Toraja van Sulawesi - Grotgraven - Boek bij Belgen in Indonesië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Sulawesi rondreizen

Toraja van Sulawesi

Toraja van Sulawesi

per persoon

Rondreis Sulawesi met bezoek aan de grotgraven van de Toraja.

Rondreis: Toraja van Sulawesi

Sulawesi (ook Celebes genaamd) is een een grillig eiland ten oosten van Borneo.   80% van de bevolking is er moslim, terwijl bijna 20% er Christen is.   Net zoals op andere plaatsen in Indonesië heeft de oorspronkelijke sjamanistische cultuur zowel de islam als het chirstendom doordrongen.

Tijdens deze rondreis doorheen het zuidwesten van Sulawesi kom je in contact met onder andere de Toraja. Deze etnische groep leeft in de jungle, gelegen in het centrum van het eiland. Zij begraven hun voorouders in open graven in de rotsen. Er worden dan poppen voor het graf gezet die uitkijken op het dorp. Op die manier blijft de connectie met de voorouders bewaard.

Sulawesi staat ook bekend voor zijn prachtige stranden met bekende snorkel en duikplaatsen.  In het begi van de rondreis gaan we snorkelen in het uiterste zuiden van het eiland.

  reis Indonesië 15 dagen
Hoe bereik je Sulawesi?

Tijdens deze rondreis doen we enkel het zuidwesten van het eiland. Wil je andere regio’s verkennen, laat het ons weten. Wij kunnen dit op maat uitwerken.  De hoofdstad Makassar ligt in het zuiden en heeft een internationale luchthaven. Dus in principe kan je vanuit Europa vliegen. Anderzijds zijn er ook dagelijks binnenlandse vluchten vanuit Bali (Denpasar), Java (Jakarta, Semarang, Yogyakarta, Surabaya) die ongeveer anderhalf uur duren.   Dus je kan makkelijk verschillende eilanden met elkaar combineren.

Tijdens de rondreis heb je een eigen chauffeur en gids mee.  Deze rondreis doorheen het zuidwesten van Sulawesi is geschikt voor mensen op zoek naar autthentieke culturen. Toerisme in dit gebied is beperkt in vergelijking met andere populaire regio’s zoals Bali.

Toraja

Net zoals bij andere etnische groepen in Indonesië speelt de waterbuffel een voorname rol in hun cultuur. Het aantal hoorns aan de buitenkant van een huis toont het aanzien aan van die persoon.  Voor belangrijke rituele worden dan ook buffels geslacht.

0 Reviews

Tour Plan

1
Makassar
De gids wacht jullie op aan de luchthaven (Sultan Hasanuddin) van Makassar.   Jullie hebben een privaat voertuig met chauffeur voor de hele reis. De gids reist ook meer gedurende de rondreis doorheen het zuidoosten van Sulawesi. Dineren in lokaal restaurant. Verkenning van de stad.
2
Makassar - Tangjung Bira
Ontbijt in het hotel en bezoek aan het koninklijke paleis van het Gowa Koninkrijk (Balla Lompoa).  Dit paleis is in 1936 gebouwd in traditionele stijl met indrukwekkende trappen leiden naar de receptie. Vandaag de dag is het paleis een museum waar je het erfgoed van het Gowa koninkrijk kan zien. We zette onze reis verder langsheen verschillende dorpjes naar het Bulukumba Regency gelegen op een vijftal uren rijden. Lunch is lokaal. We stoppen in een het dorpje Tana Beru waar we een scheepsbouwwerf bezoeken. Deze plaats staat bekend voor zijn Phinisi houten boten die met de hand worden maakt. Vervolgens rijden we door naar Tanjung Bira waar we overnachten.  
3
Tangjung Bira - Kajang
Bezoek aan het Kajang dorpje waar we kennis maken met de cultuur van de Kajang etnische groep. Deze plaats is enkel te voet te bereiken. Lunchen doen we onderweg. Na de middag terug naar Tanjung Bira waar je gaat snorkelen rondom eilandjes voor de kust.
4
Bira - Bone - Sengkang
We zetten onze Sulaweis rondreis verder richting Bone Regency, gelegen in het centrum van het voormalige Bugis koninkrijk. Lunch in Wattampone en bezoek aan het Museum van Andi Mappasissi toegewijd aan het Bone koninkrijk.  In Sengkang bezoeken we een zijdeweverij waar Buginese zijden kleren worden gemaakt.  
5
Sengkang – Lake Tempe – Tana Toraja
We rijden richting het Tempe meer voor een traditionele boottocht waar je ziet hoe de lokale bevolking in drijvende huizen woont.  Het meer is ongeveer 13.000 hectare groot. We rijden een vijftal uren verder richting Toraja. Een van de hoogtepunten van onze rondreis doorheen Sulawesi.
6
Tana Toraja
We bezoeken de Toraja dorpen in de jungle.  Ke'te Kesu met houten huizen met houtnsijwerk aan de buitenkant en rotsgraven. De Toraja begraven hun voorouders hoog in uitgehouwen rotsgraven. Je ziet de als poppen verklede overledenen over het dorp kijken. Bezoek aan Marante waar veel traditionele huizen staan en ook de graven. Lokaal lunchen bij de Toraja en bezoek aan Pallawa.Hier hebben de huizen waterbuffelhoorns aan de geven als teken van status. Hoe meer hoorns, hoe hoger je positie in de maatschappij. We eindigen de dag in traditionel katoenweverij.  
7
Toraja tour
Bezoek aan het dorpje Londa met de grotgraven. Het dorpje Lemo en de konkinklijke tombes van Suaya. Bezoek aan de babygraven van Kambira en Sangalla waar koning Sangalla begraven ligt.
8
Toraja - Makassar
Na het ontbijt rijden we terug naar Makassar waarbij je naar je volgende bestemming vliegt. Einde van de rondreis Sulawesi.
Visum: een visum heb je niet nodig voor Indonesië.  Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is. Je kan 30 dagen zonder visum in Indonesië verblijven. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus. Covid certificaat. Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Indonesië omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: de vlucht naar Indonesië boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Bali is Denpassar. De binnenlandse vluchten in Indonesië regelen wij. Temperatuur: Vanaf december tot maart kan je regen verwachten. Als de zon schijnt kunnen de temperaturen naar de 30°C gaan. Het is er vochtig en warm. Vanaf april tot oktober heb je het ideale seizoen. In de zomermaanden heb je nauwelijks of geen regen. Dus perfect om te reizen. Kledij:
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij (fietsen, wandelen, zwemmen,...)
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen; bijvoorbeeld op de boot)
 • zwemkledij
 • rugzakje
Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.
       
Datum: je kan zelf de datum kiezen voor deze reis.   De beste periode voor een reis naar Indonesië is vanaf midden maart tot november. Indonesië ligt in het zuidelijk halfrond. Dat wil zeggen dat het tijdens de Europese winter er zomer is en dus regenseizoen. Dit is dus de perfecte zomervakantie voor met de kinderen. Zoek je een goedkope internationale vlucht?  Lees dan ook onze blog met tips voor goedkope vluchten.   Inclusief:
 • Privaat voertuig met chauffeur en gids (reizen mee)
 • Programma zoals omschreven
 • Alle overnachtingen met ontbijt (tweepersoonskamer)
 • Permit park
 • Tickets
Exclusief:
 • Fooi gids
 • Alle andere maaltijden en dranken
   

Lees onze blogs

You don't have permission to register