Annapurna Circuit Trekking: Boek bij Belgen in Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
annapurna trek

Annapurna Circuit Trekking

Annapurna Circuit Trekking

€1450 per persoon

Een klassieker onder de trekkings in Nepal: Annapurna Circuit trekking.

kaart trekking nepalEen klassieker.

De Annapurna Circuit Trekking is sinds het begin een klassieker onder de trekkings in Nepal.  Tijdens deze reis maken we ook twee binnenlandse vluchten.  Door de jaren heen is de route wel korter geworden, omdat men in de Himalaya wegen heeft gebouwd, waardoor het minder interessant is om langs de weg te wandelen. Toch blijft deze trekking tot de verbeelding spreken, en in dit reisschema hebben we het beste behouden.  Het eerste deel van de trekking doen we met de jeep en het laatste stuk doen we een binnenlandse vlucht van Jomsom naar Pokhara.

Gevarieerd.

Tijdens deze Annapurna Circuit Trekking wandel je rond om de Annapurna en steek je de Thorung Pas over op 5416m.  Deze trekking vindt plaats in lodges en het landschap tijdens de trekking is heel variërend. Je begint in het groen en rond de 2000m krijgt je meer rotsen en naaldbossen. Het landschap verandert net voor en na de pas in een woestijnlandschap met Tibetaans karakter.

Je maakt kennis met boeddhistische klooster en de Tibetaanse cultuur. Tijdens deze trekking zijn de accommodaties uitgebreid maar verwacht geen grote luxe.   Je kan wel warme douche nemen in je eigen badkamer, wifi, appeltaart,…  Je kan na deze trekking ook andere activiteiten doen in Nepal zoals rafting, paragliding, jeepsafari in het Chitwan jungle,…  Gelieve ons hiervoor te contacteren, zodat een reisvoorstel kunnen uitwerken.  Het laatste deel van de reis vliegen we terug naar Kathmandu.

Daar je je eigen bagage?

Er gaat een ervaren berggids mee en een drager. Wij voorzien een waterdichte draagtas waarin je tot 10 kg per persoon mag doen. De rest van de bagage blijft in het hotel in een opbergruimte.  Na de trekking zorgen wij dat de bagage klaar staat in de kamer.  De beste periode voor deze trekking is het voorjaar en najaar. In het najaar ga je een meer groen landschap hebben. Het voorjaar is het einde van het droog seizoen waardoor het landschap in Nepal dan dor is.

kaart trekking nepal

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons aan de luchthaven opgepikt en naar het hotel gebracht. Je overnacht  centraal gelegen  in het oude centrum van Kathmandu, in Thamel, op een rustige locatie.  Belangrijk is om te rusten alvorens de trekking aan te vatten.
2
Kathmandu - Besisahar - Tal
We rijden met een privé voertuig tot in Besisahar (zestal uren) en dan met een gedeelde jeep het Annapurna gebied in tot in Tal.
3
Tal - Danakyu (2300m)
4
Danakyu - Chame (2600m)
5
Chame - Upper Pisang (3300m)
6
Upper Pisang - Ngawal (3660m)
7
Ngawal - Manang (3540m)
8
Manang - Leddar (4250m)
9
Leddar - Thorung Phedi High Camp (4800m)
10
Torung Phedi - via Thorung Pas (5416m) - Muktinath
   
11
Muktinath - Kagbeni - Jomsom
12
Binnenlandse vlucht Jomsom - Pokhara
We vliegen de Himalaya uit naar Pokhara en genieten van wat luxe in het Kuti Resort en Spa.  De rest van de dag ben je vrij. Geniet van een massage of het zwembad in het hotel.   Doe een terrasje langsheen het Fewa meer en geniet van de ondergaande zon.
13
Pokhara
Een extra dagje Pokhara om te genieten, maar ook als buffer omdat binnenlandse vluchten wel eens worden uitgesteld als er te veel wolken zijn.   Je gaat fietsen langsheen het Fewa meer tussen de rijstvelden.  Lokaal eten. Zwemmen in de rivier.
14
binnenlandse vlucht Pokhara - Kathmandu
De rit van Pokhara naar Kathmandu duurt een achttal uren of meer en is niet zo comfortabel. Daarom nemen we een binnenlandse vlucht die amper 25 minuten duurt.
15
Terugvlucht
Einde van de reis.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend: -bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepal   hotel nepal   Pokhara: Kuti Resort and Spa *** hotel nepal  
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken. De kostprijs voor deze reis is  €1.450 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • Twee binnenlandse vluchten
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis (30 euro)
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register