Luxe Reis Myanmar (Birma) - Boek rechtstreeks bij Belgen in Azië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Image Alt

Luxe reis Myanmar

Luxe reis Myanmar

€4200 per persoon

Een luxe reis Myanmar: fietsen, cultuur, wandelen, snorkelen, pagoda’s,…

luxe reis MyanmarWat mag je verwachten?

Tijdens deze luxe reis in Myanmar (het voormalige Birma)  bezoeken we de culturele hoogtepunten van de boeddhistische land gelegen tussen India en Thailand.   Myanmar is een relatief nieuw land voor toerisme en dit merk je ook.  Grote delen van het land zijn nog niet ontdekt door reizigers en soms ook moeilijk toegankelijk.

Tijdens deze individuele reis maken we een tour van 16 dagen waarbij we drie binnenlandse vluchten nemen om tijd te sparen en maximaal te kunnen genieten. We bezoeken de hoofdstad Yangon (Rangoon) met verrassend veel ruimte en groen.  Je merkt er duidelijke koloniale stempel van de Britten in het gedeelte van de stad aan de rivier.   Een binnenlandse vlucht brengt ons naar de oude stad Bagan met duizenden boeddhistische stupa’s in een desolaat landschap waar we met een elektrische fiets doorheen rijden.   Eén van de hoogtepunten van de reis!

De luxe reis wordt gegidst door Yu.  Yu is onze Reis met mij gids voor Myanmar.  Ze studeerde toerisme in Malaysia en woont in Mandalay.  Voor Birmese normen een moderne vrouw, want je merkt al gauw dat Birmezen heel bescheiden en wat verlegen zijn.

De hotels zijn luxe hotels waar mogelijk is. Zo niet, voorzien wij comfortabele boutique lodges met veel karakter.   Comfort staat centraal in deze luxe reis.

 

luxe reis Myanmar           luxe reis Myanmar

 

luxe reis MyanmarBalans.

De reis  is een balans tussen natuur en cultuur. Het is niet de bedoeling om enkel tempels te zien. Dat verveelt. Zo maken we een daguitstap naar een waterval gelegen ten noorden van Mandalay. Verscholen in de jungle gaan we wandelen en dan zwemmen in het heldere blauwe water.   Doorrijden naar Kalaw, gelegen in de heuvels waar het wat frisser is en waar we logeren in een eco lodge die hun eigen biologische groenten telen.

We gaan een vijftal uren wandelen in de heuvels rond Kalaw richting het Inle meer.  Het Inle meer is een ander hoogtepunt tijdens de reis waar we logeren in het Inle Princess Resort gelegen aan het een private zijarm van het Inle meer.  We krijgen kookles en maken kennis met het lokale leven.

We bezoeken Mount Popa waar op de top van een rots een tempel staat gebouwd rond een voorouder cultus van lokale geesten. We rijden tijdens luxereis verder naar Mandalay, de tweede grootste stad in van Myanmar.  Bezoeken er verschillende boeddhistische pagoda’s waarvan sommige van subliem houtsnijwerk zijn gemaakt en het voormalige paleis.luxe reis Myanmar

De volgende morgen van onze reis vliegen we naar de kust waar we het maritieme aspect van Myanmar ontdekken, want het land heeft maar liefst 2000km kustlijn en talloze eilanden.  Het toerisme aan de kust staat nog in zijn kinderschoenen in vergelijking met bijvoorbeeld Thailand. We verkennen de vissersdorpjes, doen een strandwandeling en gaan snorkelen.    Terugvliegen naar de hoofdstad Yangon waar we onze luxe reis beëindigen met een voetmassage en het bezoek aan de oude markt.

kaart Myanmar
Wanneer reizen naar Myanmar?

