Sumatra Jungle Trekking - Boek bij Belgen in Indonesië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Sumatra rondreis

Sumatra jungle trekking

Sumatra jungle trekking

€950 per persoon

Doe een jungle trekking in Sumatra en zie de orangoetan apen in het wild!

Deze reis brengt je naar het hart van de jungle in Sumatra: een ware jungle trekking in Sumatra. Je gaat twee dagen in de jungle wandelen op zoek naar de orangutan apen. Deze roodkleurige mensapen zijn één van de bekendste en fascinerend om bezig te zien.  Deze reis is geschikt voor menselijke die graag avontuurlijk wandelen. Je overnacht ook één keer in de jungle in een éénvoudige bamboo lodge.  Terugkeren naar de bewoonde wereld doe je op grote opblaasbare banden (video) via de rivier. Leuk om met de familie te doen!

Verder ga je bij deze reis ook ook naar het Toba meer waar de Batak wonen.  Dit is één van de vele etnische groepen in Indonesië bekend voor hun typische houten huizen op palen met zadelvormig dak. Ook binnen de Batak heb je nog eens entische opdelingen met elk hun eigen architectuur.  De meeste Batak zijn christenen en hun graven zijn indrukwekkend. Ze hebben familiegraven waarmee gepronkt wordt. Je ziet ze langs de weg. Sommige lijken wel enorme private woningen of monumenten.   De Batak eten ook hond en zelfs slang. Waarschijnlijk zegt de naam Radja Nainggolan je iets?  Nainggolan is een Batak naam en er is zelfs een dorpje Nainggolan aan het Toba meer.

Je logeert tijdens deze Sumatra reis ook twee keer op het Samosir eiland van het Toba meer. In het binnenland van Sumatra zijn de accommodaties beperkt qua aanbod. Een totaal andere wereld dan het rijke Bali. Hier maak je kennis met de uniek Batak cultuur en typische huizen. Je bezoekt er verschillende graven van de lokale heersers.

Tijdens deze reis ga je ook baden in warmwaterbronnen nabij de actieve vulkaan Sibayak. Die vulkaan beklim je ook tijdens een daguitstap. Dus een zeker fysieke conditie is wel vereist voor deze reis. Je kan deze reis maken als verlenging van bijvoorbeeld een Bali reis of in combinatie met Java.   Er zijn internationale vluchten naar de luchthaven van Medan. Van daaruit kan je makkelijk naar andere eilanden vliegen.

Sumatra is beperkt qua toeristische faciliteiten en hotels. Alles is er erg lokaal en kleinschalig. Verwacht dus geen grote luxe tijdens deze rondreis. Dit is niet mogelijk als je binnenland intrekt. Enkel in Medan heb je grote hotels. Voor de rest zijn het vaak lokale homestays bij de mensen thuis.

 

Sumatra is een gigantisch eiland en tijdens deze reis doe je slechts een klein stukje van het westen. Je zou over land het hele eiland kunnen doorkruisen. Je kan ons hiervoor contacteren.  Grote delen van het eiland zijn dicht jungle wat het natuurlijk niet evident maakt om snel te reizen.

