India rondreis - Kerstvakantie in India - Goa en Gujarat
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
strand india

Gujarat woestijn met Goa strand

Gujarat woestijn met Goa strand

per persoon

Ee rondreis India doorheen de staat Gujarat en afsluiten in luxe op het strand van Goa.

gujarat reis indiaWat mag je verwachten?

Een kortere India rondreis door een minder gekende staat van India: Gujarat. Deze staat ligt in het Westen van India en staat bekend voor zijn woestijn en tribale volkeren.  Ook enkele belangrijke Jain tempels vind je in die regio.   Deze rondreis van 8 dagen doorheen Gujarat wordt afgesloten met enkele dagen strandvakantie in Goa.

Tijdens deze individuele rondreis in India doorkruis je de staat Gujarat.  Je hebt een privé voertuig met chauffeur en gids.  Deze reis is geschikt voor mensen die een minder gekend stuk van India willen zien maar toch op zoek zijn naar het nodige comfort.  Reizen in India kan vermoeiend zijn, daarom dat we deze reis afsluiten met enkele dagen strandvakantie in Goa. Goa is een voormalige Portugese kolonie met een eigen karakter die een grote aantrekkingskracht uitoefent op hippies.   In Goa logeren we in een luxe resort gelegen aan het strand en ideaal om de batterijen op te laden.

Cultuur.

Tijdens deze India rondreis bezoek je tempels (Jain en Hindu) en ook een moskee/graftombe.   Je ziet er ook 20ste eeuwse avant-garde architectuur van de bekende Zwitserse architect Le Corbusier die actief was in India.  Gujarat heeft ook de grootste zoutwoestijn ter wereld. Met een jeep rijd je door de woestijn en kans om wilde dieren te zien.  Omdat Gujarat één van de droogste gebieden van India is, is water van vitaal belang. Je zal tijdens de rondreis ook enkele indrukwekkende waterplaatsen bezoeken die eeuwenoud zijn.   Niet zomaar een waterput, maar een enorme architecturale constructie met versieringen en zuilen die je dichter bij het water brengen. Indrukwekkende bouwsels.

Richting Goa.

Tijdens deze rondreis nemen we ook één binnenlandse vlucht van Gujarat naar Goa.  In Goa ben je in principe vrij, maar indien gewenst kunnen we ook hier een actief programma aanbieden.   Deze reis is geschikt voor mensen die houden van architectuur, kunst, natuur en fotografie. Dit is geen fysiek zware reis.   De ideale periode om deze reis te maken is vanaf eind oktober tot begin maart.   Op die manier kan je de hitte van de woestijn ontsnappen. Een ideale reis om tijdens de Kerstvakantie te maken.

Lees ook onze India blog waar je meer te weten komt over Indische cultuur.