De ideale periode om te reizen in oktober tot  maart.   Vanaf april kan het in Myanmar erg heet worden.  In de zomer heb je het regenseizoen.  Wil je in een andere periode reizen, gelieve ons hiervoor te contacteren en een individuele reis te boeken.  Deze reis is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar culturele verrijking, genieten in de natuur en wat actie.  Deze reis is geschikt voor alle soorten reizigers.

Lees ook onze blog omtrent Myanmar reizen waar je meer te weten komt over dit prachtige land.

 

 

myhimalaya Myanmar   luxe reis Myanmar

0 Reviews

Tour Plan

1
Yangon
De eerste dag van onze luxe reis doorheen Myanmar. Logeren in het sublieme Belmond Governor's Residence.  Een luxe hotel met een koloniale touch. luxe reis MyanmarNa de middag maken we een uitstap naar de Schwedagon Pagoda. Tijdens deze luxe reis in Myanmar is het niet de bedoeling om overrompeld te worden door boeddhistische tempels en pagoda’s, maar de Schwedagon Pagoda moét je gezien hebben. Waarschijnlijk de meest indrukwekkende pagoda van Myanmar omgeven door talloze andere kleinere pagoda’s. Vooral in de late middag als het zonlicht wat warmer is bezoeken we deze tempel. Als het donker is gaan alle (kerst)lichtjes aan waardoor het een heel kleurrijk spektakel wordt. pagoda myanmar
2
Yangon
We maken een daguitstap en naar Bago (anderhalf uur rijden) voor een culturele kennismaking met Myanmar. Deze voormalige hoofdstad heeft enkele prachtige pagoda’s (Shwethalyaung Buddha, Kyaik Pun Paya, Mahazedi Paya en Shwemawdaw Paya) en een (voormalig) koninklijk paleis dat volledig uit teakhout is vervaardigd. We eindigen onze dag ’s avonds nabij het Karaweik Paleis dat prachtig oplicht op één van de meren in Yangon. Deze reconstructie van een oude koninklijke boot is nu een cultureel centrum. Optioneel kan je een dansvoorstelling en diner meemaken.
3
Yangon - Bagan (vlucht)
We beginnen onze derde dag van onze individuele reis Myanmar met een binnenlandse vlucht richting Bagan. Van deze voormalige hoofdstad blijft enkel nog een verzameling van een tweeduizendtal pagoda’s over die verspreid staan in een dorre vlakte. We rijden er doorheen dit surrealistische met een elektrische fiets en je hebt ogen te kort om de indrukken op te doen.  Myanmar heeft weinig grote steden en is dun bevolkt, waardoor je vaak het gevoel bent alleen te zijn. Het vijfsterren hotel heeft een infinity pool die uitkijkt oop de oude pagoda's. luxe reis Myanmar Bagan Myanmar reis
4
Bagan - Mount Popa - Bagan
Optioneel kan je 's morgens ook een half uur met een ballon over Bagan vliegen. De ligt rond de $300 -$350 per persoon. Je vertrekt om 6u. 's morgens en rond 9u. ben je terug in het hotel.  Je hangt ongeveer een uur in de lucht. Klik hier voor een video. Bagan ballonvaartNa het ontbijt rijden we een uurtje richting Mount Popa (1500m). Op deze uitgedoofde vulkaan staat een pagoda die we beklimmen via een lange trappenpartij. Onderweg word je zeker lastig gevallen door de apen die jouw eten willen stelen. Mount Popa is eigenlijk een groot schrijn voor de Mahagiri Nat geesten waarvan je tijdens de beklimming overal schrijnen ziet. We rijden terug naar Bagan en na de lunch zoeven we met onze elektrische fiets opnieuw doorheen de gigantische oude stad en bezoeken we een dorpje waar we een rondleiding krijgen. De dames houden er van om sigaren te roken die ze zelf rollen met een maïsblad. We eindigen de dag op een boot en genieten van de zonsondergang. mount popa myanmar
5
Bagan - Mandalay
