Everest Base Camp Trekking - Boek bij belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
banner gokyo

Everest Base Camp Trekking

Everest Base Camp Trekking

€1600 per persoon

Een klassieker onder de trekkings: wandel naar het iconische Everest Base Camp.

everest base camp kaart

Wat mag je verwachten?

Deze Everest Base Camp trekking vindt plaats ten oosten van Kathmandu in het Sagarmatha National Park, dat grenst aan Tibet, China. Vanuit Kathmandu nemen we een binnenlandse vlucht naar Lukla vanwaar we onze trekking richting de hoogste berg van de wereld starten. Deze trekking is een klassieker onder wandelaars en geschikt voor mensen met een goede conditie. Er worden niet zoveel uren per dag gewandeld, omdat je lichaam moet acclimatiseren aan de hoogtes. Vooral de eerste tien dagen doen we het rustig aan om hoogteziekte te vermijden. Het is niet de bedoeling om de Mount Everest zelf te beklimmen. Wij gaan tot aan het Everest Base Camp van waaruit de bergbeklimmers voor Mount Everest vertrekken.

Everest Base Camp trekking doe je het best in het voorjaar of najaar. In de zomer raden we deze trekking af omdat er te veel wolken zijn, en het moeilijk is om te landen in Lukla.   In de winter kan er veel sneeuw liggen en is het ook erg koud op de hogere stukken.  Lees ook onze Nepal reisblog waar je meer te weten komt over de cultuur en praktische tips voor het reizen.

Mooi maar druk?

Hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk kan worden in de Everest regio. In het voorjaar heb je ook nog eens de bergbeklimmers die richting base camp trekken om van daaruit de berg te beklimmen. Voor elke bergbeklimmer is er een team van Nepalezen om de beklimming te organiseren. Je loopt er dus niet alleen. In de logde kan het daarom erg druk zijn.   Zoek je een gebied waar het minder druk is, dan raden wij Manaslu trekking aan.

Moet ik mijn bagage dragen?

Neen. Bij al onze trekkings zit een drager inbegrepen in de prijs. Wij voorzien een grote waterdichte draagtas (Northface) waarin je per persoon tot 10 kg mag achterlaten. Er is één drager voor twee personen voorzien.  Je draagt enkel een klein rugzakje met daarin jas, fototoestel en waterfles. De bagage die je niet meeneemt tijdens de trekking blijft in het hotel. Op het einde van de reis krijg je die terug. Je gaat dus slim moeten pakken en goed nadenken wat je meeneemt.

Zoek je een gelijkaardige trekking met een subliem zicht op Everest, dan kan je ook Gokyo Meren trekking doen.   Het eerste en laatste stuk van deze trekkings zijn overlappend.

everest base campkaart nepal trekkingd

0 Reviews

  Tour Plan

  1
  Kathmandu
  Je wordt door ons aan de luchthaven opgepikt en naar het hotel gebracht. Je overnacht  centraal gelegen  in het oude centrum van Kathmandu, in Thamel, op een rustige locatie.  Belangrijk is om te rusten alvorens de trekking aan te vatten.
  2
  Kathmandu - Lukla - Phakding
  Je wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt naar Lukla. Van daaruit beginnen we onze trek naar de Gokyo meren. Na een drietal uren wandelen bereiken we Phakding.
  3
  Phakding - Namche Bazaar
  Deze dag wandelen we een vijftal uren. Namche Bazaar (3440m) is een hub om aankopen te doen. Je treft er vele restaurants en gezellige guesthouses aan. Ideaal om te verpozen en acclimatiseren.
  4
  Namche Bazaar
  Acclimatisatie. Ofwel volledige rust ofwel maakt u een korte uitstap.
  5
  Namche Bazaar - Phorse
  Na het ontbijt hebben we direct een prachtig zicht op Everest, Lhotse, Nuptse, Ama Dablam en Thamserku. We wandelen een vijftal uren. Phorse ligt op 3800m.
  6
  Phorse - Machhermo (4470m)
  Tijdens een trek van een zestal uren stijgen we meer dan 600m.
  7
  Gokyo
  Opnieuw een tocht van zes doorheen een adembenemend landschap waar we onder andere via de morene van de Ngodzama Gletsjer wandelen. Op 4690m passeren we het eerste meer (Longpongpo). Iets verder het Tangbocho Meer. het derde meer Dudh Pokhari is het laatste meer waar we blijven slapen.
  8
  Gokyo Vallei
  Die dag beklimmen we de Gokyo Ri (5357m) en doen we een trekking naar twee andere meren in de nabijheid ervan. Vanaf de Gokyo Ri hebben we een prachtig zicht op de westelijke kant van Everest. We trekken naar de twee andere meren: Thonak en Ngozuma. We krijgen een subliem zicht op hoogste bergen ter wereld en de grootste gletsjer ter wereld: Ngazumpa Gletsjer.
  9
  Dole
  We wandelen een viertal uren terug naar Dole, waarbij we de rivier volgen.
  10
  Namche Bazaar
  We volgen dezelfde weg terug naar Namche Bazaar. Onze Gokyo Mere Trekking loopt bijna op zijn einde.
  11
  Lukla
  Terug in Lukla waarbij we ons voorbereiden op onze terugvlucht naar Kathmandu.
  12
  Lukla - Kathmandu
  Een vlucht van een half uur naar Kathmandu. De rest van de dag ben je vrij. Je kan bijvoorbeeld Thamel verkennen, met kleine steegjes en gezellige restaurants.
  13
  Kathmandu
  Een bufferdag omdat vluchten naar Lukla wel eens worden geannuleerd bij een te laag wolkendek.
  14
  terugvlucht
  Einde van de Gokyo Meren Trekking. Je wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt terug.
  Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie.Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:-bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie-bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie-bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie-bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremieBijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen!Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
   Hotels:Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepalhotel nepal
  De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken.De kostprijs voor deze reis is  €1.600 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!)Inclusief:
  • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
  • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
  • Engelssprekende ervaren gids
  • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de trekking
  • Eten, drinken en logement voor drager en gids
  • Trekking zoals omschreven in het reisschema
  • Vervoer (privé voertuig)
  • Alle Permits
  • BTW en Tax
  • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
  • 2 binnenlandse vluchten
  Exclusief:
  • Internationale vlucht
  • Annulatieverzekering reis
  • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
  • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
  • Visum ($50 – 30 dagen)
  • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

  Lees onze blogs

  • berggids NepalBinod: Nepal berggids
   Ontmoet Binod. Berggids en stadsgids van Reis met mij sinds 2013. Als je een individuele reis of trekking bij ons boekt is de kans groot dat hij jullie gids wordt. […]
  • motorreis NepalMotorreizen Nepal
   Een motorreis in Nepal spreekt tot de verbeelding van veel motorrijders. Een overzicht van de mogelijkheden. […]
  • Bhaktapur Nepal reisBhaktapur: logeren in historische centrum
   Je kan overnachten in een uitkijktoren gelegen aan de rand van de rivier in het nationale park. Perfect voor mensen die houden van natuurfotografie. […]
  You don't have permission to register
  Nepal reisadvies corona