Lower Dolpo Trekking - Een tententrekking in een ongerept gebied
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
dolpo banner

Lower Dolpo Trekking

Lower Dolpo Trekking

€2800 per persoon

Een tententrekking in een maagdelijk gebied zonder toerisme: Lower Dolpo Trekking.

lower dolpo trekking kaartWat kan je verwachten?

Deze trektocht (Lower Dolpo trekking) brengt ons naar het westen van Nepal. Een echte maagdelijke trek, voor gevorderde trekkers in Lower Dolpo, een gebied dat pas sinds 1990 geopend werd voor Westerlingen. In tegenstelling tot de Annapurna of Everest zijn de faciliteiten hier minimaal. Tijdens deze trektocht doorkruisen we het Shey-Poksundo National Park. Twee binnenlandse vluchten zijn nodig om aan onze trektocht in dit afgelegen gebied te beginnen.

Boeddhisme en Bön.

Tijdens deze Lower Dolpo Trekking gaan we over twee passen, de Numa pas en de Baga pas, respectievelijk 5190m en 5070m. Tevens de hoogste punten van onze trektocht. Eén van de hoogtepunten van deze tocht is het turkoois blauwe Phoksundo meer. Als u de film ‘Himalaya’ zag, dan herkent u zeker deze plaats waar de film werd opgenomen. Klik hier voor de trailer. De bevolking is hoofdzakelijk Boeddhistische, maar we komen ook in contact met de Bön. Deze pre-boeddhistische religie uit de Himalaya is over de jaren heen vermengd met het Tibetaanse Boeddhisme.  Lees ook onze blog omtrent Boeddhisme in Nepal. Trektochten naar Dolpo zijn enkel toegelaten via een Nepalees reisbureau. Individuele trektochten zijn niet mogelijk.

Tententrekking.

Omdat er in dit gebied nauwelijks faciliteiten zijn, kamperen we tijdens deze trektocht en slapen we in tenten. Er wordt voor u gekookt op een kerosine vuurtje. Er gaat een team mee met een kok, assistent-kok, gids, helpers.   De bagage wordt gedragen door muilezels. De ideale periode voor deze trekkings is het voorjaar of najaar. In de zomer doen we deze trekking liever niet omdat vluchten naar Dolpo vaar geannuleerd worden als er te veel wolken hangen.

Deze Lower Dolpo Trekking is duurder dan andere trekkings omdat je binnenlandse vluchten hebt en er ook een heel team meegaat.  In Dolpo zijn er nauwelijks faciliteiten, waardoor alles er moet ingevlogen worden of met paarden doorheen de Himalaya er naartoe gevoerd wordt.

