Beste stranden in Bali. Een overzicht.
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
strandvakantie Bali

Beste stranden in Bali

Bali staat bekend voor zijn prachtige standen. Maar is dat wel zo? Welke stranden zijn geschikt voor welk publiek?

Bali is het meest toeristische eiland van Indonesië met in 2019 maar liefst 6.3 miljoen toeristen. Bali staat bekend voor zijn prachtige stranden, maar die zijn niet allemaal hetzelfde.  Welke zijn de beste stranden in Bali?  Alles hangt af waar je naar op zoek bent.   Een overzicht van enkele bekende en minder bekende stranden in Bali.

Kuta Beach.

Is een klassieker waar bijna iedereen wel komt. Zeker bij een eerste Bali reis kom je hier langs. Het strand is druk, omdat je hier de meeste hotels en villa’s hebt. Veel Australiërs komen naar Bali om te relaxen of voor een vakantie.  Velen van hen blijven gewoon hangen in Kuta beach waar ze komen om ‘s avonds te feesten en overdag op het strand te hangen.  Kuta Beach is leuk voor een kortere tijd en goed om te shoppen, want er is ook een promenade met winkeltjes. Het kan er erg druk worden, zeker de straten aan de achterkant van het strand met talloze scooters en files in de kleine straatjes.  Je kan hier zwemmen. Geen grote golven, noch rotsen. Ook geschikt voor beginnende surfers.

 

Seminyak.

Seminyak beachSeminyak is meer trendy en gezelliger. Ook druk, maar meer niveau.  Ga je graag shoppen op zoek naar leuke souvenirs, kunst of kleren, dan moet je hier zijn.  Veel buitenlanders en lokale mensen openen hier hun kunstgallerij. Het loont echt de mooite om op verkenning te gaan, want er wordt veel schoons gecreëerd.  Je vindt hier ook de betere hotels. De stranden zijn er ook relatief druk.  Seminyak is ook een beetje een plaats om show off the doen.  Rijkere mensen nemen hun liefje mee naar de strandbar Ku De Ta.  Hier wordt champagne gedronken en Havanna sigarren gerookt terwijl men geniet van de zonsondergang. Ook hier kan je zwemmen, omdat de golven niet groot zijn.

Canggu

Canggu Beach BaliIs de laatste jaren fel aan het opkomen en ligt naar Seminyak. Hier is het een stuk minder druk op het strand. Geen hoogbouw en vooral villa’s.  Canggu is een trendy plaats als Seminyak, met enkele schitterende beachclubs. Een beachclub is een restaurant, café, gecombineerd met een zwembad. Een plaats waar je met vrienden vooral ‘s avonds afspreekt om te genieten, te zwemmen, te eten en te drinken. Centraal staat de zonsondergang.   Beachclubs in Bali hebben elk hun eigen karakter en trekken een bepaald publiek aan.  Ze zijn niet goedkoop en vaak een plaats om indruk te maken op sociale media.  Finns Beach Club in Berawa Beach is een klassieker. Reserveren is een must, want die zit zeker vol.    Iets verder heb je onze favoriete La Brisa. Deze is iets goedkoper en gemoedelijker. Ook het zand hier van dit strand is zwart.  Een zonsondergang op Bali moet je echt meemaken.

Heb je een beperkt budget, dan kan je gewoon in een luie ligzetels op het strand evenveel genieten. Lokale mensen verhuren ligzetels en verkopen drankjes aan een goedkopere prijs.   Vergeet zeker niet het lokale Bintang bier te proeven. Een lekker pils.

 

Nusa Dua

Nusa Dua BeachIn het tipje van Bali heb je Nusa Dua. De overheid heeft hier enkel grote en luxueuze resorts laten bouwen. Wil je toegang tot dit gebied, dan rijd je via een park doorheen een controle post waar je gecheckt wordt. Een beetje zoals in een luchthaven.   Alles ziet er mooi en duur uit. Erg indrukwekkend wat ze gebouwd hebben, want in Bali ligt de nadruk op esthetiek. Je vindt er de mooiste resorts en hotels. Er is geen hoogbouw zoals bijvoorbeeld in Thailand, waardoor het karakter van Bali erg charmant is gebleven ondanks er veel toerisme is.  In Nusa Dua hebben hotels vaak hun eigen zetels  of privé stranden. Er zijn weinig of geen golven wat het goed maakt om te zwemmen in het heldere water.

Uluwatu

Gelegen in de zuidelijke punt van Bali – naast Nusa Dua- heb je Uluwatu.  Dit is een veel minder druk gebied. Je hebt hier nog platteland met villa’s en een beperkt aanbod van hotels.   Onze favoriete stranden zijn Balangan beach en Bingin beach.  Bingin is enkel te bereiken via stijle trappen langs de kliffen. Beneden ligt het verborgen strandje waar op een drukke dag nooit meer dan 200 mensen zijn. Lokale kleine en gezellige bars en restaurants.  Hier komen vooral gevorderde surfers. Gewoon hen bezig zien is al een heel schouwspel. Er zijn kleine gezellige hotels die op de rand van de rots zijn gebouw en uitkijken op de oceaan.   ‘s Avonds kan je barbecue eten op het strand met je voeten in het water.  Er zijn veel rotsen, dus opletten als je gaat zwemmen.  Bingin Beach is één van onze favoriete stranden in Bali. Zin om hier te logeren? Contacteer ons.

Dreamland beach

Dreamland

Het volgende strand is Dreamland, wat je kan bereiken vanuit Bingin Beach, als het laagtij is.  Dreamland heeft grote golven die tot op het strand komen. Opletten dus.   Geen rotsen en het kan er relatief druk worden. Jammer genoeg heeft men er enkele jaren terug een lelijke piramide structuur gebouw als restaurant.   Dit doet afbreuk aan de ervaring.   Daarom kiezen wij eerder voor Balangan Beach.  Dit is een lang strand met weinig volk. Je ziet hier getrouwde koppels voor hun fotoshoot, want dit is een iconische plaats. De restaurants zijn er beperkt en vaak niet meer dan een hutje op het strand. Opgelet voor de rotsen, want die zijn ook. Zwemmen is dus minder aangeraden.  Wel mooi om een standwandeling te doen.

beste strand Bali

Balangan Beach

 

Lovina Beach

Het weinig toeristische noorden van Bali is een totaal andere ervaring. Hier geen surfers of beachclubs. Meer een gemoedelijke sfeer van kleine dorpjes. Je hebt er wel hotels en villa’s maar de meesten blijven hier maar enkele nachten in tegenstelling tot het zuiden van het eiland. In het zuiden heb je vaak reizigers die een maand of maande op dezelfde plaats blijven. Het noorden is meer een plaats om door te reizen.   De zee is er erg rustig met nauwelijks of geen golven. Dit maakt het uitstekend om te zwemmen.   ‘s Morgens vroeg kan je hier ook dolfijnen spotten. Je gaat dan met een bootje de zee op en dan zie je de kleinere dolfijnen boven water komen.  Het kan er druk zijn ‘s morgens met al die bootjes, maar het blijft een indrukwekkende ervaring.

lovina beach

You don't have permission to register