sumatra jungle trekking Sibayak vulkaan

      Lake Toba

0 Reviews
 • Dress Code
  sportief

Tour Plan

1
Medan luchthaven - Bukit Lawang
Je wordt door ons lokale team aan de luchthaven van Medan opgepikt. Dit kan dus zowel een lokale als internationale vlucht zijn.  Transfer van een drietal uren met privaat voertuig (Toyota) naar de lodge in Bukit Lawang. Het laatste stuk gaat doorheen grote palm- en rubberplantages die je bezoekt. Je stopt ook in een krokodillenfokkerij.  Dit kleine dorpje ligt aan de rand van de jungle van waaruit je jungle trekkings kan doen.  Logeren doe je in een lokale lodge.  Weinig luxe in deze regio.         kaart Sumatra reis
2
jungle
Je trekt samen met de gids de jungle in van Gunung Leuser National Park. Hoogtepunt zijn de Orangutan apen en de gibbon. We gaan ook zwemmen in de rivier. De wandeling gaat doorheen een moeilijk terrein, dus een zeker conditie is wel vereist. De tocht is een zevental uren. Overnachten doe je in de jungle in een bamboo lodge met het geluid van de jungle.  Er gaat een team mee van een drager en een gids.  Je draagt zelf je kleine rugzakje voor één nacht. jungle trekking
3
Jungle - Bukit Lawang
Ontwaken in de jungle met het geluid van vogels. Er zijn muggennetten voorzien die je afschermen van de insekten. 's Morgens jungle trekking terug naar Bukit Lawang. Het laatste stuk ga je met grote binnenbanden de rivier af tot in het dorp. Sumatra Indonesië Lokaal logeren in dezelfde lodgen als de eerste dag, vlak naast de rivier.  Dit zijn comfortabele bungalows met airconditioning en een terras waar zelfs de apen uit de jungle komen zitten. In Bukit Lawang komen in het weekend ook veel lokale families hun pic nic eten langs de rivier. De kinderen spelen dan in het water. Echt gezellig. Bezoek ook het schoolproject van de gids. Iemand met een gouden hart die gratis onderwijs geeft aan de kinderen van zijn dorp. Wil je hem helpen met een kleine donatie?  Hij doet dit belangenloos. schooltje bezoek
4
Bukit Lawang - Berastagi
Na het ontbijt naar Berastagi waar ze vulkanische warmwaterbronnen hebben. Je gaat er baden. De sulfergeur moet je er bij nemen.  Bezoek aan het Berastagi Batak Karo dorpje, de fruitmarkt en Gundaling hill.   De Sibayak vulkaan kijkt uit over het dorpje.  Dit is een plaats waar voornamelijk lokale toeristen komen. warmwaterbronnen
5
Berastagi
Beklimming van de actieve vulkaan Sibayak. Je bent in totaal een vijftal uren onderweg. Prachtig zicht op de omgeving. Het zal stinken door de sulfergassen.   Sibayak vulkaan
6
Berastagi - Samosir
Om 8u vertrek richting Lake Toba.  Genieten van het prachtige zicht op Lake Toba. We nemen de ferry naar Samosir eiland waar we twee keer gaan overnachten. Hier vind je nog veel traditionele huizen in hout met het typische zadeldak. Lake Toba
7
Samosir
Sumatra vakantieRondom Lake Toba wonen de Batak. Dit is één van de vele etnische groepen van Indonesië. Kenmerkend zijn hun houten huizen op palen met een dak in de vorm van een zadel. Oosrponkelijk waren zij sjamanen, maar hun religie is vermengd geraakt met Christelijke elementen.  Je maakt een tour rond het Samosir eilandje waar je traditionele huizen van de Batak zal zien. Bezoek aan het Tomok dorp met de tombe van koning Sidabutar. Je maakt ook een Sigale-gale traditionele Batak dans mee.
8
Lake Toba - Medan airport - ?
Einde van de reis. Een zestal uren rijden naar de luchthaven van Medan.  Transfer naar de volgende bestemming: Java of Bali.  Je kan ook terug naar Europa vliegen, omdat dit een internationale luchthaven is.
Visum: Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is. Visum koop je bij aankomst in de luchthaven: 30 USD. Je betaalt cash of met je kredietkaart. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus. Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Indonesië omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: de vlucht naar Indonesië boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Bali is Denpassar. De binnenlandse vluchten in Indonesië regelen wij. Temperatuur: Vanaf december tot maart kan je regen verwachten. Als de zon schijnt kunnen de temperaturen naar de 30°C gaan. Het is er vochtig en warm. Vanaf april tot oktober heb je het ideale seizoen. In de zomermaanden heb je nauwelijks of geen regen. Dus perfect om te reizen. Kledij:
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij (fietsen, wandelen, zwemmen,...)
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen; bijvoorbeeld op de boot)
 • zwemkledij
 • rugzakje
Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.
     
  Prijs: 950 euro per persoon (gebaseerd op boeking van 2 personen)   Datum: je kan zelf de datum kiezen voor deze reis.   De beste periode voor een reis naar Indonesië is vanaf midden maart tot november. Indonesië ligt in het zuidelijk halfrond. Dat wil zeggen dat het tijdens de Europese winter er zomer is en dus regenseizoen. Dit is dus de perfecte zomervakantie voor met de kinderen. Zoek je een goedkope internationale vlucht?  Lees dan ook onze blog met tips voor goedkope vluchten.   Inclusief:
 • Pick-up en afzetten internationale luchthaven Medan
 • Alle transport met privaat voertuig (airconditioning)
 • Jungle wandeling met gids
 • Overnachting in Jungle (inclusief alle maaltijden)
 • Rafting met rubberbanden
 • Alle maaltijden tijdens de jungle tocht
 • Overnachtingen in lokale lodges met ontbijt (gebaseerd op 2 personen per kamer)
 • Permit park
 • Alle transport
 • Tickets
 • Beklimming vulkaan
Exclusief:
 • Fooi gids
 • Alle andere maaltijden en dranken
   

Lees onze blogs

You don't have permission to register