Groepsreis Nepal - Reis met belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
groepsreizen nepal

Natuur en Cultuur Groepsreis Nepal

Natuur en Cultuur Groepsreis Nepal

€1880 per persoon
19 oktober - 2 november 2024 / 7 -21 november

Wij gidsten Vlaanderen Vakantieland in Nepal!  Bekijk de uitzending en zie ons aan het werk …

Wat mag je verwachten tijdens deze Nepal groepsreis?
Gids Nepal

Laxmi: Nederlandstalige gids

Gedurende 15 dagen maken wij met een privé busje een natuur en cultuur groepsreis in Nepal (Azië) waarbij Laxmi de gids is.  Tijdens deze Nederlandstalige groepsreis bezoeken we centraal Nepal: in het centrum de Kathmandu vallei met daarbuiten de oude koningsstad Bhaktapur en het idyllische Namoboudha klooster. In het westen het mooie Pokhara aan het Fewa meer met zicht op de Annapurna en in het zuiden bezoeken wij het subtropische Chitwan National Park vlakbij India.

Unieke gids.

Deze groepsreis is een ideale kennismaking met Azië in het algemeen en meer specifiek met Nepal. Naast de doorsnee trekpleisters, willen wij u ook Nepal op een andere manier leren kennen, met oog voor de gewone bevolking en het dagdagelijkse leven: Laxmi spreekt vloeiend Nederlands waardoor u makkelijk toegang heeft tot de gewone mensen. Laxmi woonde enkele jaren in België en begrijpt zowel jullie cultuur als de lokale cultuur. Kom meer te weten of Laxmi als gids in onze blog.

rondreis pokhara

Waarom anders?

Wij bezoeken de lokale markt met uitleg over de groenten en kruiden. Als u wenst, kan u een stuk stof kopen en er Nepalese kleren (sarie of kurta) van laten maken bij een kleermaker. Leer de diepgaande filosofieën van het boeddhisme en hindoeïsme kennen. Samen met Maxim brengt u een bezoek aan een traditionele Tibetaanse arts (vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde) die een holistische diagnose stelt. Als er een traditioneel feest is, proberen wij er voor te zorgen dat u dit kan meemaken. De mannen bezoeken een kapsalon en laten zich knippen. Wij genieten van de verschillende Nepalese alcoholische dranken: chang, raksi en tongba.

Tijdens deze groepsreis wisselen wij natuur af met cultuur. Wij wandelen en fietsen. En om echt te ontspannen bezoeken wij een professioneel massagesalon waar u zich volledig kan laten gaan. Als u wenst kan u rafting doen op de Trisuli rivier. Voor zij die Mount Everest en enkele andere bergreuzen van dichtbij willen bewonderen, bieden wij de mogelijkheid om een bergvlucht te doen. In de subtropische jungle van Chitwan gaan we met een kano krokodillen zoeken en met een jeep trekken we dieper de jungle in, op zoek naar de Aziatische neushoorn. Kortom, wij kijken er naar uit om u Nepal te laten ontdekken.

groepsreis nepal

Voor wie is deze reis?

Deze natuur en cultuur groepsreis (Nederlandstalige gidsen) is geschikt voor jonge mensen van 7 tot 97 met interesse in natuur en cultuur. Wij doen geen zware trektochten. Wel af en toe wandelingen van 4 à 5 uur, waarna we naar ons hotel terugkeren. Het programma is zo opgesteld dat –indien u geen zin zou hebben om te wandelen- gerust een dagje iets anders kan doen. Tijdens deze groepsreis overnachten we in nette hotels. Tijdens de overnachting in het klooster en in de berghut op weg naar de Annapurna standaard.

