Nepal: jeep reis Inner Terai - authentiek kamperen - Belgen in Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Nepal glamping

Inner Terai jeep reis

Nepal: jeep reis en kamperen in Udayapur provincie, Inner Terai.

Nepal: Inner Terai.

Als je een rondreis maakte in Nepal zal je zeker de Terai hebben bezocht: Chitwan National Park, Lumbini, Bardia National Park,… Meestal stop het daar en slaat men de Inner Terai over. Men trekt dan verder naar Pokhara of Kathmandu.   Of velen komen zelfs nooit in het zuiden van Nepal en willen enkel de Himalaya in, gelegen in het noorden.

De Inner Terai is een gebied gelegen ten noorden van de Terai waar geen toerisme is.   Maagdelijk gebied. Geen hotels. Geen reizigers.   Het strekt zich uit over de hele lengte van het land van oost naar west. Kenmerkend is het heuvelachtige landschap met landelijke leven.   In de winter van 2020 bezochten we met onze jeep dit gebied, meer bepaald de provincie Udayapur.

 

Nepal rondreisUdayapur – Katari

Katari is het geboortedorp van Laxmi, de oprichter van Reis met mij. Katari was vroeger een belangrijke stopplaats en marktplaats tussen de Himalaya en de lager gelegen vlakte.  Laxmi zelf groeide op langs de rivier (Tawa Khola) die doorheen de regio stroomt, gelegen op een half uur wandelen buiten het dorp. Pas op haar 16de werd er elektriciteit gelegd.   Ook nu nog is het platteland in in die regio heel erg authentiek.  De meeste plaatsen zijn niet bereikbaar met een gewone auto. Je moet een stevige 4×4 wagen gebruiken om rond te kunnen rijden.

Vooral Brahmanen, Rai en Danuwar leven in deze regio.   Danuwar zijn etnische groep waarvan de vrouwen tatoeages hebben op de onderarmen.  Ze leven nog in lemen bamboe hutjes met leem.   Soms lijkt alsof je 500 jaar terug in het verleden rondloopt. In veel huisjes wordt op hout gekookt en wordt er op de grond gegeten. Koken op houtvuur is altijd lekkerder omdat de rook ook een smaak geeft aan het eten.

Velen gaan ‘s morgens gewoon naar de rivier waar ze zich wassen in het heldere water.  Er zijn geen badkamers.  Je ziet er ook mensen die zelfs geen slippers dragen en die nog nooit hebben gedragen.  Ze lopen altijd op hun blote voeten.

 

Rondreis Nepal?

Waarom we dit hebben opgenomen onze rondreizen voor Nepal?  Authenticiteit.  We bieden deze regio aan als kampeertrip waarbij je rondrijdt met de jeep en het lokale leven verkent. Je zal perplex staan om het echte Nepal te ontdekken.   Ga zelf een bad nemen in de rivier en leer koken op een houtvuur.     Maak kennis met de diversiteit qua koken.   Het eten is er totaal anders dan het Nepalese eten in de restaurants.   Deze reis is geschikt voor mensen die zoeken naar puurheid en authenticiteit. Je kan korte wandeling maken in en rond de dorpen.  ‘s Nachts hoor je de jakhalzen huilen.

 

Nepal kamperenLogeren in tenten: standaard of luxe?

Omdat er geen hotels of guesthouses zijn in die regio logeren we in tenten.  We voorzien comfortabele tenten met een dikke matras zodat je lekker kan slapen.  Je gaat enkele dagen primitief kamperen.    Je neemt deel aan de activiteiten zoals eten maken en vuur maken.  In de zomer raden we deze reis af omdat het dan erg warm wordt in de Inner Terai.   De meest ideale periode is november tot maart.   Het is dan droog en overdag zonnig en warm.

Wil je echt comfortabel kamperen, dan kunnen we ook een glamping tour doen. We zorgen dan voor grote tenten met bedden.  Laat ons weten wat je precies zoekt, dan kunnen we dit voorzien.

Off-Road rijden.

Deze rondreis is erg geschikt voor mensen die graag off-road rijden.  Je rijdt er door rivieren en hobbelige aarden wegen. Soms is de weg zelfs zoek. In de moesson raden we deze reis af, omdat de rivieren dan te hoog staan en het gevaarlijk is.  Ook  zijn de wegen te modderig. In de winter is het een ideale periode om deze reis te maken.  Er gaat een ervaren chauffeur mee.

Veiligheid in Nepal.

Mensen zijn er nog heel onschuldig. Je komt op plaatsen waar kinderen nog een blanke hebben gezien.  Je ziet er nauwelijks politie. Iedereen kent iedereen en mensen komen langs een praatje te maken en te roddelen. Zo gaat het op het platteland in Nepal.   Als je naar een winkeltje gaat, zullen je je zelfs niet meer aanrekenen. Iets wat op toeristische plaatsen in Nepal wel kan gebeuren.  Mensen zijn er heel vriendelijk, zeker naar buitenlanders toe.

Mensen staan er vroeg op rond 5u.   Koeien worden er vereerd als heilige dieren.  Je hoort er mensen ‘s morgens reciteren uit de Gita of puja doen. Het leven is er puur.  Lees meer over de Inner Terai op wikipedia.

You don't have permission to register