Indonesische gids - Maak kennis met Elma onze lokale Bali gids
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
gids Indonesië

Indonesië: de gids

Maak kennis met onze Indonesische gids: Elma.

De gids maakt de reis.

Voor al onze reizen in Indonesië werken we met lokale gidsen.  Zowel voor onze groepsreis als individuele reizen zal je in contact komen met Elma. Zij is geboren (1983)  in het noorden van Bali (Singaraja), maar woont nu met haar familie in Jimbaran, het zuiden van het eiland.  Sinds 5 jaren is ze actief in het toerisme, waarbij ze mensen gidst in het prachtige Bali.  Als alleenstaande moeder met één dochter staat ze er alleen voor.  Haar job doet ze met veel inzet en toewijding, want als trotse hindoe vrouw wil ze haar land en mee bepaald Bali promoten.

Ze vertelde me het volgende:

‘Een gids of reisleider heeft als taak om reizigers te begrijpen. Ik luister veel. Mensen komen op reis om te ontspannen en dan delen ze vaak hun problemen.  Jullie leven met te veel stress. Kom naar Bali.   Een zonsondergang op het strand zal je ziel helen. Ik hoop echt dat mensen gelukkiger worden nadat ze met mij gereisd hebben. Dat ik heb kunnen inspireren.’

Elma spreekt vloeiend Engels, zonder sterk accent. Ze is perfect te begrijpen.  Ze heeft ook een auto en voor onze individuele reizen rijdt ze ook  zelf.  Dit maakt haar zo veel meer dan gewoon een gids.

Kopi en de mommy club

Verschillende keren per week spreekt ze af met haar vriendinnen.  Een groep moeders met wie ze gezellig kopi (Indonesisch voor koffie) gaan drinken en gezellig roddelen.  Indonesië is relaxed. Zeker Bali.   Je vindt er heerlijke lokale koffie en gezellige koffie bars.  Ideaal om af te spreken met vrienden.

Elma is een alleenstaande moeder met één dochter: Patricia. Samen met haar ouders wonen ze op het platteland in Jimbaran.  Patricia is 9 en speelt piano.  Samen trekken ze er vaak op uit, want Bali heeft heel veel leuks te bieden voor kinderen.

gids IndonesiëHindoe

Bali is een hindoe eilandje en daar zijn ze fier op.   Overal kom je tempels tegen.   Ook Elma neemt deel aan alle rituelen en ceremonieën. Bij een tempelbezoek draagt ze de kebaya Bali.  Een traditionele jurk voor hindoe dames in Bali.  Ook aan haar dochter Patricia geeft ze de hindoe cultuur door.

Reizen met Elma

Een rondreis Indonesië met Elma maken houdt in dat ze gidst en meereist waar mogelijk.   Omdat Indonesië een verzameling van eilanden is, is het niet altijd mogelijk dat ze meereist naar andere eilanden. Dan werken we met andere lokale gidsen. Bali is voor de meeste van onze reizen het begin- en eindpunt van onze reizen. Er zijn veel vluchten vanuit Europa en de faciliteiten zijn er uitgebreid. Elma pikt je op aan de luchthaven.

In overleg met haar kan je zelf bepalen hoe intensief je het wenst. Sommige mensen hebben graag alles van naadje tot draadje begeleid. Anderen hebben dan graag meer vrijheid.  Ze is easy going en makkelijk in de omgang.  Een betere Indonesische gids kan je niet vinden.

 

 

 

 

You don't have permission to register