We zetten onze luxe reis doorheen Myanmar verder richting Mandalay. Deze rit duurt een vijftal uren. Mandalay is de tweede grootste stad van Myanmar maar heeft niet de koloniale charme van Yangon, maar toch vind je hier enkele van de mooiste kloosters. ’s Avonds als het wat koeler is bezoeken we het Shwe in Bin Klooster met prachtig houtsnijwerk. Hier loop je vaak alleen rond. myanmar klooster
6
Mandalay
We staan vroeg op en verlaten Mandalay. We rijden een uurtje naar het Sunye Meer (video). Hier komen nog geen toeristen. Enkele lokale mensen die er bootje gaan varen op het meer dat bedekt is met talloze lotusbloemen. Indrukwekkend. Vervolgens rijden we naar de Mahamuni Buddha Tempel. Hier schuiven mensen aan om bladgoud te kleven op een Boeddhabeeld. Door de talloze kilo’s bladgoud is de vorm van het beeld danig veranderd. We verkennen de omgeving errond waar vooral beelden worden gemaakt. In Mandalay bezoeken we ook nog enkele andere sublieme bouwwerken: het omwalde koninklijke paleis met vlak daarbij het Atumashi Klooster, Schwenandaw Klooster en de Kuthodaw Pagoda myanmar groepsreis
7
Mandalay - Pyin Oo Lwin - Mandalay
Even genoeg tempels gezien tijdens onze Myanmar reis en tijd voor wat wandelen en natuur. We verlaten Mandalay en rijden de heuvels in naar Pyin Oo Lwin. Hier vestigden destijds de kolonialen zich omdat het klimaat er koeler is. We rijden naar de Dat Taw Gyaint waterval gelegen op een uurtje wandelen door het bos. We brengen hier de dag door met zwemmen en gekoeld bier. De wandeling terug naar boven duurt anderhalf uur. rondreis Myanmar
8
Mandalay - Kalaw
We verlaten Mandalay en rijden viertal uren naar het dorpje Kalaw. In dit gebied wonen veel Nepalezen die al vier generaties in Myanmar wonen. Destijds werden zij als huursoldaten (Gorkha’s) gerecruteerd door de Britse overheid. Velen zijn na de Tweede Wereldoorlog ook in Myanmar gebleven. Kalaw is een bosrijk stadje met van waaruit je mooie wandelingen kan maken in de omgeving. We logeren in een eco lodge waar men de eigen biologische groenten in de tuin teelt. Het domein omvat verschillende hectaren en ligt in de heuvels in een bosrijke omgeving.  Er is een wellness, sauna, yoga ruimte, groententuin,...     Klik hier om meer te weten te komen over Kalaw Hill Lodge.
9
Kalaw
Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van een vijftal uren in de heuvels rondom Kalaw. We maken kennis met de verschillende etnische groepen die het golvende beboste landschap bewonen.    We eindigen de dag met een relaxerende oliemassage. 
10
Kalaw - Inle Meer
We rijden het platteland van Myanmar in doorheen de Shan staat. We wandelen een vijftal uren tot aan het Inle Meer waar we met een bootje naar ons hotel worden gevaren dat gebouwd is op palen op het meer. Klik hier voor een video. Ondertussen wordt onze bagage naar het hotel gebracht. De rest van de dag kan je genieten langsheen het prachtige meer waar je de vissers en lokale mensen aan het werk ziet. inle meer reis met mij
11
Nyaung Schwe (Inle Meer)
inle meer BirmaMet de een lange houten motorboot verkennen we het meer met zijn talloze dorpjes met paalwoningen. We bezoeken een weverij waar men draad spint van lotusstengels, en een werkplaats waar ze parasols maken van papier met gedroogde bloemen. Verder ook nog een klooster en een heel drukke maar gezellige markt waar voornamelijk de lokale bevolking komt om handel te drijven. Je ziet er de drijvende tomatenvelden en de vissers die met hun been roeien. ‘ ’s Middags eten we in zo’n een paalwoning. Het Inle meer vormt één van de hoogtepunten van een reis naar Myanmar.
12
Vlucht Heho - Thandwe - Ngapali Beach
