Fotografiereis: boek bij landgenoten in Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
fotografiereis Nepal

Overnachten in de jungle

Overnachten in een uitkijktoren in de jungle van Chitwan. Ideaal als fotografiereis voor mensen met een passie voor natuur.

Logeren in Chitwan.

fotografiereizenWe bieden twee locaties aan waar je kan overnachten als je de jungle van Chitwan national park bezoekt: Sauraha en Meghauli.  In Meghauli zijn er maar enkele luxe resorts en heeft weinig toerisme. Lees ook onze blog omtrent het luxueuze Barahi Jungle Resort waar we mee samenwerken.  Sauraha is het tweede plaatsje en is veel drukker. Voor Sauraha werken we met Green Mansions Resort, gelegen op een niet drukke locatie. Het klopt dat bepaalde delen van Sauraha hun charme hebben verloren omdat er te veel reizigers zijn in het hoogseizoen. Green Mansions Resort ligt op een afgelegen plaats met een grote tuin en grenst aan het park. Het resort heeft als geen ander in Sauraha de charme en authenticiteit weten te bewaren.

De meeste mensen die met ons reizen, gaan naar Chitwan vanuit Kathmandu of Pokhara.  De weg is sinds twee jaren ook heel goed. De voorbije jaren is er hier aan gewerkt, wat wel eens tot grote files en veel chaos leidde. Nu niet meer.  Meestal overnachten we twee keren in Chitwan.   Sinds kort bestaat er de mogelijkheid om te overnachten in het bos zelf. Er zijn een viertal uitkijktorens waarvan er slechts één van heel goede kwaliteit is. De locatie is afgelegen met zicht op de rivier (ideaal om dieren te spotten) en de kamers zijn heel netjes (proper linnen).

De prijs om te overnachten in een boomhut is 120 euro per persoon per nacht.  Inbegrepen in de prijs is een ranger, overnachting, permit nationale park en voedselpakket.

 

fotografiereis NepalLogeren in de jungle: wat mag je verwachten?

Wij laten onze klanten enkel in de beste uitkijktoren logeren. De andere vond ik nogal vies en ook de locatie was niet goed. Ze liggen niet in het nationale park, maar in het community forest, wat eigenlijk niet bij het park behoort.  De andere torens zijn een beetje een tourist trap.

Wat mag je verwachten als je in de jungle van Chitwan gaat overnachten?   Je hebt een permit nodig om het park binnen te komen.   Samen met een ranger van het hotel wandel je een klein uurtje door het bos tot aan de uitkijktoren.   De toren ligt aan de rand van de rivier waar je krokodillen zal zien zonnebaden. Krokodillen zijn koudbloedig en warmen zich op in de zon wanneer dat mogelijk is.

De rivier trekt ook dieren aan om te drinken of om te baden.  Vooral neushoorns zoeken verkoeling in het water als het warmer wordt. Door de brede rivier heb je ook een beter zicht om te fotograferen. Ook voor mensen die graag vogels spotten, is dit een perfect plaats. De gids weet er alles van. Deze activiteit is daarom ook perfect geschikt voor fotografen op zoek naar een fotografiereis.

De toren bestaat uit drie verdiepingen en heeft drie slaapkamers. In totaal kunnen er zes mensen slapen. Er blijft een bewaker bij jullie ‘s nachts om dieren te spotten.  Aan de toren zijn grote lampen geïnstalleerd zodat je een beter zicht hebt op de dieren.   Er is ook een toilet (netjes!) in de toren. Nabij de toren ligt ook een legerkamp voor de veiligheid.  Het leger patrouilleert in de jungle en gaat stropen tegen.

Je krijgt een lunchpakket mee van het hotel en vertrekt in de late middag naar de toren. De reis per auto van Pokhara naar Chitwan duurt een viertal uren. Je hebt dus voldoende tijd om eerst te genieten van het zwembad in het hotel. Heerlijk na een lang autorit.   De permit wordt in orde gebracht door het hotel en de rangers.

Nepal rondreizen ChitwanIs het gevaarlijk om in de jungle te logeren?

De dieren in het park zijn echt. Dit is geen dierentuin of circus. Je gaat niet alleen het park in.  Onder begeleiding van een ervaren ranger loop je door het park naar de toren.   Hij herkent sporen van dieren.  Gevaarlijke dieren in het bos zijn: slotbeer, wilde olifant, neushoorn en tijgers.  Vooral de wilde olifant Ronaldo kan problemen geven tijdens het paarseizoen als hij in de buurt is. Hij loopt dan heel agressief. De informatie wordt gedeeld met de rangers en het leger, zodat ze weten waar hij zich bevindt.

Neushoorns zijn meestal heel relax in tegenstelling tot de Afrikaanse neushoorns. Je moet echter wel uitkijken als je een moeder met een kalf ziet. Ga nooit tussen moeder en kalf staan.   Tijgers zijn schuwe dieren en moeilijk te spotten.  Anderzijds kan je wel krabsporen of pootafdrukken van de grote katten zien.   De tijgerpopulatie is sterk aan het groeien in Nepal. Tijgers verlaten de nationale parken in het zuiden en trekken nu ook de bossen in tot zelfs in de bergen.  In het westen van Nepal werd er enkele weken terug een vrouw ‘s nachts aangevallen toen ze met een brommer door de jungle reed van Bardia National Park. Krokodillen vallen enkel aan als ze zich bedreigd voelen. Bijvoorbeeld als ze in de netten van een visser verstrikt geraken.  Ze zien ons niet als een prooi.  Je zal ook lokale mensen de rivier zien oversteken terwijl ze door het water waden.

Het Nepalese leger patrouilleert ook heel intensief in de jungle. Op verschillende locaties heb je legerposten van waaruit ze het park bewaken.

fotografie reizenWanneer reis je het best naar het zuiden van Nepal?

Februari en maart zijn de beste periode om in Chitwan te reizen als je veel wilde dieren wil zien.  Dit is het einde van het droogseizoen en alles is dan dor. Dat wil zeggen dat het metershoge gras is verdwenen waardoor je ver kan kijken. Dit laat je toe om meer dieren te spotten. Ideaal voor reizigers op zoek naar een fotografiereis.  Je hebt dan natuurlijk wel weinig kleur omdat alles dor is. Vanaf mei tot september kan het erg heet worden in het zuiden. Wel heel groen en veel bloemen. Je hebt dan metershoog gras wat het moeilijker maakt dieren te zien.

Je kan zowel tijdens de groepsreis als een individuele reis in Nepal deze extra activiteit inplannen. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

overnachten in Nepal      fotografiereis Nepal
Culturele fotografiereis?

Behalve natuur heeft Nepal zo veel meer te bieden. Je komt ogen te kort om alles op te nemen. Zeker in de steden zie je prachtige tempels, kloosters, monniken, yogi’s,…  Nepal heeft veel karakter en charme.   Het is niet altijd afgeborsteld, maar dit maakt het des te aparter. Mensen laten zich ook makkelijk fotograferen.   Glimlachen doen ze spontaan, want Nepalezen zijn over het algemeen goed geluimd. Nepal is voornamelijk hindoeïstisch, maar ook het boeddhisme zal je zien.   Lees onze blog over boeddhisme in Nepal.

We hebben regelmatig amateur en professionele fotografen die met ons reizen. Steeds vertellen ze hetzelfde, dat ze zo veel kunnen fotograferen. Dat Nepal zo een fotogeniek land is.

You don't have permission to register