Sumatra Jungle Trekking - Boek bij Belgen in Indonesië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Sumatra rondreis

Sumatra jungle trekking

Sumatra jungle trekking

per persoon

Doe een jungle trekking in Sumatra en zie de orangoetan apen in het wild!

Deze reis brengt je naar het hart van de jungle in Sumatra. Je gaat twee dagen in de jungle wandelen op zoek naar de orangutan apen. Deze roodkleurige mensapen zijn één van de bekendste en fascinerend om bezig te zien.  Deze reis is geschikt voor menselijke die graag avontuurlijk wandelen. Je overnacht ook één keer in de jungle in een éénvoudige bamboo lodge.  Terugkeren naar de bewoonde wereld doe je op grote opblaasbare banden via de rivier.

Verder ga je bij deze reis ook ook naar het Toba meer waar de Batak wonen.  Dit is één van de vele etnische groepen in Indonesië bekend voor hun typische houten huizen op palen met zadelvormig dak. Ook binnen de Batak heb je nog eens entische opdelingen met elk hun eigen architectuur.

Je logeert tijdens deze Sumatra reis ook twee keer op het Samosir eiland van het Toba meer. In het binnenland van Sumatra zijn de accommodaties beperkt qua aanbod. Een totaal andere wereld dan het rijke Bali.

Je kan deze reis zesdaagse reis maken als verlenging van bijvoorbeeld een Bali reis of in combinatie met Java.   Er zijn internationale vluchten naar de luchthaven van Medan. Van daaruit kan je makkelijk naar andere eilanden vliegen.

 

Sumatra is een gigantisch eiland en tijdens deze reis doe je slechts een klein stukje van het westen. Je zou over land het hele eiland kunnen doorkruisen. Je kan ons hiervoor contacteren.  Grote delen van het eiland zijn dicht jungle wat het natuurlijk niet evident maakt om snel te reizen.

orangutan sumatra jungle reis

 

Batak huis Sumatra

0 Reviews
 • Dress Code
  sportief

Tour Plan

1
Medan luchthaven - Bukit Lawang
Je wordt door ons lokale team aan de luchthaven van Medan opgepikt. Dit kan dus zowel een lokale als internationale vlucht zijn.  Transfer van een drietal uren met privaat voertuig (Toyota) naar de lodge in Bukit Lawang. Dit kleine dorpje ligt aan de rand van de jungle van waaruit je jungle trekkings kan doen.  Logeren doe je in een lokale lodge.  Weinig luxe in deze regio.            
2
jungle
Je trekt samen met de gids de jungle in van Gunung Leuser National Park. Hoogtepunt zijn de Orangutan apen en de gibbon. We gaan ook zwemmen in de rivier. Overnachten doe je in de jungle in een bamboo lodge.
3
Jungle - Bukit Lawang
Ontwaken in de jungle met het geluid van vogels. Er zijn muggennetten voorzien die je afschermen van de insecten. 's Morgens jungle trekking. Terugkeren via de rivier naar Bukit Lawang via een raft van banden. Je krijgt een massage aangeboden na de trekking. Lokaal logeren in dezelfde lodge.            
4
Bukit Lawang - Lake Toba
Om 8u vertrek richting Lake Toba. Je ziet Mount Sinabung, een actieve vulkaan. Onderweg eten we lokaal en gaan we naar de Sipiso-piso waterfall. Genieten van het prachtige zicht op Lake Toba. We nemen de ferry naar Samosir eiland waar we twee keer gaan overnachten.
5
Lake Toba
Rondom Lake Toba wonen de Batak. Dit is één van de vele etnische groepen van Indonesië. Kenmerkend zijn hun houten huizen op palen met een dak in de vorm van een zadel. Oosrponkelijk waren zij sjamanen, maar hun religie is vermengd geraakt met Christelijke elementen.  Je maakt een tour rond het Samosir eilandje waar je traditionele huizen van de Batak zal zien. Bezoek aan het Tomok dorp met de tombe van koning Sidabutar. Je maakt ook een Sigale-gale traditionele Batak dans mee.
6
Lake Toba - Medan
Einde van Sumatra jungle trekking. Een zestal uren rijden naar de luchthaven van Medan. Transfer naar volgende bestemming. Eventueel kan je van hier vliegen naar Bali of Yogyakarta (Java).
Visum: een visum heb je niet nodig voor Indonesië.  Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is. Je kan 30 dagen zonder visum in Indonesië verblijven. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus. Covid certificaat. Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Indonesië omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: de vlucht naar Indonesië boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Bali is Denpassar. De binnenlandse vluchten in Indonesië regelen wij. Temperatuur: Vanaf december tot maart kan je regen verwachten. Als de zon schijnt kunnen de temperaturen naar de 30°C gaan. Het is er vochtig en warm. Vanaf april tot oktober heb je het ideale seizoen. In de zomermaanden heb je nauwelijks of geen regen. Dus perfect om te reizen. Kledij:
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij (fietsen, wandelen, zwemmen,...)
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen; bijvoorbeeld op de boot)
 • zwemkledij
 • rugzakje
Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.
       
Datum: je kan zelf de datum kiezen voor deze reis.   De beste periode voor een reis naar Indonesië is vanaf midden maart tot november. Indonesië ligt in het zuidelijk halfrond. Dat wil zeggen dat het tijdens de Europese winter er zomer is en dus regenseizoen. Dit is dus de perfecte zomervakantie voor met de kinderen. Zoek je een goedkope internationale vlucht?  Lees dan ook onze blog met tips voor goedkope vluchten.   Inclusief:
 • Pick-up en afzetten internationale luchthaven Medan
 • Jungle wandeling met gids
 • Alle maaltijden tijdens de jungle tocht
 • Overnachtingen in lokale lodges met ontbijt (gebaseerd op 2 personen per kamer)
 • Permit park
 • Alle transport
 • Tickets
Exclusief:
 • Fooi gids
 • Alle andere maaltijden en dranken
   

Lees onze blogs

You don't have permission to register