Everest Base Camp Trekking - Boek bij belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
EBC trekking

Everest Base Camp Trekking

Everest Base Camp Trekking

€1870 per persoon

Een klassieker onder de trekkings: wandel naar het iconische Everest Base Camp.

everest base camp kaart

Wat mag je verwachten?

Deze Everest Base Camp trekking vindt plaats ten oosten van Kathmandu in het Sagarmatha National Park, dat grenst aan Tibet, China. Vanuit Kathmandu nemen we een binnenlandse vlucht naar Lukla vanwaar we onze trekking richting de hoogste berg van de wereld starten. Deze trekking is een klassieker onder wandelaars en geschikt voor mensen met een goede conditie. Er worden niet zoveel uren per dag gewandeld, omdat je lichaam moet acclimatiseren aan de hoogtes. Vooral de eerste tien dagen doen we het rustig aan om hoogteziekte te vermijden. Het is niet de bedoeling om de Mount Everest zelf te beklimmen. Wij gaan tot aan het Everest Base Camp van waaruit de bergbeklimmers voor Mount Everest vertrekken.

Everest Base Camp trekking doe je het best in het voorjaar of najaar. In de zomer raden we deze trekking af omdat er te veel wolken zijn, en het moeilijk is om te landen in Lukla.   In de winter kan er veel sneeuw liggen en is het ook erg koud op de hogere stukken.  Lees ook onze Nepal reisblog waar je meer te weten komt over de cultuur en praktische tips voor het reizen.

Everest TrekkingMooi maar druk?

Hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk kan worden in de Everest regio. In het voorjaar heb je ook nog eens de bergbeklimmers die richting base camp trekken om van daaruit de berg te beklimmen. Voor elke bergbeklimmer is er een team van Nepalezen om de beklimming te organiseren. Je loopt er dus niet alleen. In de logde kan het daarom erg druk zijn.   Zoek je een gebied waar het minder druk is, dan raden wij Manaslu trekking aan.

Moet ik mijn bagage dragen?

Neen. Bij al onze trekkings zit een drager inbegrepen in de prijs. Wij voorzien een grote waterdichte draagtas (Northface) waarin je per persoon tot 10 kg mag achterlaten. Er is één drager voor twee personen voorzien.  Je draagt enkel een klein rugzakje met daarin jas, fototoestel en waterfles. De bagage die je niet meeneemt tijdens de trekking blijft in het hotel. Op het einde van de reis krijg je die terug. Je gaat dus slim moeten pakken en goed nadenken wat je meeneemt.

Zoek je een gelijkaardige trekking met een subliem zicht op Everest, dan kan je ook Gokyo Meren trekking doen.   Het eerste en laatste stuk van deze trekkings zijn overlappend.

everest base campkaart nepal trekkingd

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons aan de luchthaven opgepikt en naar het hotel gebracht. Je overnacht  centraal gelegen  in het oude centrum van Kathmandu, in Thamel, op een rustige locatie.  Belangrijk is om te rusten alvorens de trekking aan te vatten.
2
Kathmandu - Manthali - Phakding
Je wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt naar Lukla. Vroeger kon je uit Kathmandu vliegen, maar de overheid heeft beslist om vluchten naar en van Lukla naar Manthali luchthaven te verhuizen. Op die manier wordt de luchthaven van Kathmandu ontlast. Manthali ligt op een vijftal uren rijden van Kathmandu. Ofwel vertrek je 's nachts rond 2u en rijd je rechtstreeks naar de luchthaven. Ofwel vertrek je de dag ervoor en overnacht je nabij de luchthaven. Van daaruit beginnen we onze trek naar de Gokyo meren. Na een drietal uren wandelen bereiken we Phakding.
3
Phakding - Namche Bazaar
Deze dag wandelen we een vijftal uren. Namche Bazaar (3440m) is een hub om aankopen te doen. Je treft er vele restaurants en gezellige guesthouses aan. Ideaal om te verpozen en acclimatiseren.
4
Namche Bazaar
Acclimatisatie. Ofwel volledige rust ofwel maakt u een korte uitstap.
5
Namche Bazaar - Tengboche
Bijna zes uren wandelen naar Tengboche (3956m).
6
Tengboche - Dingboche
Drie to vier uren wandelen en overnachten op 4380m.
7
Dingboche
Acclimatiseren.
8
Dingboche - Lobuche
Vier tot vijf uren wandelen naar Lobuche op 4938m.
9
Lobuche - Gorak Shep
Namiddag uitstap naar Kalapatthar.  Beste uitzicht op Mount Everest (8848m).  Je gaat tot op 5160 m en wandelt zestal uren.
10
Gorak Shep - Periche
's Morgens ga je naar Everest Base Camp waar je de tenten zal zien van de klimmers die Everest gaan beklimmen.   Daarna begin je de afdaling naar Periche. In totaal ben je zeker 8 uren aan het wandelen.  Afdalen kan ook zwaar zijn in de bergen.
11
Periche - Namche Bazaar
12
Namche Bazaar - Lukla
Terugwandelen naar het beginpunt van de reis.
13
Lukla - Manthali
Terugvliegen naar Manthali airport en dan een vijftal uren rijden naar de hoofdstad. Rest van de dag vrij.
14
Kathmandu
Vrije dag die als buffer wordt gebruikt. Af en toe worden vluchten uitgesteld als er teveel wolken zijn. Daarom moet je een bufferdag incalculeren in de reis. Eventueel kan je tempels of koningssteden bezoeken in en rondom Kathmandu.  Je kan hiervoor een gids bij ons inhuren.
15
terugvlucht
Einde van de reis. Drop luchthaven.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend: -bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels: Woodapple Hotel *** woodapple hotelhotel Nepalwoodapple hotel    
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken. De kostprijs voor deze reis is vanaf  €1.870 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) - Wil je meer comfortabele lodges tijdens de trekking?  Dan betaal je  350 euro per persoon extra. Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • 2 binnenlandse vluchten (Manthali - Lukla - Manthali)
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 10/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register