Kamperen in Nepal - Jeepreis Inner Terai
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
groepsreizen nepal

Kamperen Jeepreis Inner Terai

Kamperen Jeepreis Inner Terai

€850 per persoon

Wij zijn de enige reisorganisatie die een jeepreis in de Inner Terai aanbiedt. Kamperen in een ongekend gebied van Nepal. Off the beaten track.

Deze reis is uniek omdat niemand dit type reis in Nepal aanbiedt: kamperen in de Inner Terai gecombineerd met een jeep reis.  Omdat we zien dat Nepal de laatste jaren veel veranderd is, zijn sommige klassieke reisschema’s minder interessant geworden. Ze hebben hun authentieke karakter verloren.  Uiteraard zijn de faciliteiten qua restaurants en hotels enorm verbeterd, maar we merken dat er een niche markt van reizigers bestaat die op zoek zijn naar heel aparte reizen.  Wij zijn er van overtuigd dat deze reis zo uniek is, dat we de reis volledig terugbetalen indien je toch een buitenlandse reiziger zou ontmoeten tijdens het kampeergedeelte van de reis.

Wat is de Inner Terai?

kamperen in NepalDe Inner Terai is de regio die net boven de Terai ligt. Alle reisorganisaties die Nepal reizen aanbieden, gaan naar Chitwan of Bardia National Park. Deze liggen in de zuidelijk vlakte van Nepal die aan India grenst. De Innter Terai is de regio die zich net daarboven bevint en waar de vlakte overgaat in heuvels en bergen. Deze regio is totaal onbekened in Nepal. Geen hotels, geen goede restaurants,… Er zijn maar net enkele wegen aangelegd in deze regio waardoor deze nu pas  zich opent voor de buitenwereld. Reizen is er nog altijd niet evident, maar de schoonheid reflecteert het Nepal van 50 jaar geleden. Je komt er in dorpjes waar je nog mensen ziet die nog nooit schoenen hebben gedragen en waar velen zelfs geen bankrekening hebben of kunnen lezen.  Je wordt terug de tijd in geslingerd.

De Inner Terai is niet overbevolkt zoals het zuiden en kent ook geen grote steden.   Het leven is er relax en men leeft er van de landbouw.  Ook hier heb je wilde dieren, want tijdens onze reis hoor je elke nacht jakhalzen huilen.  Ook tijgers verlaten de zuidelijke vlakten en trekken de Inner Terai in.

motorreizenJe logeert vlakbij het stadje Katari, gelegen aan de enorme Triyuga rivier. Laxmi (de stichter van Reis met mij) werd geboren in een klein dorpje net buiten Katari waar ze pas sinds 20 jaar electriciteit hebben. Hun huisje ligt op een heuvel die uitkijkt op de Triyuga rivier met aan de ene kant de Chure heuvels die hen afschermt van het zuiden Nepal, de Terai.   Aan de andere kant heb je de Mahabharat range die dan overgaat in de Himalaya.
Je kan de hele regio zien als een soort verborgen vallei die nog maar net open gaat voor reizigers. Veel van de nieuwe wegen staan nog niet op een kaart.

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor mensen die het Nepal van 50 jaar geleden willen ervaren.  Comfort ga je tijdens deze korte reis niet vinden. Dit is een kampeerreis waarbij je in tenten slaapt op het platteland.  Je gaat dus meehelpen om te koken.   Er wordt op een houtvuur gekookt. Eten wordt met de rechter hand gedaan. Je zal gerechten proeven die ze niet in restaurants serveren.  Het zogenaamde ‘oude eten’ wat de jeugd in de grootsteden niet meer wil eten.  De badkamer is de nabijgelegen enorme rivier waar de boeren ‘s avonds met honderden koeien doorheen lopen.  Het toilet is een Frans toilet.

Hoe je van makkelijk wandelen, dan is deze regio ook geschikt, want je wandelt in een vallei. Dus geen geklim over bergen. De gemiddelde hoogte is 400m, wat het dus erg warm maakt vanaf april tot november.  De warmte kan het wel vermoeiend maken om te wandelen.   Geen nood, want elke avond en morgen ga je baden in het verfrissende water van de rivier.

Hou je van een avontuurlijke jeepreis, dan is dit jouw reis. Je maakt uitstapjes in de omgeving met een jeep. Het eerste stuk van de reis is via de nieuwe snelweg die Japan enkele jaren terug bouwde van Dhulikhel naar Sindhuli. Indrukwekkende rit langs de Kosi rivier met veel haarspeldbochten. Je overnacht langs de rivier in een hotelletje.  Er wordt drie keer overnacht in een tent nabij Katari, het geboortedorp van Laxmi . Je eindigt de reis in Janakpur, de Terai. Daar bezoek je één van de belangrijkste hindu tempels van Nepal waar de godin Sita geboren werd.  Hier komen hindoes van India en Nepal op pelgrimstocht. Deze  reis kan geboekt worden als bijvoorbeeld een extensie op een groepsreis of na een trekking.

 

Welke mensen wonen er?

Nepal rondreisIn deze regio kom je Danuwar tegen. De Danuwar is een etnische groep te vergelijken met de Tharu uit het zuiden van Nepal. Ze zien  er veel donkerder uit en de vrouwen hebben er tatoeages op de armen en benen. Ze leven van visvangst en landbouw.  Hun dorpjes zijn gemaakt uit bamboe of houten huisjes waarbij ze de muren met aarde hebben ingesmeerd.

