Manaslu Trekking - Boek bij Vlaams-Nepalees koppel in Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
manaslu

Manaslu Trekking

Manaslu Trekking

€1750 per persoon

Een uitdagende trekking rond de 8ste hoogste berg van de wereld: Manaslu.

manaslu trekking

Is deze trekking geschikt voor mij?

Manaslu (8163 m) is de achtste hoogste berg ter wereld en heeft een slechte reputatie als ‘Killer Mountain’.   Het beklimmen van de berg zelf is gevaarlijk en eist mensenlevens.  Wij nemen echter geen risico en lopen veilig rond de berg heen.   Tijdens deze Manaslu trekking lopen we tegen de wijzers van de klok in rond deze berg, gelegen in het Manaslu Conservation Area.  Dit minder bekende gebied grenst aan het wereldberoemde Annapurna Conservation Area.  Deze Manaslu trekking is geschikt voor geoefende wandelaars die op zoek zijn naar meer maagdelijke trektochten. De faciliteiten qua restaurants en guesthouses zijn hier veel beperkter dan rond Annapurna of Everest.  Het hoogste punt van de deze reis is 5106m, de Larkye Pas.  Deze trektocht vindt plaats in een restricted area, wat wil zeggen dat je die enkel met een Nepalees reisbureau kan maken.  Individuele trekkers zijn niet toegelaten.

Kan ik deze Manaslu trekking alleen doen?

Neen.  De Nepalese overheid hanteert een streng beleid omtrent de toegang in de Himalaya. De Himalaya is ingedeeld in verschillende regio’s met vaak complexe permits.   Sommige gebieden zijn open voor individuele trekkers, terwijl andere gebieden gesloten zijn.   De gesloten gebieden, zoals Manaslu, vergen een speciale permit waarbij je met minstens twee personen moet zijn voor de aanvraag.   De gesloten gebieden maken het een stuk bureaucratischer en duurder, waardoor ze minder volk aantrekken. Dit maakt het natuurlijk interessanter om te wandelen.  Voor de Manaslu trekking moeten wij 3 verschillende permits aanvragen op twee verschillende locaties. We kunnen dit niet op voorhand doen.

Kan ik deze trekking aanpassen?

De Tsum vallei komt uit op het Manaslu circuit en soms wordt die gecombineerd met de Manaslu Circuit trekking.   Contacteer ons als je ook dit gedeelte van de Nepalese Himalaya wil bewandelen. Je kan een drietal dagen Tsum Vallei trekking doen, maar je kan ook de hele Tsum vallei er bij nemen. Alles hangt af van hoeveel je wenst te wandelen?  Het begin en einde van de trekking doen we met de jeep, omdat de overheid een weg heeft gebouwd langsheen het circuit, zodat het minder interessant wordt om te wandelen. Indien je toch wenst te wandelen, is dit mogelijk.

Wat gebeurt er met mijn bagage tijdens de trekking?

Wij voorzien een grote waterdicht draagtas (The Northface) waarin je per persoon tot 10kg kwijt kan. Dit wordt door een drager gedragen tijdens de trekking. Die draagt tot 20kg per twee personen.  Je moet dus intelligent gaan pakken en geen onnodige zaken meenemen. De bagage die je niet nodig hebt blijft in het hotel in Kathmandu. Je draagt dus enkel een klein rugzakje met de noodzakelijk dingen.  Wil je toch meer meenemen, dan schakelen wij een tweede drager in. Het is belangrijk om onze dragers niet te overbelasten.  Voor sommigen is het misschien vreemd dat de bagage gedragen wordt door iemand, maar voor hen is dit een belangrijke broodwinning. In al onze trekkings gaat er minstens één drager mee.

Welk seizoen is het beste voor deze trekking?

Het voorjaar en najaar zijn de beste periode voor deze trekking.  Vanaf half september tot eind november zal je aangename temperaturen hebben op de lagere stukken. Op de hogere stukken zal je sneeuw en ijs hebben, zeker in november.    In de winter kan het fel sneeuwen waardoor het niet zeker is of je de pas over kan.   In het najaar staat alles nog groen, dus heb je veel bloemen en een meer kleurrijke Nepal.  Maart en april zijn ook een goede periode voor deze trekking.   Het is het einde van het droogseizoen en je zal veel rodondendrons zien bloeien.  In de zomer heb je de moesson waardoor het dagelijks regent. Dit is niet continu, maar vaak in de late middag en vooral ‘s nachts hevige buien. Het is daarom minder geschikt voor deze trekking en je zal ook veel wolken hebben die het zicht op de bergen beperken.

Gebeten door Nepal?  Lees zeker onze Nepal blog met meer praktische info en weetjes.

manaslu trekking


0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine  straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu
Extra dag om de permit in orde te brengen. U kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking. Of tempels bezoeken.  Wij voorzien deze buffer omdat we zeker een halve dag nodig hebben om de permit te verkrijgen.
3
Kathmandu - Macha Khola
Je verlaat de hoofdstad en rijdt een zestal uren naar Gorkha. Het laatste stuk is off-road tot in Macha Khola. Dit is tevens het beginpunt van de trekking.
4
Macha Khola - Jagat
5
Jagat - Deng
6
Deng - Namrung
7
Namrung - Lho
8
Lho - Samagaon
9
Samagaon (3800m) acclimatisatie
Een dag acclimatiseren en bezoek aan Birendra Tal: een Himalaya meer.
10
Samagaon - Samdo (3800m)
11
Samdo - Dharamsala (4460m)
12
Dharamsala - Bhimtang
Een lang dag van 8 tot 9 uren wandelen waarbij we de Larkya La Pas oversteken op 5135m.
13
Bhimtang - Tilje (2300m)
14
Tilje - Dharapani
15
Dharapani - Besisahar
We rijden met een jeep de Himalaya uit naar Besisahar.
16
Besisahar - Kathmandu
Met ons privé voertuig rijden we terug naar Kathmandu. Einde van de Manaslu Trekking.
17
terugvlucht
Je wordt naar de luchthaven gevoerd.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annuleringsverzekering reis: Een annulateringsverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 •  bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels: Kathmandu: Woodapple Hotel *** hotel Nepalwoodapple hotel
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wilt boeken. De kostprijs voor deze reis is  €1.750 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de Manaslu trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • 14 dagen trektocht volgens omschreven reisschema
 • Vervoer Kathmandu – Arughat Bazar  & Besisahar – Kathamndu (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Locale Nederlandstalige ondersteuning
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 8/maaltijd)
 • Exta activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register