Ubud: 5 plaatsen om te bezoeken
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Ubud

Ubud: 5 plaatsen om te bezoeken.

Ubud: het culturele hart van Bali.

Ubud is een van de meest populaire bestemmingen op Bali, en dat is niet voor niets. Het stadje heeft een unieke charme, met zijn kunstzinnige sfeer, groene rijstvelden en spirituele cultuur. Er is zoveel te zien en te doen in Ubud, dat je er makkelijk een week of langer kunt verblijven. Maar als je maar een paar dagen hebt, wil je natuurlijk de hoogtepunten niet missen. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de vijf mooiste plekken in Ubud, die je zeker moet bezoeken als je er bent.

1. Het Monkey Forest. Dit is een van de bekendste attracties van Ubud, en terecht. Het Monkey Forest is een heilig bos waar honderden makaken vrij rondlopen. Je kunt er wandelen tussen de eeuwenoude bomen, tempels en beelden, terwijl je de apen observeert en voert. Let wel op je spullen, want de apen zijn erg nieuwsgierig en soms brutaal.
2. De Tegalalang rijstterrassen. Dit zijn misschien wel de mooiste rijstvelden van Bali, en ze liggen op slechts een kwartiertje rijden van Ubud. De Tegalalang rijstterrassen zijn een prachtig voorbeeld van het traditionele Balinese irrigatiesysteem, dat bekend staat als subak. Je kunt er genieten van het uitzicht over de groene vallei, of een wandeling maken langs de terrassen. Er zijn ook schommels en ziplines voor de avonturiers onder ons.
3. Het Ubud Paleis. Dit is het officiële verblijf van de koninklijke familie van Ubud, die al sinds de 16e eeuw over het gebied regeert. Het paleis is een mooi voorbeeld van de Balinese architectuur, met zijn sierlijke poorten, paviljoens en tuinen. Je kunt er gratis rondkijken, of een voorstelling bijwonen van de traditionele Balinese dans en muziek, die elke avond wordt opgevoerd.
4. De Campuhan Ridge Walk. Dit is een van de beste plekken om te ontsnappen aan de drukte van Ubud, en te genieten van de natuur. De Campuhan Ridge Walk is een makkelijke wandeling van ongeveer twee kilometer, die je langs een heuvelrug voert met een panoramisch uitzicht over de rivier, de jungle en de bergen. Je kunt er ook stoppen bij een aantal leuke cafés en spa’s langs de weg.
5. De Goa Gajah tempel. Dit is een van de oudste en meest mysterieuze tempels van Bali, die dateert uit de 11e eeuw. De Goa Gajah tempel staat ook bekend als de Olifantengrot, vanwege de indrukwekkende uitgehouwen ingang die lijkt op een olifantenkop. Binnenin vind je een donkere grot met een aantal beelden en nissen, die gewijd zijn aan verschillende hindoeïstische en boeddhistische goden. Buiten de grot kun je ook nog andere ruïnes, vijvers en fonteinen bewonderen.

Wil je ook Ubud bezoeken? Dit kan zowel tijdens onze groepsreis Indonesië als individueel.

You don't have permission to register