Luxe hotel Nepal: Barahi Jungle Lodge in Chitwan National Park
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
luxe reis nepal

Nepal luxe hotel: Barahi Jungle Lodge

Logeren in Chitwan National Park: Barahi Jungle Lodge. Echte luxe!

Nepal luxe hotel.

Het klopt dat Nepal tot enkele jaren terug de reputatie had enkel een bestemming te zijn voor rugzaktoeristen. De laatste jaren is er veel veranderd in de reiswereld.   We zien een grote toename van comfortabele en smaakvolle luxueuze hotels en lodges. Nepal opent zich langzaam voor een ander en meer kapitaalkrachtig publiek.   Nepal heeft zo veel te bieden, maar door de gebrekkige infrastructuur kwam dit in het verleden nooit tot zijn recht.

Op de meeste locaties in de bergen vind je geen luxe hotels, alhoewel daar verandering in komt. Her en der is men bezig luxe hotels te bouwen. En met succes!  Onlangs opende ook Marriott een hotel in Kathmandu.  Nepal heeft vooral boutique hotels die hun eigen accenten weten te leggen.

Bekijk onze luxe reis Nepal waarbij je de culturele hoogtepunten van de Kathmandu vallei bezoekt, Pokhara en de jungle van Chitwan.  Alles is aanpasbaar, afhankelijk de wensen van de klant.

 

Barahi Jungle Lodge.

Deze boutique lodge is pure luxe en authenticiteit.  Ontworpen door de bekende Nepalese architect Siddharta Gopal.  Gelegen aan de rand van de rivier waar je aan de overkant uitkijkt op de jungle. Hier komen wilde dieren drinken;   Er is in het ontwerp rekening gehouden met de integratie van de bungalows in het landschap. Jungle gras en planten zijn er meters hoog zodat je een afgeschermd gevoel krijgt alsof je in de jungle zit.     Bekijk de Barahi Jungle Lodge video.

Barahi Jungle Lodge ligt niet in in het dorpje Sauraha waar de meeste hotels liggen, maar in Meghauli.   Hier zijn er maar enkele luxueuze lodges, waardoor het een ander gevoel heeft dan het drukkere Sauraha. Uiteraard betaal je hier veel meer voor een jungle ervaring, maar je zal zeker niet teleurgesteld zijn.

Centraal ligt het openlucht zwembad dat uitkijkt op de rivier. Met wat geluk kan je hier wilde dieren zien die komen drinken of baden.  Het hotel heeft  een eigen roeibootje waarmee je de rivier afvaart en kan dineren op een zandbank en genieten van de zonsondergang.  De service is uitmuntend. Niet evident in Nepal om gekwalificeerd personeel te vinden.  Zo krijg je een eigen ranger die je tijdens het verblijf begeleid. Hij spreekt goed Engels en heeft een uitgebreide kennis van fauna en flora.

 

Jungle breakfast en andere acitviteiten

Dit luxe hotel in Nepal is niet enkel een plaats om te overnachten, maar een hele ervaring op zich.  Het hotel is helemaal gericht op de jungle ervaring en de Tharu cultuur.  De Tharu zijn de oorspronkelijke bewoners van de Terai. Vaak leven ze nog in eenvoudige lemen hutten met een stro dak.   Vrouwen hebben er tatoeages op de armen en benen.   Zij komen naar het hotel voor een dansvoorstelling.

‘s Morgens heb je de kans om een jeep safari te doen. Het beste moment om wilde dieren te zien.  Er wordt een tafel gedekt in de jungle waar je dan kan ontbijten. Leuk!  ‘s Avonds kan je een bush dinner doen.   Omgeven door lampjes kan je dineren in het metershoge gras dat is weggemaaid. Heel gezellig!

You don't have permission to register