Nepal groepsreis gids - Laxmi
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
groepsreis India

Laxmi: groepsreis Nepal gids

Maak kennis met Laxmi: jullie gids voor de Nepal groepsreis.

De Nepal jaren.

Laxmi werd geboren 1986 in een kleine dorpje (Katari) in de Inner Terai. In die periode werd Nepal nog geregeerd door een absolute monarch. In verschillende districten had hij zijn vertegenwoordigers die aan hem moesten rapporteren. Zo was haar grootvader één van die personen die aan de koning rapporteerde wat er in zijn district gebeurde. Hij had een paard en zelfs een wapen. In zijn grote houten woning was er een kamer waar hij mensen ontving. Hij sprak er recht en loste er lokale kleine conflicten op.   Het leven op het platteland was erg puur in de die tijd. Ze groeide tot haar 16de op zonder electriciteit, geasfalteerde wegen of stromend water. De badkamer was de rivier vlakbij het huis. Koken deed je op het hout dat je in het bos ging sprokkelen. Schoenen had ze nog nooit gedragen. Als het teveel regende kon je niet naar school omdat de rivier buiten zijn oever trad.  Haar enige raam op de wereld was de radio met batterijen.  Daar luisterde ze soms naar het nieuws en hoorde ze rockmuziek van Metallica en Nirvana.

Op haar 16de verhuisde ze naar de hoofdstad Kathmandu. Een enorme schok, want daar kwam ze plots in een grootstad terecht.  Plots was het internet daar en alles veranderde razendsnel. Op haar 20ste trouwde ze met Maxim en verhuisde ze naar België.

Drie jaren in België.

Laxmi is geboren in Nepal en verhuisde in 2009 naar België waar ze drie jaren in Oudenaarde woonde. In die periode leerde ze snel Nederlands en werkte ze op verschillende plaatsen als interim. Ze moest en zou de Nederlandse taal onder de knie krijgen.  Na enkele maanden in België schreef ze zich in voor een cursus nagelzorg avondonderwijs. Na een jaar deed ze het examen in het Nederlands en was ze geslaagd. Uitzonderlijk.   Nu 15 jaar later spreekt ze een apart soortNederlands: Oost-Vlaams met Hollandse tinten.

Bij aanvang was haar verblijf in België zwaar. Ze kon de typische keuken niet eten.  Geen smaak. De winters waren moordend. Ze kwam immers uit een warme regio van Nepal: Inner Terai. (We organiseren nu ook reizen naar haar dorp in de Inner Terai.)

Zo stond ze tijdens de winter continu te leunen tegen de verwarming.  Maar na een jaartje was ze het gewoon en begon ze zelf te experimenteren met onze keuken. Ze ontdekte nieuwe groeten en smaken. Uiteraard kon ze onze bieren waarderen, want in Nepal is bier duur.

 

Reis met mij: 2012.

Na drie jaren hadden Maxim en Laxmi hun buik vol van de ratrace waarin ze terecht gekomen waren. Elke dag opstaan om te gaan werken en hopen op een pensioen… Daarom besloten ze in 2012 om een reisbureau op te richt in Nepal: Reis met mij was een feit!  In die periode was Nepal nog erg labiel. Ze hadden net een burgeroorlog achter de rug waarbij het leger strijdde tegen maoïsten. Er was net een fragiel vredesverdrag gesloten waarbij Nepal werd omgevormd van een koninkrijk tot een republiek. De laatste koning van Nepal werd afgezet.

In dat klimaat begonnen wij een nieuwe business. Heel riskant, want iedereen verklaarde ons voor gek. Je job in België opzeggen om terug te keren naar Nepal.

Sindsdien is ons verhaal een waar succes geworden. Reizigers zoeken lokale kleinschalige organisaties bij wie ze rechtstreeks kunnen boeken. Laxmi houdt zich bezig met het management van Nepal en de coördinatie van verschillende groepen. Zelf gidst ze ook de natuur en cultuur groepsreis Nepal of individuele groepen die hierom vragen.

De meerwaarde van Laxmi tijdens onze groepsreis Nepal is dat ze beide culturen kent en zo een unieke verbinding vormt. De ideale gids. Ze is misschien geen intellectueel, maar ze gidst vanuit haar buikgevoel.  Haar glimlach en goed humeur doet wonderen en laat mensen echt op vakantie gaan.

You don't have permission to register