We maken deze natuur en cultuur groepsreis met een privé-busje (Toyota) die airco heeft en we hebben onze eigen chauffeur die de hele reis met ons meereist. Omdat het transport de ruggengraat is van onze reis, hechten wij hieraan veel belang. In Nepal zijn wel eens stakingen waardoor het verkeer gedurende enkele dagen lam wordt gelegd. Onze voertuigen zijn speciale voertuigen, erkend door het ministerie van mobiliteit, die enkel toeristen mogen vervoeren. In het geval er een staking zou zijn, mogen onze voertuigen wel rijden, terwijl de rest van het land lam ligt.  We nemen ook één binnenlandse vlucht van Pokhara naar Kathmandu om het reiscomfort tijdens de reis vergroten.

groepsreis nepal               groepsreis nepal

Groepsreizen Nepal
Wanneer?

Tijdens de maanden oktober en maart heb je in Nepal verschillende hindoeïstische festivals. Wij nemen dan actief deel aan die festivals. Bijvoorbeeld het holi festival ter ere van Krishna is een hele belevenis. Jonge mensen trekken de straat op en gooien met water gevulde ballons en gekleurd poeder. Er wordt gefeest, gedronken, gedanst en muziek gemaakt. Als westerling krijgt u natuurlijk extra poeder en water… plezier verzekerd! We doen deze Nepal groepsreis een viertal keren per jaar: in het voorjaar, de zomer en in het najaar.   Vaak organiseren we deze reis ook als privé-reis voor verenigingen, families of vrienden.

Lees ook onze Nepal blog. Daar kom je meer te weten over de Nepalese cultuur.

