Borneo Jungle Boottocht - Boek rechtstreeks bij Belgen in Indonesië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Borneo rondreis

Borneo Jungle Boottocht

Borneo Jungle Boottocht

per persoon

Een boottocht doorheen de jungle van Borneo. 

Boottocht jungle Borneo: wat mag je verwachten?

Borneo is eiland ten noorden van Java waarvan het noorden tot Malaysia behoort, terwijl het zuiden Indonesisch is.  Een groot deel van Borneo is nog jungle. Veel toerisme heb je niet in deze regio. Borneo heeft verschillende etnische groepen waaronder ook de Dayak.  Dit waren oorspronkelijk koppensnellers en kannibalen.  De meeste Dayak zijn ook Christelijk.

Je vliegt naar Pangkalanbun in het zuiden van Borneo. Daar word je opgepikt door ons lokale team die je de komende dagen in de watten leggen. Met een houten boot ga je doorheen de jungle van Tanjung Puting National Park. Op de boot slaap je op het dek op een comfortabele matras onder een muskietennet.   Per boot kan je met 6 personen slapen.   Er is een westers toilet en een douche. Er wordt ook lekker gekookt: krab, vis, fruit, rijst, groeten,…

Borneo Jungle boottocht reiskaart

Omdat Indonesië meer dan 18.000 eilanden heeft werken we met bouwstenen, waarmee je zelf je reis kan samenstellen. Borneo ligt niet op de de standaard toeristische route, maar voor doorwinterde reizigers is dit zeker een aanrader. Deze jungle bootreis bied je de gelegenheid om tot diep de jungle door te dringen zonder veel inspanningen.  Je zal ook oran utangs zien die gevoederd worden.  Bekijk ook onze andere reis in Sumatra waar we een jungle trekking doen op zoek naar oran utangs. In Sumatra ga je effectief een trekking doen en overnacht je in de jungle. Dus meer uitdagend en minder comfort.

jungle Borneo Borneo jungle
Combineren met Java?

Reizen naar Indonesië is altijd een beetje puzzelen omdat het land zo uitgebreid is.   Wil je deze reis doen, dan kan dit aan het begin of het einde van de reis. Je kan bijvoorbeeld naar Jakarta, de hoofdstad, vliegen. Om vervolgens de volgende dag naar Pangkalanbun (Borneo) te vliegen. Na de bootreis vlieg je dan naar centraal Java (Semarang of Surabaya) om zo door te reizen naar het oosten van Java.

 

boottocht BorneoPrivate of gedeelde boot?

Er zijn twee opties voor deze reis: ofwel huur je een volledige boot. Ideaal voor met vrienden of de familie.  Ofwel deel je een boot met anderen. Die vertrekt enkel op een vrijdag. Vaak zijn die Indonesiërs zelf die op vakantie gaan. Zij komen vaak uit Jakarta. Dan heb je uiteraard minder privacy en deel je de douche en het toilet.  Er zijn ook niet altijd boten beschikbaar op een vrijdag, dus geen garantie voor een gedeelde boot.

 

 

 

 

 

0 Reviews

Tour Plan

1
Pickup luchthaven Jakarta.
Je wordt opgepikt aan de luchthaven in Jakarta. Stadswandeling naar het National Monument met het park waar mensen gezellig komen genieten van het groen.  Je merkt al snel dat iedereen graag met je wil praten.  Mensen zijn er super vriendelijk.  We logeren in het Jakarta Central, waar je minder hoogbouw hebt en nog meer van de oude huizen. We gaan eten in een super gezellig restaurant.: Lara Djonggrang. Klik hier voor meer foto's.
2
Vlucht Jakarta - Pangkalanbun (Borneo) - Kumai rivier
borneo reisPickup luchthaven en dan met een kleine boot op de Kumai rivier.   We varen dieper het regenwoud (Tanjung Puting National Park) in op zoek naar wilde dieren. We stoppen in het Tanjung Harapan Camp waar orang oetans opnieuw in het wild worden vrijgelaten.   Ze worden om  15u gevoed.         
3
Boottocht
We varen dieper het bos in en bezoeken het Pondok Tangguy camp waar kleine orang oetans worden gevoed om 9u. Tijdens de jungle wandeling spotten we ook apen en vogels. We genieten van onze lunch op de boot en om 14u komen we aan bij Camp Leaky, een andere opvang voor orang oetans. Breng de nacht door op de boot met de jungle als decor. Borneo reis
4
Iskander airport - volgende bestemming
Je ontwaakt op de boot en na het ontbijt wordt er naar de haven gevaren. Transfer naar de luchthaven en het eind van de boottocht doorheen de Borneo jungle.   Vanuit Borneo zijn er een beperkt aantal vluchten. Het makkelijkst is Java: Semarang, Surabaya of Jakarta. Borneo reiskaartVanuit Semarang kan je naar Yogyakarta waar de grootste boeddhistische stupa ter wereld staat.  En zo naar Surabaya van waaruit je de Bromo vulkaan en Ijen vulkaan kan bezoeken.
Visum: een visum heb je niet nodig voor Indonesië.  Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is. Je kan 30 dagen zonder visum in Indonesië verblijven. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Indonesië omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: de vlucht naar Indonesie boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pickup luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Bali is Denpassar. De binnenlandse vluchten in Indonesië regelen wij. Temperatuur: Vanaf december tot maart kan je regen verwachten. Als de zon schijnt kunnen de temperaturen naar de 30°C gaan. Het is er vochtig en warm. Vanaf april tot oktober heb je het ideale seizoen. In de zomermaanden heb je nauwelijks of geen regen. Dus perfect om te reizen. Kledij:
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij (fietsen, wandelen, zwemmen,...)
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen; bijvoorbeeld op de boot)
 • zwemkledij
 • rugzakje (voor uitstappen en beperkte bagage - 7 kg- mee te nemen naar Flores)
Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.  
    Ashley Sebang Hotel ****: Jakarta (1 nacht)   Borneo jungle boot: 2 nachten boottocht Borneo jungle      
  Datum: Vanaf maart tot november (december tot februari is er veel regen in deze regio, en daarom minder aangeraden.) Inclusief:
 • Vlucht Jakarta - Pangkalan Bun
 • Overnachting hotel Jakarta met ontbijt
 • Gids Jakarta
 • Pickup en drop luchthaven Jakarta
 • Private boottocht Borneo
 • Maaltijden en dranken tijdens de boottocht
 • Permits en gids
 • Alle transport met privaat voertuig in Borneo
  Exlusief:
 • Vlucht Pangkalan Bun - volgende bestemming (Surabaya, Jakarta, Semarang)
 

Lees onze blogs

You don't have permission to register