We rijden een uurtje naar de luchthaven van Heho en met een binnenlandse vlucht gaan we naar het westen van Myanmar waar we onze reis aan de kust afronden. Myanmar heeft maar liefst 2000km kustlijn en talloze eilandjes. Hier heb je maar enkele plaatsen waar het toerisme zich heeft ontwikkeld aan deze maagdelijke stranden. Geen lelijke hoogbouw dus, wel gezellige vissersdorpjes en veel natuur. Ook altijd leuk om de batterijen even op te laden. We doen een strandwandeling.  Je logeert in een houten bungalow op enkele meters van het maagdelijke strand. Een betere locatie om een vakantie te af te ronden bestaat niet. luxe reis Myanmar
13
Ngapali Beach
We gaan met een vissersboot de oceaan op om er te snorkelen, te zwemmen of gewoon te genieten op de boot. Maak kennis met een lokale vissersfamilie.
14
Ngapali Beach
Fietsen langsheen de kustlijn of dagje vrij op het strand. Je kan zelf inplannen hoe je de rluxeis afsluit.
15
Vlucht naar Yangon
We vliegen terug naar de hoofdstad van Myanmar, Yangon (Rangoon). Het Britse koloniale verleden is hier niet ver weg. Getuige hiervan zijn de oude huizen in Europese stijl waardoor de stad veel charme krijgt. We verkennen de markt en de omgeving van het station. Gezellige winkeltjes waar je stoffen, edelstenen en juwelen kan kopen. We eindigen de dag met een uur voetmassage in de oude stad.  Overnachten in het stijlvolle Savoy Hotel met koloniale elementen.         luxe reis Myanmar
16
terugvlucht
Einde van de luxe reis Myanmar.
Visum: een visum voor Myanmar koop je online. Klik hier voor de website van de overheid. Je hoeft niet naar de ambassade te gaan. Kledij:
 • zwemkledij
 • wandelschoenen
 • sandalen
 • jas (in Kalaw en Pyin Oo Lwin kan het eind november 's nachts afkoelen 10°C)
 • shirts
 • fleece
 • rugzakje voor de uitstappen
Geld: je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft, omdat sommige landen geblokt worden.  Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken. Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel. Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt.  Op sommige plaatsen kan je geen euro's wisselen. Handiger als je US dollars bij hebt. Vlucht: de vlucht naar Myanmar boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. Je vliegt naar de hoofdstad Yangon (Rangoon). Annulatieverzekering reis: een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:-
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat.  Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.  
  Hotels:
Datum: zelf in te plannen Prijs:  4.200 euro per persoon Inclusief:
 • Alle overnachtingen tweepersoonskamer (ontbijt inclusief)
 • 3 binnenlandse vluchten
 • Privé-gids
 • Alle andere transport (privé auto, elektrische fiets, boot)
 • Nederlandstalige opvolging en bijstand
 • Boottocht Inle
 • Snorkelen en fietsen in Ngapali beach
 • Toegangstickets tempels
 • 1 uur oliemassage (Kalaw)
 • 1 uur voetmassage (Yangon)
Exclusief:
 • Alle andere maaltijden en dranken
 • Visum Myanmar (online te kopen/betalen - $50)
 • Internationale vlucht (Internationale Luchthaven Yangon – soms Rangoon geschreven)
 • Annulatieverzekering reis (30 euro pp)
 • Toeslag single (800 euro)
 

Lees onze blogs

 • reizen na coronaAzië reizen na corona
  De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
 • Bagan rondreisElektrische scooter in Bagan
  Tijdens onze Myanmar reizen bezoeken we Bagan. Met een elektrische scooter rijden we doorheen deze oude stad met duizenden tempels. […]
 • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
  Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
You don't have permission to register