2017 Reizen die Helpen - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
belgen in het buitenland

2017 Reizen die Helpen

2017 was vooral een jaar om te consolideren.  Omdat onze focus verschoven is van verschillende ad hoc projecten (brandwonden, huizen, weeshuis,…) naar één groot project (onderwijs betalen van kansarme kinderen), is het voor ons belangrijk om een continuïteit te kunnen garanderen. We kunnen niet zomaar stoppen met de betaling van de rekeningen van de kinderen, waardoor ze weer in de armoede terecht zouden komen. We zien het als een plicht om te blijven betalen zolang ze studeren. Maar daarom hebben we het budget nodig. 2017 was dus een jaar om af te wachten hoe onze 21 kinderen het zouden doen en ook hoe de samenwerking met de school zou zijn. Alles is stabiel verlopen en alle kinderen zijn geslaagd.   Sommige doen het trouwens uitstekend.

De vijf kinderen die we in Katari sponsoren hebben nieuwe boekentas en kleren gekregen.   De moeder van Laxmi heeft dit persoonlijk opgevolgd. De school in Chitwan waar we 13 kinderen sponsoren hebben we een verrassingsbezoek  gebracht om te kijken hoe het met de kinderen gaat en of ze nog allemaal naar school gaan. Alles verloopt er uitstekend.

Guido Lysens is nog steeds de drijvende kracht achter de financiering van dit project met een jaarlijkse sponsoring van 10.000 euro.  Hij diende ook bij de Stad Knokke opnieuw een dossier in en wij kregen van hun 1.500 euro.  Ook Jean en Adriana Bartholomeeussen sponsoren jaarlijks twee kinderen voor 1.300 euro.   Heeft u ook interesse om kinderen te helpen in hun studies, contacteer ons. Alle geld gaat integraal naar de kinderen.  Dit is een nevenproject van Reis met mij waarbij we iets willen teruggeven aan Nepal.

Omdat onze financiële situatie stabiel is en we meer aankunnen, zullen we bij de aanvang van het nieuwe schooljaar in april 5 nieuwe kinderen sponsoren in Katari. Dit brengt het totaal dan op 26 kinderen.  Meer tekst en uitleg later.

Hieronder een groepsfoto van de jongens die naar de kostschool gaan in Chitwan, alsook de kinderen die we nu in Katari sponsoren.

Lees onze blogs

You don't have permission to register