groepsreis nepal            groepsreis nepal

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
U wordt door ons aan de luchthaven in Kathmandu opgepikt. Met ons privé busje wordt u naar het hotel gevoerd.   Nadat u zich heeft verfrist, vertrekken we naar het centrum van Kathmandu voor een ontspannende oliemassage in een professioneel massagesalon.  Daarna verkennen we de omgeving rond het hotel. Er zijn hier talloze kleine winkeltjes in de buurt waar u uitgebreid kan winkelen.
2
Kathmandu
nepal reizenNa het ontbijt rijden we met een riksja (fietsvoertuig uit Azië) naar de rand van de stad richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei en krijgt ook wel de bijnaam ‘monkey temple’, door de grote aanwezigheid van apen. We drinken er op een gezellig terrasje naast dit imposante monument. Daarna bezoeken we drie enorme boeddha beelden aan de voet van de heuvel. Tijdens deze groepsreis hebben we een evenwichtige verhouding tussen natuur en cultuur.  Het is niet de bedoeling om elke dag tientallen tempels te zien. Vervolgens brengt ons busje ons naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonderen we het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar architectuur van Hanuman Dhoka: pagoda’s en (erotisch) houtsnijwerk. We brengen ook een bezoek aan de ‘levende hindoe godin’ ofwel de Kumari. We ‘verdwalen’ in een doolhof van kleine gezellige steegjes waar de lokale Nepalezen gaan winkelen. Een gezellig drukte waar u prachtig handwerk vindt in schattige winkeltjes. ’s Middags eten we vegetarisch restaurant, waar u kennis maakt met een totaal nieuwe keuken. U kan dan ook proeven van zelfgemaakte snacks en snoep. nepal reizen
3
Kathmandu - rafting (optioneel)
groepsreis nepalWe rijden een drietal uren met ons busje en stoppen aan de Trisuli rivier waar we eerst lunchen.   Daarna krijg je een korte opleiding voor de rafting.  Per 8 ga je in een boot en achteraan zit een begeleider die de commando's geeft.   Geen ervaring nodig. Gewoon durven.   Na drie uren raften rijden we terug naar het hotel. Vanaf hier begint het meer actieve gedeelte van de groepsreis. Voor zij die niet wensen te raften wordt een alternatieve wandeling voorzien langsheen de Trisuli rivier. Meer foto’s hier. Bekijk ook onze video.
4
Chitwan National Park
We maken een tweetal uur durende rit naar Chitwan National Park in het zuiden van Nepal, vlakbij de Indische grens. Het klimaat, de fauna en flora zijn hier helemaal anders. Je zal het landschap van Nepal op enkele uren tijd totaal zien veranderen.  Logeren doen we in een lodge naast het park. Het hotel (Green Mansions) heeft een mooie tuin met buitenzwembad. Perfect om te ontspannen en af te koelen, want het is er een stuk warmer. We logeren in het dorpje Sauraha. Nadat we ons wat verfrist hebben, ’s Avonds gaan we voor een wandeling aan de rand van het bos.  De kans om krokodillen of neushoorns te zien (op veilige afstand) is relatief groot.  Vooral neushoorns zoeken verkoeling in het water tegen de avond toe. Klik hier voor de video.
5
Chitwan National Park
Je vertrekt ’s morgens voor een jeep safari de jungle in.  Je rijdt een drietal uren het bos in. Je zal herten en neushoorns zien.  Er zijn ook apen, pauwen, beren, krokodillen en zelfs tijgers. Die laatste zijn schuwe dieren en moeilijk te zien. Wij brengen dan ook een bezoek aan de olifantenfokkerij. In de namiddag varen we met een kano de rivier af.  De kans is erg groot dat u dan krokodillen aan de oevers  ziet liggen. ’s Avonds is er een dansoptreden voorzien door de Tharu gemeenschap. Meer foto’s hier. 
6
Chitwan - Pokhara
Een rit van een zestal uren naar Pokhara. We rijden naar het mid westen van Nepal. De weg gaat langs rivieren en kleine dorpjes. Onderweg stoppen we uiteraard om de benen te strekken en een fotopauze.  Pokhara is de tweede grootste stad van Nepal en heeft een heel ander karakter. Veel minder chaotisch dan Kathmandu en ook een stuk rijker.  De stad kijkt uit op de Annapurna en van hieruit vertrekken ook veel trekkings. De activiteiten spelen zich vooral af aan het Fewa meer waar de meeste hotels gesitueerd zijn.  Pokhara is ook een plaats waar de lokale bevolking een weekendje op vakantie gaat.    Logeren doen we op 2  minuten wandelen van het Fewa meer. We gaan een stukje wandelen en doen een terrasje. Het licht bij de zondsondergang in Pokhara is adembenemend.  Dit is ook het moment om te gaan shoppen, want er zijn tal van gezellige winkeltjes.
7
Pokhara - Begnas Tal - Pokhara
Rond 10u30 kan je optioneel gaan paragliding (gemiddeld 90 euro per persoon).  Dit is een duo-sprong.  Je wordt rond 9u naar een heuvel gevoerd met een jeep. Van daaruit loop je naar omlaag en even later hang je te zweven boven het meer met de Himalaya op de achtergrond.  Het landen is trouwens erg zacht er precies. Geen ervaring nodig.   Klik hier voor een filmpje. Na de lunch rijden we een uur naar het Begnas meer. Met een bootje varen we naar de andere oever.  Puur natuur, want hier nauwelijks toerisme.  Enkel lokale mensen die hier komen. Bij warm weer moet je zeker zwemmen, want aan de andere kant is een schiereilandje.    Daarna wandelen we verder naar het tweede meer: Rupa Tal.Klik hier voor enkele foto’s. rondreis nepal
8
Pokhara - Pame
We vertrekken voor een fietstocht langs het meer richting Pame.  Onderweg stoppen we regelmatig voor een koele pint en een hapje in een restaurant langs het meer. Pame is een klein dorpje met enkele idyllische privé strandjes.  Je kan hier zwemmen in het warme water of een moddergevecht aangaan. Voor zij die niet goed kunnen fietsen wordt een alternatieve route aangeboden die minder zwaar is. Als je niet wil fietsen kan je ook met het openbaar vervoer gaan. Ook dit is een ervaring op zich! Meer foto’s hier. fietsen in Nepal
9
Pokhara - Dhampus
