Nepal is open voor toerisme: reizen tijdens corona-pandemie
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
visa on-arrival Nepal

Covid-19: Nepal is open voor toerisme.

Je kan Nepal bezoeken met een visa on-arrival!

De Covid-19 pandemie heeft de wereld op pauze gezet.  Ook de reiswereld kreeg zware klappen. Gelukkig hebben wij geen grote lopende kosten en kunnen we onze activiteiten lange tijd stoppen zonder grote schade.  Het reizen zal na deze pandemie helemaal heropleven. Mensen willen reizen.  Meer dan ooit wil men vrijheid proeven.  Sinds 15 oktober is Nepal open voor expedities en trekkings.   Sinds 15 november is Nepal ook open voor gewone reizigers.  Zelf kwam ik Nepal binnen met een toerisme visum on-arrival.  Hieronder de stappen om naar Nepal te reizen.

Je hoeft bij aankomst ook niet in quarantaine of zo. Je kan onmiddellijk beginnen met de reis. Iedereen draagt een mondmasker in Nepal, maar dat was al geen vreemd beeld. Dat deden ze vroeger ook omdat het in Kathmandu tijdens het droogseizoen stoffig is.

Stap 1:

Koop een verzekering die je dekt in geval van Covid hospitalisatie. $ 5.000 dekking.  Dit is standaard. De meeste verzekeringen geven een veel grotere dekking.  De verzekering die ik online afsloot ging tot $ 50.000. Men checkt dit document alvorens te vertrekken in de luchthaven.  Koop een vliegtuigticket (heen en terug).

 

Stap 2:

Boek een reis bij een Nepalees reisbureau.   Wij hebben een copy van het vliegtuigticket nodig (inbound en outbound). Een copy van de verzekering  en paspoort (6 maanden minstens geldig).

 

Stap 3:

Wij gaan in Kathmandu naar de Nepal Tourism Board en dienen een verzoek voor een uitnodiging om Nepal te bezoeken. Na twee dagen krijgen wij de brief die we dan naar jullie mailen. Dit document is cruciaal om te kunnen vliegen. Het is een officiële uitnodiging van het ministerie van buitenlandse zaken om Nepal te bezoeken. Er staat een nummer op. Dit nummer komt overeen met de visum aanvraag die je online indient.  De online aanvraag doe je hier.  Als je in Kathmandu landt, zal je dit document aan de immigratie moeten tonen.

 

Stap 4:

72 uren voor vertrek moet je een negatieve Covid-19 test hebben. Opgelet: enkel CPR-tests worden aanvaard! Zorg er voor dat de datum en het uur van de test op het document staan. Ook de details van de dokter of ziekenhuis.

 

En in het vliegtuig?

In het vliegtuig krijg je een setje (mondmaskers, handschoenen en alcoholgel).   Je wordt veronderstelt jouw mondmasker te dragen. Je gaan richtlijnen krijgen van het cabinepersoneel.  Zelf vloog ik van Bangkok naar Dubai en vervolgens naar Kathmandu.   Eigenlijk voelde ik me heel veilig omdat iedereen aan boord een masker droeg en ook nog eens getest is op covid-19.   De vlucht van Bangkok naar Dubai (Emirates) was maar voor 30% volzet waardoor iedereen meer plaats had en je zelf kon neerleggen op de lege zetels en je kon slapen. De vlucht van Dubai naar Kathmandu met FlyDubai was volzet.

You don't have permission to register