Wandelvakantie in Nepal - Een rondreis of een wandelvakantie?
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
wandelvakantie Nepal

Wandelvakantie

nepal wandelvakantieZoek je een uitdagende wandelvakantie, dan is Nepal het land bij uitstek.   Zeker als je van de bergen houdt, kom je in Nepal ogen te kort.      Wij geven daar een overzicht van welk soort trekkings wij aanbieden en hoe je de beste trekking selecteert.  De meeste trekkings die organiseren doen we als privé reis. Dat wil zeggen dat je vanaf 1 persoon reeds een trekking in de Himalaya kan doen.

Het grote verschil met een rondreis in Nepal en een wandelvakantie (of trekking) is dat je bij een trekking enkel gaat wandelen. Een rondreis is meer gevarieerd en kom je ook in verschillende gebieden van Nepal. In het begin en op het einde van elke trekking in Nepal hebben we wel wat buffer voorzien.  Tijdens die dagen kan je wel tempels en dergelijke bezoeken.

Hou er rekening mee dat je voor een wandelvakantie in Nepal graag moet wandelen. Dat is dus ook afzien. Gemiddeld wandel je een zestal uren per dag. Soms stijg je een hele dag en overbrug je een hoogteverschil van wel 1000m of meer.  Andere dagen wordt er geacclimatiseerd. Dat wil zeggen dat jouw lichaam moet wennen aan de hoogte.  Een wandelvakantie of trekking is geen alpinisme. Je gaat dus geen bergen beklimmen, maar je komt wel over passen van 4000 m of zelfs + 5000 m hoog!  Een gemiddelde trekking duurt ongeveer een tweetal weken.

Sommige gebieden in de Himalaya kunnen in het hoogseizoen (oktober en november) heel druk.  Vooral in het Everest en Annapurna gebied wandel je zeker niet alleen.  Je hebt daarentegen andere gebieden van de Himalaya die gesloten zijn voor de grote massa en je komt er enkel in als je een special permit hebt voor dit ‘restricted area’.  Vaak kost die meer, maar dan heb je wel geen massa wandelaars. Wij raden vooral Dhaulagiri, Dolpo, Mustang en Manaslu/Tsum aan.  Sommige trekkings zijn met tenten omdat er geen faciliteiten zijn om te overnachten.

Bekijk onze reistips Nepal om meer te weten te komen over de praktische kant van reizen naar Nepal.  Informatie omtrent trekkings, visum, verzekeringen,…

You don't have permission to register