Kookles Indonesië: leer koken tijdens rondreis Bali
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
kookles Indonesië

Kookles in Indonesië

Kookles in Indonesië: welke bourgondiër wil er niet traditioneel leren koken op reis?

koken op reis IndonesiëKook je graag? Dan moet je zeker een overnachting boeken in Green Vanilla Bungalows.  Deze gezellige accommodatie ligt -verscholen in het groen en de rijstvelen- op een uurtje rijden van de hoofdstad Denpassar. Dit verblijf heeft amper 3 houten huisjes in het bos, met daarnaast een traditionele setting om Indonesisch te leren koken.

kookles IndonesiëOnder leiding van een lokale chef maak je kennis met de kruiden en groenten die eigen zijn aan het land. Je gaat naar de markt om er samen te winkelen. Daarna ga je samen aan de slag.  Rijst wordt  er niet in een snelkookpan of rijstkoker gekookt, maar wel in een traditionele pot van klei. Heel langzaam op het ritme van de vlammen van het vuur.

Je leert er saté maken. Gemalen kip met kruiden die je dan op een plat stuk hout kleeft en dan boven het vuur roostert. Wie koken in Indonesië zegt, denk automatisch aan pindasaus. Erg lekker met de saté’s.  Iedereen kent ook kroepoek. Die heb je in Indonesië in verschillende vormen, kleuren en smaken. Maar ze eten die samen met hun rijst en niet als een snack zoals in het Westen.  Kroepoek kan je vergelijken met de Indische papadum.   Ook een soort krokante chips achtige koek die je samen met je rijst eet. Maar in het Westen worden die in de restaurants geserveerd als een soort voorgerecht of snack.

culinaire reisBen je vegetariër? Geen probleem, want je kan ook vegetarisch eten. Tofu en tempeh zijn standaard ingrediënten in de Indonesische keuken.   Je komt ze overal tegen.  En je zal zeker gebakken banaan of pisang goreng eten.  De banaan wordt in stukjes gesneden en dan in een mengsel van bloem en water gedompeld. Vervolgens gefrituurd in de olie.

Geniet van de rust op het platteland waar de Green Vanilla Bungalows staan.  De kamers zijn piekfijn en de huisjes zijn gemaakt van harthout met een luchtig gevoel. Je kijkt uit op de prachtige tuin vol bloemen en de nabijgelegen rijstvelden.  Als je zijn hebt, kan je ‘s morgens ook een wandeling maken in de velden en de jungle.

Zin in een kookles in ndonesië? Contacteer ons, voor deze optionele activiteit.

koken in Bali

Bali privé reis

 

You don't have permission to register