Kalaw Hill Lodge - Eco Toerisme Myanmar - Een unieke eco lodge in Myanmar.
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
eco lodge Myanmar

Kalaw Hill Lodge – Eco Toerisme Myanmar

Kalaw is een dorpje gelegen in de heuvels Shan staat in Myanmar met prachtige eco lodge: Kalaw Hill Lodge.

Hotels in Myanmar.

In tegenstelling tot buurland Thailand staat het toerisme in Myanmar nog in zijn kinderschoenen.   Veel keuze qua hotels heb je niet en vaak zijn de goede hotels erg duur.   De wet van vraag en aanbod wordt bepaalt de prijs.   Omdat je meer doet dan enkel slapen in een hotel, vinden we de beleving van een hotel ook erg belangrijk tijdens onze reizen.  Tijdens de luxe reis slapen we altijd in heel aparte hotels. We proberen vijfsterren hotels waar mogelijk. Indien niet, zoals in Kalaw, opteren we voor een luxueuze boutique lodge met veel karakter.

Kalaw is een dorpje in de heuvels van de Shan staat met een minder warm klimaat.  Vooral tijdens de winter kan het hier flink afkoelen en heb je een jas nodig.  Tijdens onze prospectie in Kalaw kwamen we in contact met een Nepalees die er verschillende hotels uitbaat.  Hij leidde ons rond in zijn eco lodge: Hill Lodge.

Gorkha’s.

Via mijn netwerk in Nepal kwam ik te weten dat er een Nepalees verschillende hotels heeft in Myanmar. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog had het Britse leger een Gorkha regiment naar Myanmar gebracht om daar te vechten tegen het via Thailand oprukkende Japanse leger. Het Japanse leger had de ambitie om India in te palmen via Thailand en vervolgens Myanmar.   Uiteindelijk zijn ze nooit zo ver geraakt, maar de Nepalese troepen waren wel in het toenmalige Birma gestationeerd. Velen zijn er ook gebleven en vier generaties later wonen ze er nog altijd. Ze spreken een archaïsch Nepalees en zijn heel traditioneel.

Hill Lodge in Kalaw behoort tot zo’n Nepalese ondernemer die actief is in het toerisme.  In Kalaw bouwde hij enkele jaren terug een luxueuze eco lodge uit waarbij men eigen groeten teelt.  De kamers kijken uit op de vallei en beneden heb je de groetentuinen waardoor je kan wandelen. Een goed concept dat aanslaat want Kalaw ligt in een bosrijke omgeving die in schril contrast staat met de hetere laaglanden.  Het is er in de winter ook een stuk koeler. Soms heb je niet de indruk dat je in Azië loopt, maar eerder in Europa.

Kalaw is een klein ingedommeld dorpje van slechts enkele straten. De voornaamste activiteit is er toerisme omdat het een aangename stopplaats is tussen Mandalay en Inle Meer.  Je kan mooie wandelingen maken in de omgeving waar je verschillende etnische groepen ontmoet.

Hill Lodge.

Hill Lodge ligt net buiten het dorpje over de oude spoorweg.  De eco lodge ligt in een verlaten vallei omringd door bossen. Pure rust. Men probeert er ook accenten van de traditionele cultuur zo veel mogelijk te bewaren. Ook in de voeding maak je kennis met het gewone leven van de mensen.  Er is een wellness ruimte met een sauna, massage en plaats voor yoga.  Tijdens onze luxe reis bieden wij hier één uur oliemassage aan.

In de kamers is veel hout verwerkt omdat dit bosrijke omgeving is.   De terrassen kijken uit over de vallei en beneden zie de tuinen.  Ga gerust wandelen tussen de groetenbedden. Sommige groenten zal je herkennen. Andere weer niet.  Bekijk hun website voor meer info.

luxe lodge myanmar  

 

                                      

 

 

 

 

 

 

You don't have permission to register