Homestay - Logeren in Wae Rebo
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
wae rebo

Logeren in Wae Rebo

wae rebo homestayWat is Wae Rebo?

Wae Rebo is een dorpje gelegen op het eiland Flores van de provincie East-Nusa Tenggara, gelegen in het oosten van Indonesië.  Dit eiland maar maar enkele wegen en veel gebieden hebben geen elektriciteit.   Katholicisme is er vermengd met sjamanistische praktijken. De eiland is ook onder bevolkt en veel plaatsen hebben zelfs geen telefonisch bereik. Je waant je dus echt in een uithoek van de beschaafde wereld.

Wae Rebo is zo’n dorpje met enkele grote ronde huizen waar je kan logeren. Een flinke klim van een tweetal uren doorheen de jungle brengt je naar dit idyllische dorpje wat niet bereikbaar is met de auto.  Het eerste stuk kan je met een brommer tot aan het beginpunt van het wandelpad gevoerd worden, maar dan is het een flinke klim.

Het dorpje ligt in een afgelegen vallei en is omgeven door koffiestruiken. Indonesië is immers een belangrijk koffieland.  Bij aankomst in het dorpje word je verwelkomt door het dorpshoofd. Hij legt ook de ethiek uit om in hun dorp te mogen verblijven.  Ga een beetje wandelen rondom het dorpje en dan merk je al snel dat het christendom de belangrijkste religie is op Flores.   Je ziet er graven met een kruis. Mensen dragen ook een paternoster.

Overnachten.

Je kan in één van hun grote ronde hutten overnachten. Gemiddeld slaap je met een veertigtal personen op een matje en lig je in een cirkel.  Er wordt traditioneel gekookt en je eet op de grond.   Je kan er douchen in open lucht, maar verwacht niet veel privacy. Neem dus oordopjes mee in het geval één van de veertig personen zou snurken. Je hebt hier geen luxe, maar je overnacht hier voor de unieke ervaring en de prachtige locatie van Wae Rebo.

 

Voor wie is Wae Rebo geschikt?

Een trekking naar Wae Rebo eist toch enige inspanning. In principe kan je ‘s morgens naar het dorpje wandelen en na de lunch terug wandelen naar een dorpje in de buurt. Daar zijn er meer overnachtingsfaciliteiten. Anderzijds is overnachten in zo’n hut uitermate charmant.   Wae Rebo is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een vakantie met nadruk op authenticiteit.

 

Ben je op zoek naar een unieke reis in Indonesië ver weg van de bekende trekpleisters?   Bekijk dan onze Flores Homestay reis.  Je doorkruist het eiland Flores en logeert er verschillende keren bij mensen thuis.

wae rebo kaart

You don't have permission to register