Blogpost 60-plussers - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
60 plussers reizen

Blogpost 60-plussers

Meer en meer 60-plussers willen de wereld verkennen.

Veel van de mensen die met ons reizen zijn gepensioneerd. De kinderen zijn het huis uit en ze hebben hun leven lang gewerkt, daarom gaan ze nu extra gaan genieten.   Verre reizen is daar zo’n invulling van.  Vliegreizen kosten altijd meer, vandaar dat velen wachten tot de kinderen het huis uit zijn om die stap te zetten.   Elk land heeft zijn charmes, maar graag adviseren wij jullie welk land en welke reis het best past.  De oudste persoon die ooit met ons reisde was 83. Op reizen staat geen leeftijd. Alles hangt af van mentale ingesteldheid.

 

Indonesië:

Indonesië is een heel dankbaar land om te reizen, zowel voor jong als oud.  Het land is heel divers waardoor je zowel ontspannende makkelijke vakanties (tempels, strand) kan doen, als heel uitdagende activiteiten (duiken, vulkanen beklimmen, snorkelen, surfen, jungle).  Als je kijkt naar de prijs/kwaliteit dan krijg je in Indonesië heel veel voor jouw geld.   Indonesië is ook het perfecte land voor een zomervakantie, want in de zomermaanden heb je het droog seizoen in Indonesië.   En je kan gerust meer dan één keer naar Indonesië reizen, want het is een enorm land.    Onze groepsreis is geschikt voor alle leeftijden.  Er zit een brok cultuur in, maar ook gaan we enkele vulkanen beklimmen. Voor mensen die niet goed te been zijn, kunnen we een alternatief voorzien om tot boven de vulkaan te komen, zonder te moeten wandelen.   Indonesië is een verzameling eilanden, dus tijdens elke reis komt je wel in contact met de zee waar we allerlei activiteiten doen.

 

Nepal:

Nepal is een complex land. Het zuiden is helemaal plat. Dan heb je heuvels, met daarachter de Himalaya en daarachter een stuk woestijn op het Tibetaanse Plateau.  De Natuur en Cultuur Groepsreis is een succesformule waarbij we een gevarieerd reisprogramma hebben: wandelen, rafting, bezoeken tempels en kloosters, Tibetaanse arts, fietsen, paragliding,…   Je kan makkelijk een stuk overslaan indien je niet wenst, en dan plannen we een andere activiteit in.  Zo doen we een trekking van een zestal uren. Anderhalf uur is een pittige klim, die niet voor iedereen geschikt is.  Je kan dit overslaan en een makkelijke weg volgen zonder te klimmen.

We merken ook dat veel 60-plussers met ons reizen die op zoek zijn naar een avontuurlijke ervaring, maar ze kunnen niet goed inschatten of hun fysiek nog goed genoeg is voor een trekking in de bergen. Dan raden altijd Mustang aan.  Dit is een twaalfdaagse trekking aan de achterkant van de Himalaya doorheen een meditatief woestijnlandschap.  Indien je niet zeker bent, kan de moeilijk stukken overslaan met een lokale jeep. Sommige van onze klanten die slecht te been zijn, maar diep de Himalaya in willen, doen deze reis volledig met een privé jeep.

Ben je op zoek naar een privé reis met een korte vierdaagse trekking in een onbekend stuk van de Himalaya, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op onze Ghale Gaon Reis.

 

Bhutan:

Een reis naar Bhutan is voor mensen met een grote budget. Bhutan richt zich op luxe toerisme.   De overheid heeft een strikt beleid waarbij de prijzen per dag vastliggen.  Veel mensen die Bhutan bezoeken zijn dan ook wat ouder en kapitaalkrachtig.

 

Myanmar:

Myanmar, of het voormalige Birma, is een relatief nieuw land voor toerisme.  Je had er de militaire junta waardoor er maar weinig toerisme was. De laatste jaren begint dit veranderen waardoor Myanmar nu meer en meer een belangrijke bestemming aan het worden is in de regio.   Grote delen van het land zijn moeilijk te bereiken door het gebrek aan infrastructuur of afgesloten door de overheid. Toch is dit land een absolute aanrader om te bezoeken, ook als je minder fit bent. We hebben een leuke groepsreis die de hoogtepunten van Myanmar bezoekt.  Er zit ook een wandeling van één dag in, maar we gaan niet lokaal slapen omdat het comfort te beperkt was. Je slaapt dus altijd in goede en nette hotels. Voor de minder goede wandelaars kunnen we een aanpassing doen en ga je met de jeep.

Myanmar heeft ook heuvels en zelfs een uitloper van de Himalaya. Momenteel is de Himalaya gesloten voor buitenlandse reizigers. Op termijn, als die weer open gaat, zullen we ook reizen in die regio organiseren.

 

India:

India is geschikt voor een ouder publiek. Hou je van fotografie en van reizen met veel karakter?  Hou je van architectuur en kunst?  Dan is India jouw land om te reizen. Hou er wel rekening mee dat je in India een serieuze cultuurschok zal meemaken. De indrukken, geuren en kleuren zijn er in overvloed. Je kan op elk moment wel een mooie foto nemen.   Als je op zoek bent naar een relax vakantie dan kies je beter Indonesië. India kan heel druk zijn. Minder geschikt voor kinderen, maar voor ervaren reizigers heeft India heel veel in petto. Je kan het enorme land zelfs verschillende keren bezoeken, want er is zo veel te zien. Wij bieden drie types individuele reizen voor India aan: noorden, zuiden en Gujarat woestijn.   Wil je een aangepast reisschema, aarzel niet om ons te contacteren, dan stellen wij iets samen.

You don't have permission to register