Koffie Luwak - De duurste koffie ter wereld
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
luwak koffie

Wat is Koffie Luwak?

Koffie luwak ofwel kopi luwak, is de duurste koffie ter wereld. Waarom?

Als je naar Indonesië reist zal je zeker in contact komen met hun uitgebreide koffiecultuur. Zo veel soorten bonen en smaken. En goedkoop ook. Overal wordt er koffie verbouwen.  Koffie luwak ofwel in de lokale taal kopi luwak is de duurste koffie die je kan kopen.  Waarom is die koffie zo duur?  De koffiebonen komen namenlijk uit de uitwerpselen van de civet kat. Deze wilde kat eet in het wild de koffiebonen als voedsel, maar de harde kern is de pit van de koffiekers. Die wordt niet door de civet kat verteerd en wordt zo uitpoept.  De prijs voor wilde luwak koffiebonen ligt rond de $1.300 per kg!  De prijs voor luwak koffiebonen van civetkatten in gevangenschap ligt rond de $100 per kg.

In de uitwerpselen zie je dan de koffiebonen zitten. Die worden gewassen en gedroogd. Uiteindelijk worden ze geroosterd zoals een normale koffieboon.

Omdat de vraag naar deze delicatesse zo groot is, wordt koffie luwak enkel geproduceerd door civet katten die in gevangenschap leven. De diertjes leven in kleine kooitjes en krijgen enkel koffiebonen te eten. Op die manier kan men voldoende koffie produceren.  Dit stelt natuurlijk ethische vragen omtrent de manier waarop deze bonen worden geproduceerd door de dieren in gevangenschap.

En de smaak van luwak koffie? Die verschilt weinig van de gewone koffie. Het is gewoon de naam die verkoopt. Men zegt er ‘chocolade’ in te proeven…  Probeer het zelf tijdens onze Indonesië reizen.

You don't have permission to register