Komodo Dragon Tour boottocht - Een meerdaagse boottocht
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
rondreis Indonesië

Komodo Dragon Tour boottocht

Maak een unieke boottocht van 2 nachten in East Nusa Tenggara, Indonesië.

Indonesië en eilanden.

Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden. Tijdens onze groepsreis Indonesië of een individuele reis trekken we ook naar de oostelijke provincie East Nusa Tenggara.   Daar gaan we een boottocht doen waarbij we vertrekken vanuit Labuan Bajo. Labuan Bajo ligt aan de oostkust van het grootste eiland Flores en heeft een kleine luchthaven.   Het toerisme staat hier nog in zijn kinderschoenen. Hotels zijn er beperkt en volop in aanbouw.   Dit maakt de regio des te interessanter.

reizen IndonesiëAls je naar  Indonesië reist heb je zo veel keuzes om kennis te maken met de zee. Jammer genoeg blijven de meesten gewoon in Bali, terwijl het land zo veel meer te bieden heeft.   Een uitstap naar het Katholieke eiland Flores is een absolute aanrader.

Komodo dragon tour.

Vanuit Labuan Bajo varen we met een boot naar enkele afgelegen eilanden in de buurt. We gaan eiland hopping doen. Dat wil zeggen dat we met een kleiner bootje aan land gaan van de andere eilanden en er korte wandelingen maken.  We stoppen ook verschillende keren om te snorkelen nabij koraalriffen.

Een van de hoogtepunten van deze tour is het Komodo eiland waar de dodelijke komodo varaan woont. Deze gigantische reptielen zijn vleeseters en zal je van dichtbij zien.  Eén kleine beet van dit dier leidt tot een infectie die niet te genezen valt is je binnen de vijf uren geen antibioticum hebt gekregen. Er ligt dan ook een kleinere boot stand-by in het geval er iemand zou gebeten worden zodat er snel medische zorgen kunnen worden toegediend. Geen paniek, want de wandeling op het Komodo eiland gebeurt onder begeleiding van een lokale gids die het gedrag van de dieren goed kent.

 

Manta’s en vleerhonden.

Op het einde van de eerste dag meren we aan bij een eiland waar ‘s avonds tienduizenden enorme vleerhonden uitvliegen. Van zodra de zon ondergaat, hoor je de dieren ontwaken en in grote getale overvliegen. Een indrukwekkend gebeuren.

Hou je van grote vissen?  Dan heb je veel kans om manta’s te zien en er zelf mee te zwemmen.   Deze gigantische roggen met een breedte van wel 3 meter zwemmen heel plechtig in het heldere water. De grootste kans om veel manta’s te zien is het najaar. In de zomer is het paarseizoen en zijn ze minder talrijk.

komodo dragon tour

Eten en slapen aan boord.

Je hebt verschillende soorten boten die deze of gelijkaardige reizen doen. Het comfort bepaalt de prijs.   Bij de goedkoopste boten slaap je buiten op het dek. Men legt dan een twintigtal tal matrasjes naast elkaar.   Bij de duurdere boten heb je meer comfort en privacy. Je deelt een cabine met vier of meerdere personen. Er is ook airconditioning.

Verrassend genoeg wordt er veel aandacht besteed aan het eten.   Er is koffie, pannenkoeken, sap, fruit, brood, thee,… De lunch en het avondeten zijn uitgebreid en je hebt keuze tussen verschillende gerechten.

Word je zeeziek?

Er zijn verrassend weinig golven dus word je niet zeeziek. Ben je niet zeker, neem dan medicatie mee om dit tegen te gaan.   In de winter kunnen de golven groot worden, maar dan doen we deze reis niet.   Een slaappilletje kan helpen om in slaap te vallen, want het is wennen aan de deining.

snorkelen Indonesië   komodo dragon tourKOMODO TOUR indonesie

You don't have permission to register