Glamping in Nepal - Grote tenten met Himalaya- en meerzicht
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
glamping Nepal

Glamping in Nepal

Glamping in Nepal: logeer in een comfortabele tent met zicht op de Himalaya en het Begnas meer.

Wat is glamping?

kamperen in NepalGlamping is een samenstelling van de twee Engelse woorden ‘glamorous’ en ‘camping’.  Met glamping in Nepal bedoelen we kamperen in grote comfortabele tenten in de natuur met de nadruk op comfort en luxe in de mate van het mogelijke. Daar waar kamperen voornamelijk geassociëerd wordt met kleine tentjes en pittige trekkings, bestaat er andere vorm van kamperen waarbij je helemaal geen tentjes hoeft op te zetten.   De nadruk ligt op comfort. Grote tenten met eigen badkamer en toilet.   En dit allemaal in het midden van de natuur van het prachtige Nepal. Meer nog, je hebt vanop jouw eigen terras een zicht op de Himalaya en het Begnas Meer.

Nepal is een land in verandering. Overal worden wegen aangelegd. Ook in de Himalaya.  Alles wordt drukker en dit zorgt er voor dat bepaalde plaatsen minder interessant worden om te logeren. Omdat we steeds uitkijken naar nieuwe locaties die een toegevoegde waarde hebben voor onze reizen, bieden we nu ook kamperen aan in het Begnas meer.

Waar ga je kamperen?

Het Begnas meer ligt op een 45 minuten rijden van Pokhara, waar de meeste tours voorbij komen.   Vanaf hier kan je ook de Himalaya zien en het toerisme rond dit meer staat nog in zijn kinderschoenen.  In Pokhara is de verstedelijking een feit. Rond het meer krijg je meer en meer hotels, restaurants en huizen.   De Nepalese overheid heeft plannen om het Begnas meer en de andere 5 meren die er in de buurt liggen te ontsluiten zodat het toerisme zich ook naar deze regio uitbreidt.

Wat kan je verwachten tijdens het kamperen?

Je kan met een auto tot aan de camping rijden, maar het laatste stuk van de weg is off-road. Er zijn tien grote tenten op een heuvel die allemaal uitkijken op het Begnas meer. Daarachter zie je de Himalaya (Annapurna en Machapucharee).   In de omgeving zijn geen winkels of hotels. Dus je logeert echt in de natuur omgeven door groen.

Elke tent heeft een ruim bed en een sofa.   Achteraan is er een badkamer met westers toilet, douche (met warm water) en katjes.   Er is ook een ventillator voor tijdens de warme zomermaanden. Er is een muggennet om het ongedierte buiten te houden.   ‘s Avonds kan je eten in een open restaurant dat uitkijkt op de omgeving: barbeque in de natuur.

Een 15-tal minuten wandelen naar beneden brengt je naar de oever van het meer. Hier kan je zwemmen of pootje baden.  Het terugwandelen is wel een flinke klim, zeker in de zomer.   Rondom het meer is een weg waarvan het grootste stuk nauwelijks verkeer is. Die is ook onverhard.   Je kan hier dus mooie makkelijke wandelingen maken die je langs boerderijen brengt.

Bezoek zeker Majhikuna, een schiereilandje bekend voor de vis barbeque. Vooral in het weekend kan het hier druk worden als Nepalezen zelf een uitstap maken.

 

Of ben je op zoek naar een meer avontuurlijke trekking met tenten?  Bekijk dan Dolpo trekking die we met tenten doen.  Of je kan ook met een jeep de Inner Terai verkennen. Hier gaan we ook kamperen, maar wel geen comfort.Nepal reis

You don't have permission to register