Daarnaast heb je in deze regio ook veel brahmanen wonen. De oudere generatie is erg traditioneel en staat ‘s morgens om 3u30 op! Je hoort ze dan offeren en hun heilige Gita lezen.  De koe is nog echt heilig hier.  Je ziet mensen hun koe groeten alsof het hun schoothondje is.

Je kan deze reis ook als een motorreis maken. Contacteer ons hiervoor.

Unieke Nepal reis

https://youtu.be/7MvLoc_NMrI
https://youtu.be/mxGCwrP5Sp8
0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu - Sindhuli
We verlaten Kathmandu via Dhulikhel langs de nieuwe B.P. Highway. Deze kortere weg naar de Terai is erg mooi maar laat het niet toe dat er veel verkeer langs kan. Grote bussen en zeker vrachtauto's hebben het moeilijk omdat er te veel haarspeldbochten zijn. We rijden een viertal uren en volgen de bedding van de Sunkoshi rivier. Overnachten in een guesthouse nabij de Sunkosi rivier.
2
Sindhuli - Katari
Van Sindhuli rijden we een tweetal uren naar Katari. Logeren in een traditioneel huis van een alleenstaande Newari vrouw.  Katari is het dorp van Laxmi waar je geen toerisme hebt. Puur natuur. Het Nepal van 30 jaar geleden. Veel mensen koken hier nog op houtvuur.  Je helpt mee te koken. Anders dan anders reizen
3
Katari
Grenzend aan Katari heb je grote bossen en een rivier.  Je gaat baden in de rivier. Het water is er lekker verfrissend. Naar de avond toe lopen er honderden koeien door de rivier terug naar hun stal. Verken de Danuwar dorpjes. Sommige mensen hebben nog nooit schoenen gedragen. De Danuwar vrouwen kan je herkennen aan hun tatoeages. traditioneel huis Nepal
4
Katari
Katari is het geboortedorp van Laxmi waar vooral brahmanen en danuwar wonen. Danuwar zijn een etnische groep waarvan de vrouwen tatoeages hebben.  Hun huisjes zijn typisch: gemaakt van aarde en bamboe. Zij leven van landbouw en visvangst.  We gaan kamperen. 's Nachts hoor je het geluid van jakhalzen.  Je wordt ondergedompeld in een traditioneel Nepal, ver weg van het toerisme. Hier heb je het ongerept Nepal. Kom je toch een buitenlandse reiziger tegen, dan betalen wij de reis terug. We gaan naar het Simsar meertje. Een platte wandeling naar een aangelegd meer in de bossen. Aansluitend maken we een wandeling tussen de rijstvelden.  De omgeving is ook erg bosrijk. Udayapur simsar meer homestay Nepal reis
5
Katari - Risku
Een wandeling van een drietal uren naar het dorpje Risku.   Dit is de woonplaats waar Laxmi haar grootvader destijds als een lokale heerser over de provincie regeerde. Hij rapporteerde rechtstreeks aan de koning. Alles is er nog erg traditioneel. Je ziet weinig beton. Bezoek aan schooltje en we rijden een stuk verder via een nieuwe weg die nog niet officieel geopend is, dus geen verkeer. Je gaat wel het oude Nepal zien. Deze reis maak je best tussen 15 oktober en 15 maart. Anders is het te warm in deze regio. Je overnacht ook in tenten, wat het erg warm maakt.  De beste maanden zijn november tot februari.
6
Risku - Gaighat - Janakpur
We rijden via een nieuwe weg (die nog niet op kaarten staat) naar het oosten. Een maagdelijk gebied en een erg goede weg. Na anderhalf uur heb je een totaal ander landschap, want je komt de Terai in.  Een heel andere sfeer die meer op India lijkt.  We rijden verder naar Janakpur: de geboorteplaats van de godin Sita. Sita en Ram zijn centrale figuren uit het Indische epos Ramayana. Deze plaats is een belangrijke pelgrimsplaats voor hindoes uit Nepal als India.  In Janakpur overnacht je in een hotel.  Hier heb je een echt India gevoel.
7
Janakpur - vlucht naar Kathmandu
Rond de middag vliegen we terug naar Kathmandu.
Visum:  Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is.Het visum koop je bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. $50 cash (of equivalent in euro) betaal je bij aankomst. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Nepal omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: De vlucht naar Nepal boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Kathmandu.  Lees ook onze blog omtrent goedkope vliegtuigtickets.  Je vindt er tips hoe je de beste tickets koopt. Kledij: 
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen)
 • zwemkledij
 • sarong/lungee (voor het wassen in de rivier)
 • rugzakje (voor uitstappen)
 • Warme kledij (sneeuw tijdens de wintermaanden op de hogere stukken)
Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.  
Hotels: hotel Janakpur
Datum: voor deze kampeer en jeepreis kan je zelf de datum kiezen. De beste reistijd is november tot maart.  De zomer raden we af. Prijs: 850 euro per persoon (gebaseerd op een reis van twee personen) Inclusief:
 • Private jeep
 • Nepalese gids (spreekt Engels) die meereist
 • Alle maaltijden/dranken tijdens het vierdaagse kamperen
 • Overnachting in hotel in Janakpur (met ontbijt) gebaseerd op tweepersoonskamer
 • Binnenlandse vlucht (Janakpur - Kathmandu)
 • Tickets tempel
Exclusief:
 • Alle andere maaltijden en dranken
 • Fooi voor de gids
 

Lees onze blogs

You don't have permission to register