0 Reviews
 • Dress Code
  bedekkende kledij vrouwen

Tour Plan

1
Ahmedabad
De gids pikt jullie op aan de luchthaven van Ahmedabad en transfer naar het hotel.   Bezoek aan Gandhi Ashram (waar Ghandi woonde en van waaruit hij zijn politieke acties voor de onafhankelijkheid van India organiseerde).  Rest van de dag relaxen na de lange vlucht.
2
Ahmedabad
Bezoek aan de moskee/tombe van de sultan: Sarkhej Roza.  Adalaj Stepwell: een indrukwekkende enorme waterput met versierde trappen gebouwd als monument ter herinnering aan een overleden echtgenoot. Water is heel kostbaar in een droge plaats, vandaar het belang van een waterplaats. Dada Harir Stepwell is een tweede waterplaats die we bezoeken tijdens deze reis. Gebouwd in de 15de eeuw door het hoofd van de harem van de sultan.   Ook in de 20ste eeuw was er een kruisbestuiving tussen avant-garde achitectuur in Europa en India. We bezoeken Sanskar Kendra, ontworpen door de bekende Zwitserse architect Le Corbusier. Om het gedeelte aan de andere kant van de stad te bereiken nemen we niet de brug maar wel een zipline van 300 meter. Je wordt veilig vastgemaakt aan een kabel en zoeft over de rivier.
3
Ahmedabad - Poshina
We rijden een viertal uren naar Poshina waar we kennis maken met verschillende etnische groepen van Gujarat. Met een jeep verkennen we etnsiche volkeren en zien we hun prachtige kleurrijke kunsten. Zo maken ze kleine terracotta paardjes die hun wensen moeten vervullen. Je bezoekt er tribal, jain en shiva tempel. Bekijk de video hier.
4
Poshina - Bajana
Een rit van 6 uren richting Bajana. Deze voormalige prinselijke staat in Gujarat staat nu bekend voor als toegangspoort tot de woestijn: the Little Ran of Kutch met zijn wilde dieren. Je bezoekt er de zonnetempel , een traditioneel textielatelier en het enorme watercomplex Rani ki Vav.
5
Bajana - Bhuj
Geniet van een jeep safari in de woestijn: the Little Ran of Kutch. Klik hier voor een video. Dit is de grooste zoutwoestijn ter wereld. Je kan er wilde ezels, uilen, jakhalzen, vossen,... zien. Overnachting in Bhuj.
6
Bhuj
We verblijven twee nachten in Bhuj en verkennen het platteland. We maken kennis met de Banni stam die in rond hutjes wonen in de woestijn. Klik hier voor een video. Jaarlijks organiseert men in de woestijn een groot festival met een enorm tentenkamp: Ran Utsav. Dit vindt plaats van eind oktober tot begin maart. Meer info hier op de website van de overheid.
7
Bhuj - Palitana
Een lange rit van 7.5 uren naar Palitana, gelegen in het westen van de staat Gujarat.
8
Palitana - Ahmedabad
Heel vroeg -om de hitte te vermijden- wandelen we naar een belangrijke Jain tempel gelegen op de top van Shratunjaya heuvel. Het is een klim van 600m of 3000 trappen. Klik hier voor een video. Na de lunch en een douche rijden we vijf uren naar Admedabad waarbij we ons klaarmaken voor het tweede gedeelte van onze reis: Goa.
9
Ahmedabad - Goa
Een vlucht van anderhalf uur naar Goa. Deze voormalige Portugese kolonie is bekend voor zijn mooie stranden en relax sfeer. Het Goa-gedeelte van de reis is om te relaxen aan het strand. Verken de kleine winkeltjes en lekkere restaurants.
10
Goa
Je logeert in een luxueus resort aan het strand van Goa.  Je bent vrij. Indien gewenst kan je hier ook nog uitstappen maken met een gids. Gelieve ons hiervoor te contacteren indien je andere activiteiten wenst. goa reisgoa reis
11
Goa
Vrij.
12
terugvlucht
  Visum: Het aanvragen van een visum voor India doe je online. Alle details vind je hier. Alle nodige info vind je hier op de website van de Indische ambassade. Gezondheid: inentingen zijn niet verplicht. Wij raden wel volgende inentingen aan: hepatitits A/B, polio, tyfus. Kledij: India kan op sommige plaatsen heel conservatief zijn. Voor vrouwen raden wij om geen korte rokken of broeken te dragen. Ook geen topjes, maar bedekkende kledij.
 • sandalen, lichte gesloten stapschoen
 • dagrugzakje voor de uitstappen
 • zonnecrème
 • lichte comfortabele kledij (temperaturen kunnen oplopen tot 40°C)
 • oordopjes (blaffende honden)
Geld: je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor India, omdat sommige landen geblokt worden.  Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken. Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel. Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: de vlucht naar India boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. Annulatieverzekering reis: een annulatieverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
 
Hotels:
Datum: wij raden aan om deze individuele reis te maken vanaf eind oktober tot begin maart. Op die manier ga je de grote hitte van Gujarat kunnen vermijden. In de zomer heb je de moesson, waardoor je een drukkende vochtige warmte krijgt.   Inclusief: -Overnachtingen tweepersoonskamer (met ontbijt) -Alle maaltijden in Poshina en Bajana -Avondmaal in Palitana -Gedeelde jeep safari in Poshina (namiddag) -Gedeelde jeep safari in Bajana (Little Run of Kutch) -Palitana beklimming in een draagstoel -Lokale Engelstalige gids -Transport met privé voertuig (Toyota) -Alle tickets -Binnenlandse vlucht Exclusief: -Visum India -Internationale vluchten -Alle andere maaltijden en dranken

Lees onze blogs

 • Tibetaanse geneeskunde
  Consulteer tijdens je rondreis Nepal een traditionele arts die Tibetaanse geneeskunde beoefent. […]
 • reizen na coronaAzië reizen na corona
  De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
 • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
  Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
You don't have permission to register