half afgebroken. Een vijfde huis hebben we wat kunnen herstellen er wordt tijdelijk gebruikt als opslagruimte. De mensen slapen immers allemaal in tijdelijke shelters gemaakt uit tinnen platen, hout en plastieken zeilen. We wachten nu op de goedkeuring van de plannen door de overheid.

– Op verzoek van de vijf getroffen families hebben we bekeken of het financieel haalbaar was om nog een sterker huis te bouwen met meer gewapend beton.  Zij kregen financiële hulp van enkele familieleden en de architect heeft een nieuw type huis ontworpen dat ongeveer $9.000 kost.  Wij zullen $6.000 bijdragen per huis per familie. Zij betalen $3.000 per huis.  Zij zullen ook alle werk doen om de kosten te drukken.  Op 21 augustus werd twee keer $500 gegeven zodat gestart kan met de bouw van de eerste twee huizen. De nieuwe plannen en de kostenraming vind je hieronder.

Details

kostenraming

vloerplan

verdieping

fundering

– Op 25 september 2015 brachten wij een bezoek aan de bouwwerf van Chunikhel.  De man van Sabita (zie foto) is ernstig ziek en ligt in het ziekenhuis. Dokters kunnen de oorzaak van zijn ziekte niet achterhalen. Ze heeft een lening moeten afsluiten om zijn ziekenhuisrekeningen te betalen. Zijn project staat on hold. Bhimsen (blauw shirt) staat het verst. Tot op heden heeft hij van ons 150.000 rupees gekregen. Zelf heeft hij 100.000 rupees geïnvesteerd.  De fundering is gegraven. Hij kocht reeds cement, rebar, bakstenen, grint en zand.  Doordat hij alles naar zijn land moet dragen, verlopen de werken langzaam.  Daarom hebben we besloten om zijn broer Maden ook te laten starten met zijn huis. Enkele dagen terug werd 100.000 rupees overhandigd.  Klik hier voor de foto’s.

– Update 30 november 2015.  Klik hier voor de foto’s.  De ruwbouw van het eerste huis is bijna klaar.   De funderingen van het tweede huis zijn gegoten en men is de muren aan het bouwen.  De funderingen van de andere drie huizen worden nu gegraven. Het werk schiet nu heel goed op en de mensen van Chunikhel zijn heel blij.

– Klik hier voor het rapport van de opbrengst van het benefiet eetfestijn (februari 2015).  De opbrengst ging naar BVS; een NGO die zich ontfermt over het betalen van de ziekenhuisrekeningen van arme kinderen met brandwonden.  Er is nog ongeveer 800 euro over, wat de komende maanden gebuikt zal. Meer details vindt u hier.

– 2015 was een moeilijk jaar voor Buddhist Child Home. Oorspronkelijk hadden wij hen in contact gebracht met een sponsor die hen liet verhuizen naar een nieuwe locatie.  Hij had beloofd de huur te betalen maar in 2015 heeft hij zijn belofte verbroken. Onbegrijpelijk, want het geld werd correct besteed aan de huur. Het gevolg hiervan was dat alle wezen op straat dreigden te komen. Na wat lobbywerk zijn we erin geslaagd met de hulp van een vriend om een nieuwe sponsor te vinden. Hij heeft reeds de huur voor het weeshuis betaald voor de komende twee jaren.  De kinderen zijn dus gered.

Lees onze blogs

You don't have permission to register