Om je het gevoel te geven van een trekking, zonder dezelfde inspanning te moeten doen, zullen we een kort deel van het de trekking richting Annapurna Basecamp doen. Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal. Dit is maar een korte wandeling van drie uren, waarbij je logeert in Dhampus. Dit kleine dorpje heeft enkele guesthouses waar ook trekkers logeren die onderweg zijn naar Annapurna Base camp.  Wij overnachten in zo een berghut en ’s avonds maken we een kampvuur en drinken we lokale raksi (zelfgemaakte rijstwijn) aan de voet van enkele bergreuzen Klik hier voor foto’s. Wil je helemaal niet wandelen, dan kunnen we een lokale jeep regelen die je naar boven voert.  Geen hoogteziekte tijdens deze reis, want je gaat maar tot 1800m. groepsreis nepal
10
Dhampus - Pokhara - Kathmandu - Bhaktapur
Je kan vroeg opstaan voor de zonsopgang. Dhampus is het hoogste punt tijdens de reis. Het zicht op de Himalaya is indrukwekkend.   Na het ontbijt wandelen we makkelijk bergaf een tweetal uren waar de bus ons opwacht.  Dan rijden we naar de nieuwe internationale luchthaven van Pokhara. We vliegen rond de middag naar Kathmandu. We nemen een binnenlandse vlucht van 25 minuten naar de hoofdstad, Kathmandu.  Omdat er wegenwerken zijn, willen we die vermijden, vandaar de binnenlandse vlucht. Rond 15u zijn we in Bhaktapur  waar we logeren in het historische centrum van de stad omgeven door pagoda's. De guesthouse dateert uit de 15de eeuw en staat vol antiek.  Je wordt ondergedompeld in de cultuur van de Newa etnische group.  Het lijkt wel alsof je in een filmdecor rondloopt. We doen een kort stadsbezoek.  Je bent vrij om zelf te kuieren. Hou je van fotografie? Dan is dit een toplocatie. nepal reis
11
Bhaktapur
Bhaktapur is een juweeltje in Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.  Het historische centrum is grotendeels gerestaureerd: pagoda’s, erotisch houtsnijwerk, versierde bakstenen, … Je maakt er kennis met de mythe van de Kama Sutra en erotisch houtsnijwerk Daarnaast ziet je ook de ambachtslui aan het werk: pottenbakkers en houtbewerkers.  Je bezoekt de verschillende pleinen: Nyatapole, Dattatreya, Durbar Square met het paleis, pottery square, ....  Vooral ’s avonds hangt er een speciale sfeer over de stad. Aan het guesthouse is ook houtsnijwerkatelier en koffieshop verbonden. Je kan gerust ’s avonds veilig door de straatjes wandelen.  Nepal is veilig. Klik hier voor foto’s.  Lees ook onze blog over logeren in Bhaktapur.    bhaktapur nepal
12
Bhaktapur - Namoboudha
Na het ontbijt rijden we anderhalf uur verder terug het platteland op met bestemming Namoboudha. Hier logeren we in een Tibetaans boeddhistisch klooster samen met de monniken. Je ervaart het monastieke leven en ’s avonds eet je samen met de monniken in de refter. Het klooster is gelegen op een heuvel en heeft een zicht van 360° op de omgeving. Een unieke ervaring! Klik hier voor meer foto’s.  Als je facebook heeft kan je ook de monniken hier zien dansen. 's Avonds wordt er een puja gedaan: de monniken verzamelen dan in de tempel en doen hun gebeden.  Je mag achteraan de tempel zitten.
13
Namobouda - Panauti - Boudha
boudhanath stoepaJe wordt ’s morgens vroeg door de gong wakker gemaakt en gaat naar de tempel voor de gebedsdienst. Na het ontbijt maken we een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens een wandeling van een drietal uren passeren we langs kleine dorpjes in een glooiend landschap. Neem snoep of ballonnen mee om uit te delen aan de kinderen. Zo maakt u makkelijk contact.  Panauti is een idyllisch dorpje langs een riviertje, vergane glorie. Ooit welvarend door de handel, maar nu een beetje een spookstadje met prachtig houtsnijwerk. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden een tweetal uren terug richting  Boudha waar we logeren op wandelafstand de wereldberoemde stupa. Boudha is een buitenwijk van Kathmandu met talloze boeddhistische kloosters. U kan hier uw massala kopen om thuis mee te koken. Je logeert de laatste twee nachten in een prachtig hotel met mooie tuin op wandelafstand van de stupa.
14
Boudha
's Morgens kan u optioneel een bergvlucht maken. Deze kost (afhankelijk van het seizoen) $230 en duurt zestig minuten. Klik hier voor meer foto’s. Klik hier voor een video. Je vliegt met een propellorvliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen waar u afscheid neemt van de Himalaya. We wandelen naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaats waar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Klik hier voor en video. Dit is de laatste volledige dag van onze groepsreis en tevens ook de mogelijkheid om wat rust te nemen. In principe ben je de na de middag vrij. Wij raden aan om u nog eens te laten verwennen met een massage. Vrouwen kunnen met Laxmi meegaan naar de schoonheidsspecialiste. Mannen kunnen bij de kapper gaan voor een scheerbeurt en hoofdmassage. Of je kan ook een Tibetaanse arts bezoeken die een holistische diagnose stelt. Tibetaanse geneeskunde is vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde.  Er wordt gebruik gemaakt van kruidenpillen, moxa, accupunctuur,…  Je krijgt een rondleiding in het boeddhistische Sechen klooster.
15
terugvlucht
We voeren je naar de luchthaven. Einde van de groepsreis.  Indien gewenst kan je nog enkele dagen bijboeken in het geval je een trekking zou willen doen.  Of misschien wil je het dorp van Laxmi leren kennen. Hier geen toerisme in de Inner Terai.
Visum:  Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is.Het visum koop je bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. $50 cash (of equivalent in euro) betaal je bij aankomst. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Nepal omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: De vlucht naar Nepal boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Kathmandu.  Lees ook onze blog omtrent goedkope vliegtuigtickets.  Je vindt er tips hoe je de beste tickets koopt. Kledij: 
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij (fietsen, wandelen, zwemmen,...)
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen)
 • zwemkledij
 • rugzakje (voor uitstappen)
Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.  
Hotels:
 • Woodapple Hotel ***: Kathmandu (2 nachten)
woodapple hotel Kathmandu   trishuli resort  
 • Fewa Trip Hotel ***: Pokhara (3 nachten)
        
