Reizen na Corona - Azië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
reizen na corona

Azië reizen na corona

Hoe reis je tijdens en na de corona pandemie?  Enkele beschouwingen van een veranderde reiswereld.

Economisch: reizen na corona.

Na bijna twee loodzware jaren voor de toerisme sector, beginnen internationale reizen zich weer op gang te trekken. De economische schade voor iedereen beroepshalve betrokken is met verre reizen is enorm. Niet enkel reisorganisaties maar ook alle partijen die direct of indirect betrokken zijn bij verre reizen kregen zware klappen. Gids, transportmaatschappijen, vliegtuigmaatschappijen, hotels, toeleveringsbedrijven, restaurants, outdoor activitetien,… de lijst is oneindig.   Gelukkig komt het internationale toerisme voor verre reizen weer op gang sinds januari 2022.  Mede dankzij de milde omikron variant gingen verschillende landen hun grenzen langszaam openen voor toerisme.

 

Psychologische impact

De perceptie van reizigers is sterk veranderd. Vroeger boekte men een verre reis zes maanden of zelfs meer dan een jaar op voorhand. Iedereen heeft een druk agenda waarin nauwkeurig een datum werd vastgelegd. Door de covid pandemie en de steeds wijzigende regels, is de teneur veranderd.   Men boekt laat. Heel laat. Men heeft een droom een een bepaalde reis te maken en pas enkele weken voor vertrek legt men de reis vast.  Dit betekent dat reisorganisaties op het laatste ogenblik vanalles moeten organiseren. Begrijpelijk.

We zien twee soorten reizigers.   Zij die twee jaar lang opgesloten geweest zijn en er alles aan gaan doen om weer te genieten. Het leven is zo onvoorspelbaar en vergankelijk. Genieten staat centraal.   Mensen hebben geen meer in zo’n lockdown en willen er gewoon op uit.  Hun verlanglijstje voor een verre reis is al twee jaar niet meer veranderd. Wat is de zin van het leven, als ik gewoon weer zo’n lockdown moet meemaken?  Een tweede groep is wat voorzichtiger en kijkt de kat uit de boom. Ze gaan nog een jaar kiezen voor een reis niet ver van huis. Geen risico.    De angstfactor is hier doorslaggevend.

Anderzijds is het typerend dat na een grote crisis mensen meer gaan consumeren. Mensen worden losbandiger, gaan meer genieten, worden creatiever, … Denk maar aan The Roaring Twenties.

2022 wordt een schakeljaar voor velen waarbij hun uitgestelde reis nu eindelijk kan doorgaan. We verwachten pas dat 2023 weer een terug naar normaal wordt. In de veronderstelling dat covid geen gekke dingen gaat doen.

 

Verschillende landen en hun reactief op de pandemie.

Bhutan, Nepal, Thailand en Indonesië zijn voor een groot stuk afhankelijk van internationaal toerisme. Bhutan is anno april 2022 nog steeds gesloten voor interantionaal toerisme.  Door het geïsoleerde karakter van het land zal het ook één van de laatste landen zijn dat zal opengaan voor toerisme.   Hoe het beleid de komende maanden zal veranderen weet niemand, maar de teneur is naar minder en minder regels.

Thailand en Indonesië zijn open voor toerisme (april 2022).  Je moet twee vaccins hebben. Geen quarantaine.   Ook Nepal is open voor gevaccineerden met twee vaccins. Hoe de opvolging van de verschillende landen omtrent hun vaccinatiebeleid zal gebeuren is niet duidelijk, maar het is zeker dat ze de slagkracht niet hebben om zo strikt te zijn.

En Myanmar?  Die hebben dubbele pech. Die hadden te maken met een militaire coup net toen de covid pandemie begon. Anderzijds geloven we sterk in het potentieel van dit prachtige land.  De mensen leefden reeds decennia onder een dictatuur en zijn danig gehard. Ook hier verwachten we een opleving in 2023.  Bekijk onze groepsreis Myanmar.

 

Ben je niet gevaccineerd?

Voor mensen die geen vaccin hebben gekregen wordt het zo éénvoudig.   Maar geen nood. Er zijn mogelijkheden. Bijvoorbeeld de opvolging in Nepal voor toeristen zonder vaccin is nihil. Je moet wel een negatieve PCR test hebben voor vertrek.   Eénmaal je in het land bent, kan je in principe gewoon rondreizen.  De wet en de toepassing van de wet zijn twee aparte zaken.

Voor de speciale regio’s in Nepal (Mustang, Dolpo, Kanchenjunga, Humla, Manaslu,…) waar je een speciale permit voor nodig hebt, zijn ze wel streng en is een vaccinatiebewijs een must. Anderzijds wordt een herstelcertificaat ook aanvaard voor niet gevaccineerden.

Of reizen na corona hetzelfde wordt als vroeger is moeilijk in te schatten. Alle hangt af van de virusmutaties en de reacties van de verschillende landen.

 

You don't have permission to register