Goedkope trekkings Nepal: Kijk uit voor fraude en vergiftiging!
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
goedkope trekkings Nepal

Goedkope trekkings en fraude!

Goedkope trekkings en fraude gaan vaak hand in hand.  Lees er alles over hoe verzekeringsmaatschappijen en klanten worden opgelicht.

Goedkope trekking gevonden? Kijk uit!

Goedkope trekkings in Nepal en fraude. Vaak gaan ze hand in hand. Sinds enkele jaren is er een grote oplichting aan de gang in Nepal.  Je zal online extreem goedkope trekkings vinden waarmee niet te concurreren valt: 50% goedkoper soms. Meer nog, je krijgt allerlei extra voordelen. Hoe kan dit?  Waarom is er zo een groot verschil qua prijs?

Op verschillende niveaus is een enorme fraude in Nepal sinds vele jaren. Zowel de gids, maar ook de reisorganisaties zelf, alsook ziekenhuizen, helikopterbedrijven, en zelfs belangengroeperingen zijn betrokken in een grootschalige verzekeringsfraude waarbij die moeilijk uit te roeien is.

 

Oplichting: Hoe gaan ze te werk?

Men biedt heel goedkope reizen aan. Een verzekering die helikopter reddingsoperaties in de bergen dekt is een must alvorens de klanten vertrekken.   Als de klanten hoger in de berger zitten zal de gids bij zijn klanten een voedselvergiftiging uitlokken.  Ze vermengen iets in het voedsel van hun klanten die dan ziek worden.

De gids zal vervolgens de klanten paranoïde maken en zeggen dat er een acuut gevaar is van hoogteziekte. Ze regelen dan heel snel een helikopter die dan een reddingsoperatie doet.  De klant wordt dan naar een speciale kliniek gebracht in Kathmandu die dan allerlei onnodige onderzoeken doet. Ook dit wordt door de verzekering betaald. Als uiteindelijk blijft dat het niets ernstig is, is de klant blij. De gids wordt geprezen als een held omdat hij de klant heeft ‘gered’.

De verzekering is opgelicht en de gids krijgt zijn centen om minder te werken (gemiddeld 50.000 Rupees per fraudegeval).  Het reisagentschap en de helikopter maatschappij verdienen het meest. Gemiddeld kost zo’n rescue operatie $8000 – $9000.  Sommige van de grotere reisagentschappen hebben ondertussen hun eigen helikopterbedrijf.  Vaak hebben ze dan ook nog een aandeel of zijn ze eigenaar van een privé kliniek.

 

Heel goedkope trektochten.

Door heel goedkope reizen te verkopen, kunnen ze onder de prijs werken. Ze trekken grote volumes klanten aan. Dus ook enkele grote lokale reisorganisaties zitten in dit complot. Als ze honderden klanten aantrekken, zullen ze om de zoveel personen bij iemand een voedselvergiftiging uitlokken.  De goedkope reizen worden gecompenseerd door mensen ziek te maken en de verzekering op te lichten.

Heel moeilijk om dit te controleren, want de corruptie zit diep met zelfs politieke vertakkingen. Belangrijke zakenmensen worden ingedekt.  Het gaat immers om veel geld.  Ook buitenlandse reisorganisaties doen zonder het zelf te weten beroep op lokale trekkingsorganisaties die deze praktijken toepassen.  Verzekeringsmaatschappijen worden jaarlijks voor miljoenen euro’s opgelicht. 

Online kan je de artikels van de laatste jaren.

 

Waarom reizen met ons?

Wij doen niet mee aan deze fraude.  Onze meerwaarde ligt in het feit dat mensen bij landgenoten lokaal kunnen boeken. Vertrouwen is een must. Daarmee staat of valt alles.

Sinds 2012 hebben we 1 keer een helikopter moeten uitsturen. Iemand van onze klanten kreeg enorme kiespijn in de bergen. Waarschijnlijk had dit te maken met de druk.   We hadden toen de verzekeringen gecontacteerd, maar omdat het niet om een ongeval ging werd dit niet gedekt.  De klant vroeg hoe dan ook om een heli te sturen. Maar door het slechte weer kon die niet landen. Uiteindelijk is de klant dan door af te dalen verlost van zijn kiespijn.

Liefst van al willen we 0 ongevallen in de bergen. Uiteraard is een goede verzekering een must.  Check vooral de kleine lettertjes van het contract en zorg er dat je checkt tot op welke hoogte je gedekt bent!  Bekijk het aanbod van enkele van onze trekkings in Nepal.

You don't have permission to register