2016 Reizen die Helpen - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
belgen in het buitenland

2016 Reizen die Helpen

– Omtrent de 5 huizen die we in Chunikhel hielpen bouwen kan u mijn uitgebreid verslag lezen in de De Standaard.  Een uitgebreid financieel rapport volgt later, als het hele project achter de rug is.  Met het resterende geld zullen wij ons focussen op het sponsoren van het onderwijs van kansarme kinderen.   Meer hierover weldra op onze website. Bekijk hier de video.

– Zoals gezegd zullen we met het resterende geld van ons huizenproject arme kinderen hun onderwijs gaan sponsoren.  In Nepal heb je privé- en overheidsscholen. Deze laatste hebben een bedenkelijke reputatie.  Het beste onderwijs kan je in de privé-scholen genieten, maar dan moet je wel geld hebben.  Sinds begin mei 2016 zijn er 8 arme kinderen die we naar een privé-school stuurden: twee wonen in Kathandu, de andere zes in Katari. Katari is het geboortedorp van Laxmi, gelegen in het westen van Nepal in de provincie Udayapur.  Hieronder ziet u de verschillende kinderen met hun achtergrond.

   

Dit zijn Salina (8) en Sabina (10).  Zij wonen in Katari, vlabkij het dorp van Laxmi. Jaren terug heeft hun vader hen verlaten, waardoor de moeder er nu alleen voor staat. Dit maakt het echt moeilijk om voor haar kinderen een goede toekomst aan te bieden.  Zij behoren tot de Tharu. Een etnische groep die vooral in het zuiden van het land woont. Wij sponsoren nu hun onderwijs.

Hieronder ziet u Ashmita (11).  Zij woont ook in Katari, samen met haar broer Anish (8) wiens foto hieronder staat.  Beide kinderen verloren hun vader toe ze heel klein waren. Hij pleegde namelijk zelfmoord.  Ook hier staat de moeder er alleen voor. In Nepal kan je als alléénstaande vrouw moeilijk hertrouwen.  Wij sponsoren sinds begin mei beide kinderen in hun onderwijs. Zij volgen nu les aan de privé-school Sagarmatha Boarding School in Katari. Op die manier hopen wij dat ze toch een extra steun zullen krijgen in hun verdere ontwikkeling.

– Onze volgende twee kinderen die wij steunen zijn Bimala (7) en Purnima (10).  Zij komen uit een heel arm gezin dat tot de laagste kaste behoort. Iedereen in het dorp wees hen aan als mensen die het meeste hulp konden gebruiken.  Ze wonen op een half uurtje lopen van het centrum van Katari.

– Onze laatste twee kinderen komen oorspronkelijk uit het zuiden van Nepal, maar wonen in Kathmandu. Een jaar terug overleed hun vader. Chandra (28) is sinds kort een weduwe en heeft het moeilijk. Jessica (2,5) en Jenissa (9) gingen tot voor kort naar een privé-school waarbij ze gratis onderwijs kregen aangeboden. Maar die school stopt er nu mee, waardoor ze geen kwalitatief onderwijs kunnen genieten.  Door het overlijden van hun vader hebben ze nu ook nog een tweede tegenslag te verwerken op een korte tijd.

– Volgende kinderen (Sumit, Dolma, Sudip, Bibisa, Biwas, Bikas, Arun, Arbin, Salina, Ayush, Devika, Parwesh en Muna) werden in de loop van oktober en november naar een privé-school gestuurd dankzij de steun van Guido Lysens, Jean Bartholomeeusen/Adriana Vanhove en het resterende bedrag van ons huizenproject.   Zes van hen zitten op kostschool. Doordat hun omstandigheden thuis het niet toelieten om een normaal leven uit te bouwen, kunnen ze dit nu wel dankzij de kostschool.  De meeste kinderen hebben geen ouders of zijn één van hun ouders verloren.

                   

Lees onze blogs

You don't have permission to register