kaart dolpo

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Aankomst in Kathmandu. U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur. U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu
Een extra dag omdat we een speciale permit moeten aanvragen voor Lower Dolpo. Hiermee hebben we een drietal uren werk. Ondertussen ben je vrij en kan je de tempels op Durbar Square Kathmandu bezoeken.
3
Kathmandu - Nepalgunj
U vliegt naar Nepalgunj in het westen van Nepal. Deze stad ligt in de Tarai, de vlakte van Nepal en grenst aan de Indische grens. De invloed van India is hier groot en u heeft eerder het gevoel in India dan in Nepal te zijn. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Dolpo.
4
Nepalgunj - Juphal - Dunai
Na het ontbijt vliegen we met een klein vliegtuigje naar Jhupal en beginnen we onze Lower Dolpo Trekking. Deze vlucht duurt 25 minuten en brengt ons in één van de meest afgelegen gebieden in Nepal. Na aankomst beginnen we aan onze Lower Dolpo trekking en wandelen we voor een drietal uren tot in Dunai (2850m). Dit is het administratieve centrum voor de Dolpo regio.
5
Dunai - Tarakot
We vertrekken voor een wandeling van een vijftal uren langs diepe dalen, hangbrugeen en afgelegen dorpjes. Tarakot (2543 m) werd destijds gebouwd als een fort en controlepost voor het innen van de belastingen van handelaars.
6
Tarakot - Laini
We trekken richting Laini op een hoogte van 3160 m. Deze tocht duur zes tot zeven uren. Onderweg pauzeren we in het Sandel Gompa, een bekend boeddhistisch klooster. We volgen de Tarap Chu rivier en lopen langs kleine dorpjes tot in Laini.
7
Laini - Nawarpani
We wandelen langs de oever van de Tarap rivier langs een pad met stijle wanden. Deze wandeling duurt een vijftal uren. We dalen af naar Chyugur Khola. Op 3545 m komen we aan in Nawarpani.
8
Nawarpani - Do Tarap
Dit is een lange wandeling van zeven tot acht uren. We vertrekken daarom vroeg. Het pad pad gaat langzaam bergop en brengt ons naar Kamarttarka, waar twee rivieren samenkomen. Na enkele uren komen we boven de boomgrens en zien we enkel nog juniper en wilde rozen. Na een drietal uren komen we aan in Do Tarap waar Tibetanen en Magars wonen.
9
Do Tarap
Do Tarap lig op 4090 m waardoor we een dag daar blijven om te acclimatiseren. We verkennen het dorp en brengen een bezoek aan het boeddhistische klooster en het Bön klooster. Bön is een pre-boeddhistische religie waarbij shamanisme vermengd is met boeddhism
10
Do Tarap - Numa La Base Camp
We zetten onze tocht verder langs de Tarap Chu rivier die door de Tarap Vallei loopt. Een grote vlakte omgeven door hoge bergen. Na enkele uren komen we aan in Tokyu, met een klooster. Na een bezoek gaat het pad verder op tot in Num La Base camp op een hoogte van 4440 m.
11
Numa La Base Camp - Pelung Tang
Dit is de zwaarste dag van onze Lower Dolpo Trekking. Er wordt tot zeven uur gewandeld en vooral bergop! Van het Base Camp wanelen we de Numa pas over op een hoogte van 5190 m. Het zicht boven op de pas is adembenemend: kale bergen van upper Dolpo en de Daulagiri (8167m). Na de pas is het bergafwaarts tot in Pelung Tang waar we overnachten in een tent.
12
Pelung Tang - Dajok Tang
Na het ontbijt beginnen we aan een nieuwe trek waarbij we de Baga pas (5070 m) zullen oversteken. Eénmaal we de pas voorbij zijn is het bergafwaarts voor een drietal uren tot in Dajok Tang. Ook hier overnachten we in een tent.
13
Dajok Tang - Ringmo
Een korte dag van een viertal uren wandelen. We dalen verder af naar Ringmo (3600m) en we zien ook het de vegetatie veranderen. Ringmo is een klein dorpje met zicht op et Phoksundo Meer.
14
Ringmo - Phoksundo Meer - Ringmo
We wandelen naar het Phoksundo Meer, één van de hoogtepunten van de Lower Dolpo Trekking. Bekijk de film Himalaya en dan zal je zeker veel scenes herkennen. Deze film is geschoten met lokale mensen van de Dolp regio.
15
Ringmo - Shyanta
Het gaat verder bergafwaarts tot in Chepka. Vanaf Chepka wandelen we over een gigantische rots waar ook vele medicinale mineralen. Na een vijftal uren bereiken we Shyanta op 2520m.
16
Shyanta - Juphal
Op deze laatste dag van onze trektocht gaan we via Sulighat naar Jhupal. Naar onze aankomst in Jhupal verkennen we de markt en heeft de rest van de dag vrij. Dit is het einde van de Lower Dolpo Trekking.
17
Juphal - Nepalgunj - Kathmandu
's Morgens vlieg je in 25 minuten naar Nepalgunj. Na de middag vlieg je terug naar Kathmandu. De rest van de dag ben je vrij.
18
Kathmandu
We voorzien één bufferdag omdat binnenlandse vluchten wel eens geannuleerd worden bij slecht weer. Indien gewenst en om zeker te zijn neem je best nog een extra bufferdag. Tijdens de bufferdag ben je vrij. Eventueel kan hier nog een extra activiteit worden ingepland.
19
terugvlucht
Einde van de reis.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend: -bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels:

Kathmandu: Moonlight Hotel ***

hotel nepal hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken. De kostprijs voor deze reis is  €2.800 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Dragers, muilezels, materiaal voor kamperen en trekking
 • Eten, drinken en logement voor dragers en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • 4 binnenlandse vluchten
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de trekking
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle andere maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register