2018 Reizen die Helpen - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
belgen in het buitenland

2018 Reizen die Helpen

Wij ontvingen €2.700 van een benefiet eetfestijn in 2017 georganiseerd in Maarkedal, Oost-Vlaanderen.  Dit bedrag zal worden gebruikt om onze kinderen te sponsoren. Weldra trekken wij naar Katari, om er acht nieuwe kinderen te adopteren voor kwalitatief onderwijs.

Begin april 2018 bezochten Kalika School in Chitwan waar we in het totaal 13 kansarme kinderen sponsoren, waarvan 8 op de kostschool verblijven.  Ik kan enkel positieve dingen schrijven.  De verandering van de kinderen om ze in betere omstandigheden te zien deed deugd.  De acht kinderen van de kostschool zagen er gezond uit.  Ze doen het allemaal goed op school.  Meer nog, Govinda Paudel blijkt heel intelligent te zijn en is de eerste van de klas.

                            

Eind april 2018 gingen wij enkele dagen naar Katari (Udayapur Provincie) in het oosten van Nepal. Dit is een afgelegen dorp waar Laxmi is geboren. Sinds 2016 sponsorden wij daar 6 kansarme kinderen in hun onderwijs.  Wij bezochten de kinderen in hun school en stelden vast dat ze het allemaal goed deden.   Zenuwachtige maar stralende gezichten, want hier komen maar weinig blanken in dat gebied.    Hieronder ziet u hun foto’s.  Ook doen ze het allemaal goed op school. Wij zullen dus de sponsoring verder zetten.

         

Omdat we dankzij onze gulle sponsors (en in het bijzonder Guido Lysens die de drijvende kracht is achter dit project) ruimte hadden om meer kinderen te sponsoren, hebben we nog acht extra kinderen erbij genomen. Zeven kinderen zullen naar Prabhat Boarding School gaan omdat de andere privé school te vol zit.  Eén zal naar Sagarmatha School gaan, waar de andere zes kinderen nu naartoe gaan. Hieronder ziet u foto’s van de Prabhat Boarding School en het interview dat Laxmi had met de kansarme kinderen en hun ouders.   Zoals in alle andere gevallen gaat het vaak om alleenstaande moeders die het financieel moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en bijgevolg hun kinderen niet naar een goede school kunnen sturen.  We gingen met alle kinderen naar de kleermaker om hun schooluniform te maken.  We kochten hun boeken, een boekentas en schrijfmateriaal.

             

 

   

Run Your Mind zamelde, op 20 juni 2018, 265 euro in. Dit geld zal gebruikt worden voor het sponsoren van de onze kansarme kinderen in hun onderwijs. Heel erg bedankt Sylvia Brijon! Meer info https://runyourmind.be/free-inner-yoga-for-nepal/ en https://www.facebook.com/events/1562538410539725/

Lees onze blogs

You don't have permission to register