 • Berghut: Dhampus (1 nacht) - beperkt comfort - gedeelde douche
  berghut Nepal Chitwan hotel
 • Klooster: Namo Boudha (1 nacht) - beperkt comfort - per 3 kamers gedeelde badkamer
namo boudha klooster
 • Harmika Hotel ***:  Boudha (2 nachten)
Datum:
 • 19 oktober - 2 november 2024 (volzet)
 • 7 (landen in Kathmandu) - 21 november (vertrek in Kathmandu) 2024 (nieuwe datum!)
Prijs: 1.880 euro per persoon Inclusief:
 • Alle overnachtingen tijdens de groepsreis
 • Alle vervoer in Nepal (privé busje met airco en chauffeur)
 • Laxmi als reisgids (Nederlandstalige begeleiding)
 • Alle ontbijten (behalve in berghut)
 • Alle maaltijden in het klooster
 • Dansopvoering Tharu
 • Extra gidsen
 • Eén uur oliemassage
 • Boottocht in Pokhara (Begnas Tal)
 • Kanotocht in Chitwan
 • Fietstocht
 • BTW
 • Binnenlandse vlucht Pokhara - Kathmandu
 • Jeep Safari in Chitwan
Exclusief:
 • Alle andere maaltijden en dranken (een maaltijd kost gemiddeld 4 euro; excl. drank)
 • Visum (€ 50 – 30 dagen)
 • Vliegtuigticket (ongeveer € 1.200 tot € 1.500)
 • Annuleringsverzekering reis (€ 30) – optioneel
 • Toegangstickets voor tempels (€ 45)
 • Rafting – optioneel (€30)
 • Toeslag éénpersoonskamer supplement (€250)
 

Lees onze blogs

You don't have permission to register